Site Rengi

HABER ÖZETİ
Aliyev iti başörtüsü yasağını eleştiren 30 Türkün ülkeye girişini yasakladı!.
Altınbaş Holding’in patronu da fon vurguncusu çıktı!.
AYM Yeni Parti’nin isim değişikliği hakkında kararını verdi..
İtalya’da yağmacılara karşı ordu sokağa iniyor!.
CHP’li Tanju Özcan yolsuzluktan 7 yıl 3 ay hapse mahkûm edildi!.
Türkiye’nin en önemli kurulunun başına bir İngiliz geldi!.
Sergen Yalçın A Milli Takımı çalıştırmaya resmen başladı..
Mekke Anlaşması kanun teklifi Meclis’te..
Kışlaya yapılan villaları AK Partili vekiller ve bürokratlar havada kapmış!.
30 milyon rüşveti alan SPK Başkanı helâllik istemiş!.
Alev topuna dönen Fransa’da sokağa çıkma yasağı ilan edildi!.
Salah’lı Karadeniz fırtınası önüne geleni deviriyor!.
Mahkemeye sevk edilen Murat Ağırel, Aylin Kotil ve Ömer Sarıgül tutuklandı!.
Sarıgüller kara para aklamaktan tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi!.
Esenyurt Belediyesi’ne kayyum olarak atanan bu rüşvetçi hırsız kimin referansı ile geldi!.
Özgür Özel erken seçime kapıları kapattı!.
Milyonlarca euroluk Sarıgüller operasyonunda 17 kişi gözaltına alındı!.
Fsansız polisi göstericileri bayıltana kadar dövüp gözaltına alıyor!.
Çaldıkları milyarları yakalanınca iade edenlere hapis cezası yok!.
Tam 132 defa sahte zeytinyağı üretmekten işlem yapıldı ama yine de tutuklanmadı!.
Sarı Yelekliler Avrupa Baharı’nın startını verdi!.
Fon skandalı AK Parti’ye yüzde 6 oy kaybettirdi!.
Üniversiteli köpekperestler sokak köpekleri için polise saldırdı!.
Paris sokakları savaş alanına döndü!.
Arda Güler, imzalı formasını hafızlık öğrencilerine hediye etti..
İBB HALK Ekmeğin adım adım iflasa sürüklenişi!.
Sarıgüllülerin kara para aklama videosu ortaya çıktı!.
Küçük kız çocuklarını yarı çıplak soyup pedofili sapıkların önüne atacaklardı!.
Firari Emir Sarıgül’ün babası Mustafa Sarıgül’ün konutuna saklandığı tespit edildi!.
AKOM’dan İstanbullulara Turuncu Kodlu şiddetli yağış uyarısı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Hulusi Akar açıkladı! 306 terörist etkisiz hale getirildi!.

Hulusi Akar açıkladı! 306 terörist etkisiz hale getirildi!.
20.03.2023
A+
A-

Hatay’da açıklamalarda bulunan Mili Savunma Bakanı Hulusi Akar, son 2,5 ayda Mehmetçiğin 306 teröristin etkisiz hale getirdiğini belirterek “Mücadelemiz sürecek” dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerden etkilenen illerden Hatay’daki faaliyetlerine devam ediyor.

Bu kapsamda beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu ve Genelkurmay 2’nci Başkanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ile Kırıkhan’da depremin yaralarının sarılmasına yönelik çalışmaları inceledi.

AFAD Koordinasyon Merkezi’nde faaliyetlere ilişkin bilgi alan Akar, şehit aileleri ile bir araya gelerek taleplerini dinledi.

Talepleri tek tek not alan Akar, bunların karşılanmasına yönelik talimat verdi.

Depremzede şehit aileleriyle bir araya geldi

Akar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin emeklisi, muvazzafı, şehit aileleri ve gazileriyle büyük bir aile olduğunu belirterek, Mehmetçiğin tüm başarılarında en büyük payın şehit ve gazilerde olduğunu vurguladı.

