Site Rengi

HABER ÖZETİ
Uğur Mumcu dosyası 33 yıl sonra yeniden açılıyor..
CHP Lideri Kılıçdaoğlu’ndan Terörsüz Türkiye sürecine destek açıklaması..
Denize döktüğümüz(!) Yunanların ekonomisini şaha kaldırdık!.
TÜİK sipariş enflasyon oranlarını açıkladı!.
TÜİK kira zam oranını yüzde 31 olarak açıkladı..
Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu hakkında tutuklama talebi..
Donald Trump’ın İran saldırılarını durdurma kararını Netanyahu da sosyal medyadan öğrendi..
Günlerdir İran’a tehditler savurarak atıp tutan Trump yine kıvırdı!.
Merkez Bankası’ndan Kripto Varlık Merkezi Kayıt Sistemi’ne onay..
CHP’den AK Parti’ye geçen Tuzla Belediye Başkanı’ndan ilk açıklama..
Efsane Başkan Aziz Yıldırım’dan Acun Ilıcalı’ya sert sözler!.
CHP içindeki Rüşvet, Yolsuzluk, Hırsızlık ve baskı skandalları gündemden düşmüyor!.
3 CHP’li Belediye Başkanı ile 1 İyi Partili milletvekili AK Parti’ye geçiyor..
A 101 marketçilik Carrefour’u resmen devraldı..
Trump’tan İran’a yeni saldırı dalgası emri..
Sözde gazeteci Cem Küçük tutuklandı!.
Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş rüşvet ve yolsuzluktan tutuklandı!.
Ahbap’taki rüşvet trafiği deşifre oldu!.
Sendika başkanı 1 milyon, yardımcısı 750 bün maaş alıyor!.
Dün Haluk Levent ile kol kola milleti tokatlayanlar bugün kıvırmaya başladı!.
Öğrenci affını içeren kanun teklifi Meclis’ten geçti..
IBAN mağdurlarını da kapsayan 12. Yargı Paketi Resmi Gazete’de yayımlandı..
ABD Başkanı Trump İsrail’in Gazze’den çekileceğini açıkladı..
Gülistan Doku davasındaki tutuklu sayısı 20’ye yükseldi!.
MHP’den ses getirecek teklif: Rüşvet ve Yolsuzluk Parti Kapatma Nedeni Olsun!.
Haluk Levent’in kabarık sabıka dosyaları!.
Okullardaki Mescit ve Cuma Namazı düzenlemesine DEM Parti karşı çıktı!.
Behzat Ç.’yi de yolsuzluktan paketlediler!.
ABD seçmeninin Trumpa desteği yüzde 32’ye kadar geriledi..
Trump yine İran’a içi boş tehditler savurdu!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

İBB’nin Adalar’dan toplattığı atlardan 50’si kayboldu!.

İBB’nin Adalar’dan toplattığı atlardan 50’si kayboldu!.
17.04.2021
A+
A-

Adalar’da bir dönem fayton taşımacılığı yapılan atlarla ilgili skandal patlak verdi. CHP Ekrem İmamoğlu idaresindeki İBB’nin toplattığı bin 177 attan 50’sinin kaybolduğu ortaya çıktı. Adalar’ın Atları Platformu atların akıbetini sorarken, İBB’den suçu üzerinden atmaya çalıştı.

Adalar’da yıllardır yüzlerce atın ölümüne neden olan atlı fayton taşımacılığı İBB Meclisi’nin 16 Ocak 2020 tarihli meclis oturumunda alınan karar ile tamamen sona ermişti. İBB, Adalar’da 277 adet tescilli fayton plakasını 300’er bin TL bedelle, fayton başına 6 atı da 4’er bin liradan satın almaya karar vermişti. İBB satın aldığı bin 177 atı sahiplendirmeye başlamıştı. Türkiye’nin dört bir yanındaki belediyelere teslim edilen atlardan MHP’li Hatay Dörtyol Belediyesi’ne gönderilen50 atın akıbeti tartışma konusu oldu.

“İBB’yi uyarmıştık”

50 atın kaybolduğu gündeme gelince Adalar’ın Atları Platformu, İBB’nin Dörtyol’a gönderdiği 50 değil 100 atın kayıp olduğunu savunarak “İBB tarafından 17 ile gönderilen 860 at nerede?” diye sordu.

Platform tarafından yapılan açıklamada, “Dörtyol’a gönderilen 100 attan 10’unun, gönderildikten sonraki ilk günlerde öldüğünü biliyoruz. Bu ölümler hastalıktan değil, yalnızca stresten oldu. Alıştığı yerden ayrılmanın ve atlara hiç uygun olmayan şekilde tırla taşınmanın sonucu budur. İBB’yi atları ‘sahiplendirme’ adı altında bu şekilde dağıtmanın sakıncaları konusunda uyarmıştık” denildi.

“860 at yerinde denetlensin”

Açıklamada Kastamonu Daday Belediyesi ‘ne 109, Ardahan Hanak Belediyesi ‘ne 140, Aydın İncirliova Belediyesi’ne100 at olmak üzere İBB’nin Türkiye’nin 17 iline 860 at gönderdiği belirtilerek “İBB’den 860 atın hepsiniyerinde denetlemesini istiyoruz. Atların çip numaraları bellidir ve Türkiye’nin bütün illerinde bütün atların 31 Aralık 2020 itibarıyla ilçe tarım müdürlüklerine kaydedilmiş olması zorunludur. Bu atları kaydetmeyen, başkalarına devreden bütün belediyeler ve diğer alıcılar hakkında yasal işlem yapılması gerekir. Daha önemlisi, sağ kalan atların bulunması ve güvenli bir şekilde Adalar ilçesine geri getirilmesi gerekir” talebinde bulunuldu.

İBB suçu üzerinden atmaya çalıştı

İBB İlçe Belediyeler Koordinatörü Tonguç Çoban, konuyla ilgili Sözcü’ye yaptığı açıklamada suçu üzerlerinden atmaya çalışarak “Meclisin oy birliğiyle sahiplendirilen atlar, protokol ve tutanakla alan kurumlara verildi. Artık sorumluluk teslim edilen belediyede ve ilgili ilçe tarım müdürlüğünde. Sahiplenilen atlara iyi bakılacağına dair taahhütname de imzaladılar. Dolayısıyla buna uymak da onların yükümlüğü. Tabii aradan uzun süre geçti; şimdi böyle bir haber bizi de şaşırttı. Dörtyol Belediyesi’nin kendi içindeki bir konu anladığımız kadarıyla. Atların akıbetini biz de merak ediyoruz; kamuoyuna bir açıklama yapmaları iyi olur” dedi.

Çoban, söylendiği gibi İBB olarak suç duyurusunda bulunmadıklarını çünkü artık atların sorumluluğunun İBB’de olmadığını da söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.