Site Rengi

HABER ÖZETİ
Pazar günü seçimler iptal edilirse ne olacak?.
ABD Başkanı Biden ile görüşmenin bedeli 500 bin dolar…
CHP’deki Kule Paralar skandalı Eko Başkanı fena köşeye sıkıştırdı!.
İnce’den Özel’e salvador!. SENİN DEMLENDİĞİNİ O ZAMANLARDAN BELLİYDİ!.
Seçim günü hava nasıl olacak?.
İYİ Parti lideri Akşener’den İmamoğlu ve Yavaş’a hainlik suçlaması!.
Altın fiyatları tüm zamanların rekorunu kırarak 2 bin 300 lirayı geçti..
Fatih Erbakan AK Parti’ye İstanbul adayını geri çekmek için şartlarını açıkladı!.
Seçim öncesi Sinan Oğan’dan AK Parti’ye destek açıklaması..
Seçim öncesi doğalgaz ve elektriğe “Zam Yok” açıklaması…
Emeklilere promosyon ödemelerine özel bankalarda dahil oldu..
Eylem Tok’un ehliyetsiz züppe oğluna defalarca hız cezası kesilmiş, okula arabasıyla gidiyormuş!.
Seçim günü oy kullanmaya gitmeyenlere uygulancak cezai işlem açıklandı!.
Seks skandalı sonrası Karabük Üniversitesi’nden yabancı öğrencilere sağlık raporu şartı!.
Yeniden Refah Partisi Ankara İl Teşkilatı topluca istifa edip AK Parti’ye katıldı!.
76 bin deprem ve afet konutu hak sahiplerine teslim edildi..
Emeklilere promosyon ödemeleri yarından itibaren başlıyor..
Ali Koç’tan kongreye çağrı: Gelin 2 Nisan’da Fenerbahçe’yi ligden çekelim!.
CHP’deki Kemalciler “SENİ SIRTINDAN HANÇERLEYENE OY YOK” pankartı ile İmamoğlu’na isyan bayrağı açtı!.
CHP’deki para kulelerinin gizemi ortaya çıktı!. Eko Başkan Bay Kemal’i devirmek için balya baya rüşvet dağıtmış!.
CHP’deki para kuleleri skandalında ses kayıtları ifşa oldu!.
Gazze’deki ateşkes çıkmaz girdi!. Kahpe İsrail heyeti Doha’dan ayrıldı!.
Kahpe İsrail şimdi de çadırlara sığınan Filistinlileri bombalıyor!.
Belçika’daki PKK’lı köpeklerin Türklere neden saldırdıkları belli oldu…
Pandemi uyarısı!. Yeniden kapanma olacak mı?.
Çiftçiler Brüksel’i savaş alanına çevirdiler!.
Hazırlık maçında Avusturya’dan 6 gol yedik!.
Kuveyt Dinarı değerli para birimi seçildi.. TL’nin tam 100 katı!.
Karabük Üniversitesi’ndeki fuhuş skandalı büyümeye devam ediyor!. Fuhuş şebekesi kurulduğu ortaya çıktı!.
MHP’li vekilden zam haberi bekleyen emeklilere ek iş tavsiyesi!. HER ŞEYİ DEVLETTEN BEKLEMEYİN!.
DOLAR 32,3640
EURO 35,0101
ALTIN 2.325,51
BIST 9.093,85

HDP İLE KOL KOLA OLAN CHP’YE O PARTİ’DEN RANDEVU RESTİ!..

HDP İLE KOL KOLA OLAN CHP’YE O PARTİ’DEN RANDEVU RESTİ!..
06.10.2019
A+
A-

CHP’nin HDP ile fazla yakınlaşması İYİ Parti ile arasının açılmasına yol açıyor. İYİ Parti yeni anayasa taslağı hazırlama ekibinde bulunan CHP’li İbrahim Kaboğlu’na HDP ile görüştüğü gerekçesiyle randevu vermedi..