“Kimse bizi durduramaz”

Şehitlerin anılarını hiçbir zaman unutturmayacaklarını dile getiren Akar, şu ifadeleri kullandı:

Şehitlerimizin, gazilerimizin kanlarını yerde bırakmadık, onların kıymetli ailelerinin gözyaşlarının hesabını sorduk, sormaya devam ediyoruz. Ülkemizin savunması, 85 milyon vatandaşımızın güvenliği, rahat ve huzur içinde yaşaması için çalışıyoruz. Bunun için de en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadeleyi sürdüreceğiz.

Milletimizi, başına musallat olan terör belasından kurtarmak için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz. Bu konuda hiçbir tereddüt yok, kimse bizi durduramaz. Sonunda da alnımızın akıyla vatanımızı, milletimizi bu terör belasından kurtaracağız.

“Son 2,5 ayda 306 terörist etkisiz hale getirildi”

Şu anda dahi Irak ve Suriye’nin kuzeyinde faaliyetlerine ‘ölürsem şehit kalırsam gazi’ anlayışı ile devam eden Mehmetçik, son 2,5 ay içinde 306 teröristi etkisiz hale getirdi.

Depremzede Zeynep’e söz verdi: Okulunu yeniden yapacağız

Şehit aileleri de Bakan Akar ve yetkililere teşekkür ederek, “Allah Mehmetçiğimizi korusun, kollasın.” ifadelerini kullandı.

Çocuklarla da yakından ilgilenen Akar, onlara hediye verdi. Zeynep isimli bir kızın okullarının depremde zarar gördüğünü belirtmesi üzerine Akar, “Merak etme kısa sürede hepsini yeniden yapacağız.” karşılığını verdi.

Çadır kente ilişkin bilgi aldı

Akar daha sonra Antakya’da Organize Sanayi Bölgesi yakınındaki Ötençay Mahallesi’nde AFAD koordinasyonu, Milli Savunma Bakanlığı ve NATO işbirliği ile kurulumu devam eden 2 bin 400 kişilik çadır kentte incelemelerde bulundu.

Akar, NATO yetkilileri ve askeri yetkililerden çadır kente ilişkin bilgi aldı, çalışmaları inceledi.

Konteyner dağıtımlarına değindi

Milli Savunma Bakanlığının, devletin konteyner ve çadır üretimi konusunda tüm imkanlarını seferber ettiğini, bununla da yetinmeyip yurt dışından konteynerlerin alımına devam edildiğini aktaran Akar, konteynerlerin belli bir plan dahilinde depremlerin vurduğu 11 ilde dağıtımının sürdüğünü belirtti.

“Hiçbir vatandaşımız yalnız değil”

Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm bakanların, ilgili kurum, kuruluşların çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü ifade eden Akar, “Devlet ve millet omuz omuza mücadele ederek, birlik ve beraberliğimizle geçmişte yaşanan birçok felaketin üstesinden geldik. Bugün de karşılaştığımız bu felakete karşı yapılması gereken ne varsa birlik ve beraberlik içinde yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Karamsarlık, kötümserlik, ümitsizlik yok. Hiçbir vatandaşımız yalnız değil, devletimiz 85 milyon ile tek yumruk ve tek yürek olarak yaraların sarılmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor.” ifadelerini kullandı.

2 bin 400 kişilik çadır kent

Ötençay Mahallesi’ndeki Hatay NATO Çadır Kenti’nin kurulduğu 100 bin metrekarelik alanın tesviyesi 8 günde yapılarak inşaata hazır hale getirildi.

Çadır kentte tuvalet ve banyo, mutfak, yemekhane, çamaşırhane, spor etkinlik çadırı, sağlık merkezi, çocuk parkı, mescit, temiz ve atık su arıtma tesisleri, idari ofisler gibi birimler bulunuyor.

Eksi 32 ve 49 dereceye dayanıklı barınma çadırlarında, ısıtma ve soğutma sistemi, yangın algılama detektörü, yatak, ranza bulunuyor.

Rol 2 seviyesinde hastane olarak hizmet verecek tıbbi destek ünitesi de bulunan çadır kentte Mehmetçik okulları da yer alacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.