Site Rengi

HABER ÖZETİ
6,2’lik deprem büyük İstanbul depremini tetikler mi!.
Telefonlara deprem uyarısı nasıl geliyor?.
Bakan Yerlikaya: Artçı depremler azalma eğiliminde..
Yılın fıkrası Özgür Özel’den!. Deprem için gecesini gündüzüne katan başkanlarını içeri almışlar!.
Ekrem’in reklamına harcadığı para depreme harcadığı paranın 3 katı!.
Art arda gelen depremlerle İstanbul beşik gibi sallanıyor!.
Deprem nedeni ile okullara 2 gün ara verildi!.
İstanbul’da korkutan deprem!.
Trump kıvırdı altın fiyatları düşmeye başladı!.
Kimliklerini doğrulamayan kripto para kullanıcılarının hesapları donduruluyor!.
3 çeyrek altın 1 asgari ücret oldu!.
MHP’li isimden Erken Seçim açıklaması..
New Balance ayakkabılarında domuz derisi skandalı!.
Altın haftaya yeni rekor ile başladı..
ABD Sömürdüğü Afrika’dan çekiliyor!.
MHP af için ilk adımı attı!.
İndirim Dolandırıcılığı yapan Beymen, Ramsey, Sarar ve Vakko’ya para cezası!.
Ehliyetlerini kaptıran trafik magandalarına kötü haber!.
Gezi provokatörü Ayşe Barım hastaneye kaldırıldı!.
Kocaelispor 16 yıl sonra Süper Lig’de..
Eski bürokratın evinde külçe külçe altın yakalandı!.
Merkez Bankası’ndan 1 günde 2. faiz arttırımı!.
Putin Esed itini Suriye’ye iade etmeyeceğini açıkladı!.
Trump’tan Gazze’ye destek veren ülkere vize verilmeme talimatı!.
İBB’den 2 bin 500 adetlik yeni taksi ihalesine onay..
CHP’li belediyeye Gülşen operasyonu!.
MHP İl Başkanlığını karıştıran yolsuzluk iddiası!.
Paralarını alamayan Halk Otobüsü sahipleri İBB’yi bastı!.
Merkez Bankası faizi yüzde 46’ya yükseltti!.
Rasim Ozan Kütahyalı hakkında gözaltı kararı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

IMF: “Dünya ekonomisi yıl sonuna doğru büyüme yoluna girecek!.”

IMF: “Dünya ekonomisi yıl sonuna doğru büyüme yoluna girecek!.”
13.01.2023
A+
A-
Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, dünya ekonomisinde yaşanan darlığın ve buhranın yıl sonuna doğru değişeceğini ve ekonomide toparlanma sürecine girileceğini belirtti.
Dünya ekonomisinde, koronavirüs pandemisi ve Rusya-Ukrayna savaşı sebebiyle ekonomide yaşanan zorluk ve hayat pahalılığı sıkıntısı devam ediyor.

Yaşanan sürecin yakın bir zamanda tam tersine döneceği açıklaması ise Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva’dan geldi.

Georgieva, düzenlediği basın toplantısında, küresel ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“Ekonomik büyüme gelecek yıl hızlanacak”

Küresel büyümedeki son düşüşlerin sona ermek üzere olabileceğini belirten Georgieva, ekonomik büyümenin gelecek yıl hızlanabileceği konusundaki iyimserliğini dile getirdi.

Dipten çıktığımızı düşünüyoruz

Georgieva, dünya ekonomisi üzerindeki fırtına bulutlarının yakında dağılabileceğine işaret ederek, “Dipten çıktığımızı düşünüyoruz.” dedi.

“2023’ün sonuna doğru, umarız 2024’te trend tersine dönecek”

IMF’nin 2023 için yüzde 2,7’lik büyüme tahminini düşürmesini beklenmediğini belirten Georgieva, “2023’ün sonuna doğru, umarız 2024’te daha yüksek bir büyüme yoluna doğru trendin tersine döndüğünü göreceğiz.” ifadesini kullandı.

“Enflasyon ve hayat pahalılığı krizi devam ediyor”

AA’nın haberine göre Georgieva, yine de zor bir yıl olacağına ve küresel ekonominin kırılgan olmaya devam ettiğine işaret ederek, enflasyonun inatçı şekilde yüksek kalmaya devam ettiğini ve hayat pahalılığı krizinin bitmediğini aktardı.

IMF: Dünya ekonomisi yıl sonuna doğru büyüme yoluna girecek #2

IMF Başkanı ABD’nin bu yıl resesyondan kaçınabileceği konusunda iyimser

Dünyayı hangi krizin beklediğini tahmin etmenin imkansız olduğunu belirten Georgieva, Rusya’nın Ukrayna’daki savaşının sonucunu tahmin etmenin özellikle zor olduğunu ve iş gücü piyasalarının artan faiz oranları karşısında ne kadar dirençli kalmaya devam edebileceğinin de belirsizliğini koruduğunu söyledi.

Georgieva, Çin’de Kovid-19 salgınıyla ilgili kısıtlamaların hafifletilmeye devam edilmesi ve Rusya’nın Ukrayna’daki savaşının kötüleşmemesi halinde dünya genelinde bir resesyonun önlenebileceğini belirterek, ABD ekonomisinin de bu yıl resesyondan kaçınabileceğine dair artan kanıtlar olduğunu, bir resesyon meydana gelse dahi bunun muhtemelen hafif olacağını ifade etti.

IMF Başkanı Georgieva, ABD’de iş gücü piyasalarının dirençli olduğunu ve enflasyonla mücadele için faiz oranlarındaki artışlara rağmen tüketici talebinin güçlü kalmaya devam ettiğini kaydetti.

IMF: Dünya ekonomisi yıl sonuna doğru büyüme yoluna girecek #3
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.