4 Haziran ve 31 Mart’ta CHP ve İYİ Parti‘nin kurduğu Millet İttifakı çatırdamaya başladı. İttifakın yıkılmaya yüz tutmasının sebebini görmezden gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sürece ilişkin açıklamasında, “İstihbarat elemanları dahil olmak üzere pek çok kişi devreye konulup, ‘Millet İttifakı‘nı nasıl bozarız’ arayışı içindeler” dedi. Kılıçdaroğlu, son dönemdeki olayları ‘istihbarat’a bağlasa da yaşananlar gün gibi ortada. İşte İYİ Parti’yi CHP’den uzaklaştıran faktörlerden yalnızca birkaçı…

HDP ile kol kola

İttifakın sarsılmasına neden olan ilk neden CHP’nin HDP ile yakınlaşması oldu. 31 Mart seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan karşıtlığında birleşen Millet İttifakı’nın en büyük ortağı CHP, işbirliğinde fiili ortak olmayan HDP ile iyice kolkola girdi. HDP’li Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediye başkanları teröre yardım ve yataklık suçundan görevden alındı, bu belediyelere kayyum atandı. Kayyum atamalarının ardından CHP, ortağı HDP’nin yardımına koştu. HDP’ye destek açıklamaları yapılırken genel başkanın görevlendirdiği isimler de HDP’li belediye başkanlarına ziyarete gitti. Bu süreçte CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya da cezaevinde tutuklu bulunan HDP’li isimleri ziyaret ettti.

İmamoğlu da koştu

Yeni Şafak’ta yer alan habere göre, CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da HDP’li sözde belediye başkanlarını ziyaret eden isimler arasındaydı. İmamoğlu, terör örgütü PKK ile ilişkilerinden ötürü görevden alınan HDP’li Ahmet Türk ve Selçuk Mızraklı’yı ziyaret etti. HDP’li belediyelere sahip çıkarak 31 Mart’ın diyetini ödeyen İmamoğlu, HDP’li Kayapınar Belediye Başkanı Kezban Yılmaz’a Atatürk’ün fotoğrafını hediye etti.

Skandal konferans

CHP geçtiğimiz günlerde İstanbul’da ‘Suriye’ konulu bir konferans düzenledi. Konferansa terör örgütü PKK/PYD’ye yakınlığıyla bilinen Amy Austin Holmes de katıldı. Holmes, konferansta yaptığı konuşmayla eli kanlı terör örgütünü meşrulaştırmaya çalıştı. CHP’nin davetli listesinde bulunan 3 isme, Türkiye karşıtı faaliyetlerinden ötürü yurda giriş izni verilmediği ortaya çıktı. Sözkonusu konferans, Fırat’ın doğusuna yönelik harekâta karşı ‘iç direniş’ organizasyonuna dönüştü.

FETÖ ile dirsek teması

CHP’liler, Almanya’nın başkenti Berlin’de ‘Demokratik Türkiye için Toplumsal Sözleşme Arayışı’ adlı konferansta da boy gösterdi. Firari FETÖ’cülerin baş aktör olduğu konferansta Türkiye’nin terörle mücadelesine karşı duran akademisyenler, PKK’ya yakınlığıyla bilinen isimler katıldı. FETÖ firarileri Ergun Babahan, MİT TIR’larına kumpas sanığı Can Dündar, Eser Karakaş, PKK’ya yardım-yataklık ile kuryelik yapmaktan ötürü hakkında dava açılan ve Almanya’ya kaçan Ferhat Tunç, firari FETÖ’cü Hayko Bağdat ve yönetmen Mustafa Altıoklar ile CHP’li Ali Şeker, Saadet Partisi mensubu Cihangir İslam ve HDP’li Mithat Sancar da konferansa katılarak konuşma yaptı.

İYİ’den CHP’ye veto

Ardı ardına gelen tüm bu organizasyonlar İYİ Parti’lileri CHP’den her geçen gün daha da uzaklaştırdı. Parti yetkilileri, CHP’yi HDP konusunda uyarmaya başladı. İlk olarak İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, CHP’nin HDP ile arasına mesafe koymasını belirterek, “Bunlar terörle arasına mesafe koyamıyorsa siz bunlara biraz mesafeli durmak zorundasınız” dedi. Bu sözlerin ardından CHP-HDP yakınlaşması nedeniyle İYİ Parti’teki rahatsızlığın yansımaları daha da artış gösterdi. İYİ Parti, PKK’nın siyasi uzantısı HDP ile araya mesafe koyamayan CHP’yi fiili bir şekilde uyardı. Muhalefetin yeni anayasa taslağı hazırlama ekibinde bulunan İYİ Parti heyeti, komisyonun başında olan CHP’li İbrahim Kaboğlu’nu da dışladı. Kaboğlu’nu HDP ile görüştüğü gerekçesiyle protesto eden İYİ Parti’liler, anayasa toplantısını CHP’lilerle Kaboğlu olmadan yaptı.

Muhalefetin yeni anayasa taslağı hazırlama ekibinde bulunan İYİ Parti heyeti, komisyonun başında olan CHP’li İbrahim Kaboğlu’nu da dışladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.