Site Rengi

HABER ÖZETİ
Asgari ücrete ara zam yapılacak mı?.
Öğrencilerin kabusu olan integral konusu müfredattan çıkarıldı!.
Türkiye faiz belasına bulaştıkça gavur övgüler yağdırmaya devam ediyor!.
Kahpe ABD’den demokrasi dersi!. Filistin protestocuları için keskin nişancılar yerleştirdiler!.
İstiklâl Bombacısı kahpeyi asmayıp ömür boyu besleyeceğiz!.
CHP ile Saadet Partisi arasında “Seçimler Bitti, Milletvekilimi Geri Yolla” görüşmesi!.
Kamu da talanın boyutu ortaya çıktı!. 500 makam aracı satışta!.
Yurt genelinde çöl tozu etkisi sürüyor!. Meteoroloji’den 35 ile sarı kodlu uyarı!.
ABD’nin İsrail’i protesto eden öğrencilere uyguladığı şiddet dünya basınında!.
Arapça soruya tercüme isteyen Ali Erbaş’ın Fransızca hutbesi de olay oldu!.
SGK’dan annelere 325 euro bakıcı desteği…
Yeni eğitim müfredatı yarın açıklanıyor…
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı…
AK Partili Mücahit Birinci’den Arapça bilmeyen Ali Erbaş’a istifa çağrısı!.
Sabiha Gökçen Havalimanı’nda vatandaş resmen kazıklanıyor!.
Yeniden Refah Partisi’nden Yeni Anayasa açıklaması…
Dilan ve Engin Polat çiftinin aylık gelirleri sadece 200 bin liracıkmış!.
Paşinyan’dan ezber bozan Ermeni Soykırımı çıkışı!.
Merkez Bankası faizi yüzde 50’de sabit bıraktı…
Atı alan Üsküdar’ı geçti, devlet daha yeni fiyat denetimine başladı!.
Mustafa Varank’tan Deniz Zeyrek’e Hodri Meydan!. 2 GÜN GEÇTİ, HAYSİYETİN VARSA AÇIKLA!.
Muhalefeti şaşırtan anket!.
Mehmet Ali Yılmaz’ın ölüm nedeni belli oldu…
Tavuk eti fiyatları son 5 ayda yüzde 200 zamlandı!.
Afrika’dan gelen çöl tozu tüm ülkeyi etkisi altına aldı!.
Meral Akşener’i evine gönderecek kurultay için zaman yaklaşıyor!.
ABD Başkanı Biden TikTok’u resmen yasaklayan imzayı attı!.
TFF’den çok konuşulacak karar!. Hakemler Özelleştiriliyor!.
Fahiş fiyat vurgununa son!. Ambalajlara fiyat etiketi zorunluluğu geliyor!.
CHP’li Başkan Cumhurbaşkanı danışmanı Oktay Saral’ı rezil rüsva etti!.
DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62

Son anket sonuçları açıklandı! Hamza Dağ: “AK Parti seçmeni bir yere gitmedi!.”

Son anket sonuçları açıklandı! Hamza Dağ: “AK Parti seçmeni bir yere gitmedi!.”
08.04.2023
A+
A-

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tanıtım ve Medya Başkanı Hamza Dağ, AK Parti seçmenin karar değiştirmediğini, hatta seçim yaklaştıkça kararsızların da kendilerine yöneleceklerine inandıklarını belirtti.

Türkiye 14 Mayıs’ta sandık başına gidiyor. Cumhurbaşkanı ve milletvekillerinin seçileceği seçimler öncesi, siyasetçiler de fikirlerini, görüşlerini ve vaatlerini kamuoyuna aktarmaya devam ediyor.

tv100’de yayınlanan Az Önce Konuştum programına konuk olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tanıtım ve Medya Başkanı Hamza Dağ, Candaş Tolga Işık’ın sorularını yanıtladı.

Hamza Dağ’ın açıklamalarından önemli ayrıntılar şöyle:

“AK Parti seçmeni yerinde”

(Memleket Partisi’nin oylarının tamamı Millet İttifakı’ndan geliyor, sizin seçmen hala duruyor mu aynı yerde?)

