Site Rengi

HABER ÖZETİ
Pazar günü seçimler iptal edilirse ne olacak?.
ABD Başkanı Biden ile görüşmenin bedeli 500 bin dolar…
CHP’deki Kule Paralar skandalı Eko Başkanı fena köşeye sıkıştırdı!.
İnce’den Özel’e salvador!. SENİN DEMLENDİĞİNİ O ZAMANLARDAN BELLİYDİ!.
Seçim günü hava nasıl olacak?.
İYİ Parti lideri Akşener’den İmamoğlu ve Yavaş’a hainlik suçlaması!.
Altın fiyatları tüm zamanların rekorunu kırarak 2 bin 300 lirayı geçti..
Fatih Erbakan AK Parti’ye İstanbul adayını geri çekmek için şartlarını açıkladı!.
Seçim öncesi Sinan Oğan’dan AK Parti’ye destek açıklaması..
Seçim öncesi doğalgaz ve elektriğe “Zam Yok” açıklaması…
Emeklilere promosyon ödemelerine özel bankalarda dahil oldu..
Eylem Tok’un ehliyetsiz züppe oğluna defalarca hız cezası kesilmiş, okula arabasıyla gidiyormuş!.
Seçim günü oy kullanmaya gitmeyenlere uygulancak cezai işlem açıklandı!.
Seks skandalı sonrası Karabük Üniversitesi’nden yabancı öğrencilere sağlık raporu şartı!.
Yeniden Refah Partisi Ankara İl Teşkilatı topluca istifa edip AK Parti’ye katıldı!.
76 bin deprem ve afet konutu hak sahiplerine teslim edildi..
Emeklilere promosyon ödemeleri yarından itibaren başlıyor..
Ali Koç’tan kongreye çağrı: Gelin 2 Nisan’da Fenerbahçe’yi ligden çekelim!.
CHP’deki Kemalciler “SENİ SIRTINDAN HANÇERLEYENE OY YOK” pankartı ile İmamoğlu’na isyan bayrağı açtı!.
CHP’deki para kulelerinin gizemi ortaya çıktı!. Eko Başkan Bay Kemal’i devirmek için balya baya rüşvet dağıtmış!.
CHP’deki para kuleleri skandalında ses kayıtları ifşa oldu!.
Gazze’deki ateşkes çıkmaz girdi!. Kahpe İsrail heyeti Doha’dan ayrıldı!.
Kahpe İsrail şimdi de çadırlara sığınan Filistinlileri bombalıyor!.
Belçika’daki PKK’lı köpeklerin Türklere neden saldırdıkları belli oldu…
Pandemi uyarısı!. Yeniden kapanma olacak mı?.
Çiftçiler Brüksel’i savaş alanına çevirdiler!.
Hazırlık maçında Avusturya’dan 6 gol yedik!.
Kuveyt Dinarı değerli para birimi seçildi.. TL’nin tam 100 katı!.
Karabük Üniversitesi’ndeki fuhuş skandalı büyümeye devam ediyor!. Fuhuş şebekesi kurulduğu ortaya çıktı!.
MHP’li vekilden zam haberi bekleyen emeklilere ek iş tavsiyesi!. HER ŞEYİ DEVLETTEN BEKLEMEYİN!.
DOLAR 32,3773
EURO 35,0541
ALTIN 2.326,75
BIST 9.105,70

Fikret Orman’dan hakemlere: ”Hata yapın, yanlış yapmayın”

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu 2019-2020 Sezonu Doğan Babacan Yaz Semineri devam ediyor. İstanbul’da bir otelde gerçekleştirilen organizasyona Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, TFF Ulusal Başkanı Şenes Erzik, MHK Başkanı Zekeriya Alp, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Fikret Orman, TFF Yönetim Kurulu Üyeleri ve hakemler katıldı.

08.08.2019
A+
A-

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu 2019-2020 Sezonu Doğan Babacan Yaz Semineri devam ediyor. İstanbul’da bir otelde gerçekleştirilen organizasyona Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, TFF Ulusal Başkanı Şenes Erzik, MHK Başkanı Zekeriya Alp, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Fikret Orman, TFF Yönetim Kurulu Üyeleri ve hakemler katıldı.

Yeni sezonun herkese hayırlı olmasını dileyen Fikret Orman, “Hakem kardeşlerim sizler seçilmiş insanlarsınız. Zor bir iş yapıyorsunuz. Bundan evvel kolay bir iş olsaydı, hiçbirimiz burada olmazdık. Bu işin sorumlulukları var. Bunları yerine getirmek bizim işimiz. Sıkıntıları dile getirmek şikayet etmek değil, çözüm üretmek gerekiyor. Yaptığınız görev çok zor. Sorumluluk ihtiyacı doğuruyor. Kamuoyunun önünde olan işler hepimizi zaman zaman üzmekte, bazı zamanlarda yaralamaktadır. Sizler bu işi yönetecek zekaya sahip olduğunuz için A Klasman hakemler içerisindesiniz.  Biz sadece adil yönetim istiyoruz. Kulüpler Birliği olarak, maça çıkmadan önce maçı oynayıp çıkan bir hakem değil, kararı sahada veren hakemler görmek istiyoruz” dedi.

