Site Rengi

HABER ÖZETİ
Bir ülke daha İstanbul Sözleşmesi safsatasından çekildi!.
DEM Parti tetikçilik yapan sokak itlerine ceza verilmesine karşı çıktı!.
Kumarbaz Haluk Levent’i devletten üstün ilan eden dangalaklar sus pus oldu!.
FETÖ’cü kahpeler enkazın yerini tespit edip Yazıcıoğlu’nun ölmesini beklemişler!.
İstanbul’da ticari taksi açılış fiyatı 230 TL’ye yükseldi..
Venezuela’daki deprem felâketinde ölü sayısı 5 bini geçti!.
Haluk Levent’in yardım paraları ile oynadığı yüklü bahisler ortaya çıktı!.
Sırtımıza kambur olan KKTC’de asgari ücret Türkiye’nin iki katı!.
15 Temmuz Hain Darbe Girişimine “Tiyatro” diyen Nasuh Mahruki tutuklandı!.
Haddini aşan Acun Ilıcalı’ya Aziz Yıldırım’dan adamlık dersi!.
Altın yarırımcısını ters köşe yapmaya devam ediyor..
Muhsin Yazıcıoğlu soruşturmasında 19 kişi tutuklandı!.
Ahbap’a temiz kâğıdı veren CHP’li meclis üyesi için gözaltı kararı!.
Trump’ın oy oranı seçim kaybettiği seviyeye kadar geriledi..
Felâket palavracısı Oğuzhan Uğur da Ahbap’tan gözaltına alındı!.
IBAN mağdurlarının beklediği 12. yargı paketi Meclis’ten geçti..
Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölüm emri FETÖ’den!.
Trump yine İran’a tehditler savurdu!.
Kayıp deprem paraları için bilirkişi görevlendirildi!.
Bay Kemal Ekrem’in ekibini darmadağın etmeye devam ediyor..
Haluk Levent ve 14 kişi Ahbap yolsuzluğu kapsamında tutuklandı..
Tüm yurttaki 90 bin Camii’de 15 Temmuz Selâsı okundu..
ABD’den İran’a ikinci dalga operasyon!.
Haluk Levent tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi..
Özgür Özel yeni parti kuracaklarını açıkladı..
Haluk Levent sağlık kontrolünden sonra adliyeye sevk edildi!.
Ahbap yakalası Gökhan Özoğuz’dan şaşırtan açıklama!.
Eda Ece küstah sözleri için özür diledi!.
Deprem bağışçılarının paraları kumar masalarında!.
Ahbap’a ikinci dalga operasyon!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Ermeni protestocular Rus Karargahını bastı!.

Ermeni protestocular Rus Karargahını bastı!.
13.12.2020
A+
A-

Azerbaycan-Ermenistan savaşında ateşkes ihlali dün yapıldı. Erivan yönetimi ateşkesi bozsa da kendi içerisinde büyük bir kriz yaşıyor. Ermeni halkı önce Rus güçlerini sonra ise Paşinyan yönetimini protesto etti.

Dağlık Karabağ savaşının bitmesinden 32 gün sonra ilk kez ateşkes bozuldu ve silahlar ateşlendi, Ermenistan tarafında haber alınamayan kayıp askerlerin yarattığı kriz büyüyor.

Azerbaycan-Ermenistan savaşı yeniden alevlenebilir. 10 Kasım anlaşmasıyla çatışma hatlarına barış gücü askerleri yerleştiren Rusya, ateşkesin ilk kez bozulduğunu ilan etti.

Aliyev: Onlar başlattı

Ermenistan tarafı Hadrut çevresinde Azerbaycan ordusunun saldırı başlattığını savundu, Azerbaycan lideri Aliyev Ermeni militanların bir takım terör eylemlerine giriştiğini söyledi.

Aliyev, Ermenistan’ın bile tanımadığı Dağlık Karabağ yönetimini yeniden savaş başlatmaması konusunda net şekilde uyardı: “Bu sefer onları tamamen yok ederiz. Bu kimse için sır olarak kalmamalı.”

Azerbaycan yerel medyası, Hocavend’e bağlı Köhne Tağlar ve Çaylaggala köylerini ateşkes anlaşmasına uymayıp boşaltmayan Ermeni milislerin söz konusu köylerden temizlendiğini bildiriyor.

Ermenistan medyası ise Köhne Tağlar ve Çaylaggala köylerindeki çatışmalarda altı askerin yaralandığını, ağır şekilde top atışlarınnı gerçekleştiğini aktardı.

Tansiyon düştü

Bölgedeki Rus barış güçleri, ateşkesin bozulmasının ardından tansiyonun düştüğünü ve tarafların eski pozisyonlarına geri döndüğünü açıkladı.

Çatışma haberlerinin duyulmasıyla en çarpıcı görüntü ise, uluslararası toplum tarafından tanınmayan, Ermenistan’ın bile tanımadığı Dağlık Karabağ’ın başkenti Hankendi’de ortaya çıktı.

Ermenilerden Ruslara tepki

Hankendi’deki Ermeniler şehirdeki Rus güçlerinin merkezi önünde protesto gösterisi düzenledi. Sloganlar atan göstericiler Rusya’dan çatışmaya acil olarak müdahale etmesini istedi.

Ermenistan yanlısı muhabir Neil Hauer, protestocuların Hayk Hanumyan’ın çağrısıyla toplandığını ve yaklaşık 150 kişinin barış güçlerinin karargahı önüne geldiğini aktarıyor.

Paşinyan protestosu devam ediyor

Başbakan Nikol Paşinyan’ın istifası için her gün gösteri düzenlenen Ermenistan’da, bir başka protesto noktası Eçmiyazin şehri. 34 kayıp askerin aileleri, bir kez daha ordu karargahı önünde buluştu.

BBC Azerbaycanca, 50 gündür çocuklarından haber alamayan ailelerin, Cumartesi günü gerçekleşen son gösteride askeri tesise girdiğini bildiriyor.

34 kayıp askerin ebeveynleri, eşleri ve yakınları, askerlerin zırhlı yelek ve mühimmatsız ve özel askeri eğitim alınmadan muharebe bölgesine gönderildiğini belirtiyor.

Kocasının haberlerini bekleyen Susie adlı bir genç kadın, gazetecilere, iki aydır her gün orduya ve savunma bakanlığına başvurduklarını ancak yalnızca ‘yarın haber verileceği’ sözlerini duyduklarını söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.