Bizim seçmen duruyor. Bizim adayımız zaten yıllardan beri belli. Yeni bir aday durumu söz konusu değil. AK Parti seçmeni 5 yıllık süre zarfında bizim oylarımızın çıktığı indiği zamanlar oldu. Bu süreçlerde seçmenlere baktığımız zaman bizim seçmenlerin tamamı kararsız durumda bulundu. Seçim yaklaştıkça, kararsız seçmenin bize doğru yöneldiğini görüyoruz.

“En zor zamanda, bizim asgari seçmen kitlemiz var”

2022 yılı dünyanın en zor yılı olarak tarihe geçti. Rusya Ukrayna savaşıyla beraber enerji fiyatlarının fırlamasını hep beraber yaşadık. Bunların maliyetinin bize yansıması oldu. En zor zamanda bizim asgari seçmen kitlemiz var. İlk turda Recep Tayyip Erdoğan gibi bir faktör olmasa ilk turda bu ülkede cumhurbaşkanlığını alabilecek bir durum söz konusu olabilir mi?

“Kazanacak durumdayız”

Biz şu anda ilk turda Allah’ın izniyle bu seçimi kazanacak duruma doğru yol alıyoruz ve şu anda kazanacak durumdayız. İlk turda Sayın Recep Tayyip Erdoğan tabi ki cumhurbaşkanı oluyor.

“Türkiye’nin her yerinden oy alıyoruz”

Karşı tarafın bir ortak liste çalışması var. Onun illere yansımasını takip etmek lazım. Bizim şöyle bir avantajımız var. Biz AK Parti olarak Türkiye’nin her yerinden oy alan bir siyasi partiyiz. Dolayısıyla Türkiye’nin her yerinden oy alan bir siyasi parti olarak bizim almış olduğumuz oy oranının üstünde mecliste temsiliyetimiz oluşuyor. Bu yıllardır böyle.

Mecliste normal şartlarda bize 240-245 milletvekili getirmesi lazım. Ama biz geçen sefer 300 milletvekili çıkarttık. CHP yüzde 25 oy alıyor. Yüzde 25 oy ile meclise 150 milletvekili çıkartması lazım. Ama 130 milletvekili alıyor. Niye? Çünkü biz Türkiye’nin her yerinden temsiliyetimiz olduğu için biz almış olduğumuz oy oranının üstünde milletvekili alıyoruz.

Neden ortak liste yapılmadı?

(Cumhur İttifakı neden ortak liste yapmadı?)

Bu çok doğru bir anlayış değil, bir önceki seçimde MHP ile ayrı bir listeyle girmiştik. Büyük Birlik Partisi ve Yeniden Refah Partisi seçime ayrı bir listeyle girmek isteyince aynı ittifak içinde 2 siyasi parti ayrı bir listeyle girince MHP de biz de ayrı bir listeyle girmek istiyoruz dediler.

-(Milletvekili listesinde yer almayan bakan var mı?) Listede yer almayan bakan var.

3 dönem kuralı geçerli

Biz 2018’de 3 dönem kuralını uygulamadık, uygulayamadık. Zaman çok dardı, erken seçim oldu. Ben üç dönemi hem MYK’da savundum hem birebir Sayın Cumhurbaşkanımızla konuşmamda hem sahada teşkilatlarımızla yaptığımız görüşmelerde. Başvuruyu usulen yaptık. Çok net bir şekilde 3 dönem kuralının uygulanması gerektiğini söyledik. 20 sene 25 sene daha bu ülkenin bu partiye ihtiyacı olduğu kanaatindeyim. 25. döneme ara verme ve dönem olarak saymadan 26, 27 dönemde 3 dönemi üst üste yapan bu dönem ara verecek.

“Diğer partilerle görüşmeden önce Cumhurbaşkanımız, Bahçeli ile konuştu”

Biz diğer siyasi partilerle görüşme yapmadan önce her birinde Cumhurbaşkanımız Devlet Beyi evinde ziyaret etti, bilgilendirdi. Külliyedeki görüşmelerde hepsi görüşüldü. Dolaylı iletişim dahi kurulmadan önce her seferinde Sayın Cumhurbaşkanımızın bizzat her ikisi bu ittifakta genişleme süreçleri ortaya çıkmaya başlamadan önce her seferinde görüştüler konuştular.