“TEKNOLOJİYLE BİRLİKTE DERTLERİMİZ DE BÜYÜMEYE BAŞLADI”

Teknolojiyle birlikte dertlerimiz de büyümeye başladı. VAR sistemi girdi. Sistem, Avrupa’da ve Türkiye’de farklılıklar gösterdi. Avrupa’da maç sonunda uzatmalar 3-4 dakika olurken, Türkiye’de bu süre 9-10 dakikaları buluyor. Bunun sebebi orta hakemin VAR’a gitme isteği. Maçın hakemi orta hakemdir. Mevzuyu Var’a getirerek çözemeyiz. VAR Türk futbolunun bütün sorunlarını çözmüyor. Avrupa’da görev almış önemli hocalarımız var. Topun oyunda kalması süresi Avrupa’da 65 dakikaları bulurken, Türkiye’de bu 55 dakika oluyor. Türkiye oyuncun kadrosunun iyi niyetli olmadığını biz de biliyoruz. Yabancı oyuncularda geliyor, bu düzene uyuyorlar. Bunun değiştirecek olan kişiler sizlersiniz. Kartlarınızı kullanarak, dirayetli olarak bunların üstesinden gelebiliriz. Her mevzuda kamuoyu tepkisi alacağız diye, futbolun kalitesi aşağı çekiliyor. Bunun tek sebebi hakemler de değil.  Yöneticiler, verdikleri demeçler, taraftarlar, futbol ailesinin hepsi var. Ama hakemler en önemli bir tanesi hakemler” ifadelerini kullandı.

 

“HATA YAPIN AMA YANLIŞ YAPMAYIN”

Biz milyonlarca kişiye hitap eden camiaları yönetiyoruz. Bu hatalardan dolayı nelerle karşı karşıya kaldığımızı bilseniz. Sosyal medyada okumayın, bakmayın, etkilenmeyin. Bütün camialar sizin üstünüzde baskı yaratacaktır. Hakem de hata yapabilir. Bizim derdimiz hata ile değil, yanlışladır. Hata yapın ama yanlış yapmayın. Tenkit edilen değil, Türk futbolunun marka değerini yukarı hakemler istemekteyiz. Avrupa’da daha başarılı kulüpler ve hakemler umut ediyoruz” diye konuştu.

 

“BAŞARILI OLAN HAKEMLERİN DAHA ÇOK MAÇ YÖNETMESİ BİZİM KULÜPLER OLARAK İSTEĞİMİZDİR”

Tecrübeli hakemlerin, genç hakemlere örnek olması gerektiğini belirten Orman şöyle konuştu: “Genç hakemlerimize daya iyi örnek olacak şekilde hareket etmemizin en önemli işimizin olduğunu düşünüyorum. MHK’dan da formsuzlukların ayrı, büyük hata yapan hakemlerin ayrı değerlendirilmesini istiyoruz. Yanlış yapan hakemlerin daha uzun süre dinlendirilmesi, başarılı olanların daha çok maç yönetmesi bizim kulüpler olarak isteğimizdir”

 

“FUTBOLDA SAHADA OYNAYAN OYUNCULAR, YANDA YÖNETEN TEKNİK ADAMLARIN KONUŞULACAĞI BİR ORTAM OLMASI LAZIM”

Futbolda futbolcular ve teknik adamların konuşulması gerektiğini söyleyen Orman, “Geçtiğimiz sezonlarda küme düşen kulüpler, hakem hataları yüzünden büyük zararlar görmektedir. Emekler bir şekilde heba oluyor. Hiçbir maçı tayin etme durumunda değiliz. Futbolda sahada oynayan oyuncular, yanda yöneten teknik adamların konuşulacağı bir ortam olması lazım. Maalesef bizim hakemlerimiz daha çok konuşuluyor. Bunların kesmenin yolu sizin elinizde. Kamuoyunu da bu onu dedi, bu bunu dedi değil, gördüğünüz kararlar oluşturacaktır. Doğru ve adaletli atamalar doğru kararları getirecektir. Ben Kulüpler Birliği Vakfı ve Beşiktaş Başkanı olarak destekçiniz olacağım. Hata yapanların değil, yanlış yapanların cezalandırılacağı bir sistemi doğru buluyorum. Yeni sezon herkese hayırlı olsun. Allah hepinize hakem şansı versin” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.