“Türkiye’nin en önemli sorunu ekonomiyi çözmek için uğraşıyoruz”

(Türkiye’nin en önemli sorunu ne?)

Deprem döneminde deprem çıkıyor doğal olarak. Ekonomi sorunu yok demiyoruz böyle bir şey var ama çözeceğiz, çözüyoruz çözmek için uğraşıyoruz. Depremin mutlaka ekonomiye bir etkisi oldu. Allah’a şükür hızla ekonomi çarkları döndü. Bizim pandemiden sonra bir karar vermemiz lazımdı. Bu kritik bir karar. Vatandaşımızın bunu değerlendirmesinde fayda var. Pandemiden sonra dünyada zaten emtia fiyatları artışı, rekabet alanlarının bozulması, tedarik zincirlerinin bozulması hepsi ister istemez bir enflasyona bir ekonomik sıkıntı doğurdu. Faizleri dünya artırdı, biz ya sabit tuttuk ya da indirdik. Burada karar verdik. Burada bize pozitif alanda dönüşü istihdam alanında oldu.

“En önemli vaadimiz, enflasyonu düşürmek”

Dünyadaki enflasyon artışıyla beraber biz faizle ilgili yaptığımız işte enflasyon dünyadaki oranın üzerinde bizde artış oldu. Şimdi onun aşağıya doğru eğiliminde inmeye başladığını görüyoruz. Bundan sonra bizim önümüzdeki dönemde seçim vaadi olarak ne yapacaksınız diye sorsanız bizim en önemli vaadimiz enflasyonu aşağıya indirmek.

“Bütçede bir sorunumuz yok”

Bütçede bir sorunumuz var mı? EYT’yi bile çıkarmamıza rağmen bütçede bir sorunumuz yok. Bizim şu anda ihracatta bir sorunumuz yok. Bizim istihdamda bir sorunumuz var mı? Daha aşağıya inebilir. Ama baktığınız zaman diğer kalemler noktasında yine fena gitmeyen bir durum söz konusu. Burada enflasyon en önemli meselemiz. Mayıs-Haziran aylarıyla beraber enflasyonu indirmeye devam edeceğiz.

“TÜİK 500 kalem için açıklma yapıyor”

TÜİK sadece enflasyonu açıklamıyor. TÜİK 500 tane kalem açıklama yapıyor. Hiçbir şekilde o ‘500 kalemlerle ilgili oynama olmuyor’ deyip de ‘sadece enflasyonda oynama oluyor’ bana çok inandırıcı gelmiyor. Muhalefetin veri açıklamış olduğu birtakım şirketler var o şirketlerin merdiven altı şirketleri olduğuna dair de paylaşım da yapmıştım.

“İnce’ye yönelen gençler, ya sandığa gitmeyecek ya da bize oy verecek”

Cumhuriyet Halk Partililer bir kuşak çıkarttı biliyorsunuz. Sürekli gençleri bir sıfat olarak ortaya koymaya çalıştılar. O oluşturmuş oldukları tablo aslında 3 Mart itibariyle kendilerine döndü. Kendilerine muhalif olan kendi çıkarttıkları adaya muhalif olanlar, Muharrem İnce’ye doğru bir gidişat söz konusu oldu. Ben o kesimin ya sandığa gitmeyeceğini ya da bize oy vereceğini düşünüyorum.

“Mehmet Şimşek de görüşlerini bize ifade ediyor”

Mehmet Bey partimizin üyesi partimizin üyesi görüşlerini her zaman bizlere ifade ediyor. Dolayısıyla Mehmet Bey bizim önümüzdeki dönemde en önemli vaat noktasında birinci işimiz afete karşı dirençli şehirler depremden sonra bu önemli hale geldi. Sadece depremle birlikte değil, biz şu anda bir afetin içinde yaşıyoruz. Bizim coğrafyamızda 1880’de doğup 1950’ye kadar yaşamış olanlar çok zor bir dönem geçirmişler. Şimdi de 2000’li yılların başlarında yaşayanlar, hem kuraklıkla ciddi anlamda karşı karşıyayız. Bu yaz neyle karşılaşacağımızı bilmiyoruz. Belediyelerin bu konuyla ilgili bir açıklama yaptığını da görmüyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.