Site Rengi

HABER ÖZETİ
PKK Kuzey Irak’taki kampları boşaltmaya başladı..
Başörtüsü yasağı başlayan Azerbaycan’da Eski Türkiye görüntüleri!.
Son anket sonuçları açıklandı!.
16 günde vatandaşın 401 milyarını çalan şerefsizler kim!.
AK Parti’de onca torpil skandalı üzerine bir skandal daha!.
İstanbul’da art arda korkutan depremler!.
Katliam gibi kazada ölü sayısı 11’e yükseldi!.
Yabancı menşeili elektrikli araçları Türk Savunma Sanayii tesislerine girişleri yasaklandı!.
Sağlık Bakanlığının duyurduğu uygulamaya ilk itiraz Cumhurbaşkanı Danışmanından geldi!.
Yahşihan’ın tapusunu üzerine geçiren AK Partili Başkan görevden uzaklaştırıldı..
Kahpe İsrail 3 yıl da tam 22 bin çocuk öldürdü!.
Başörtüsü yasağını onaylayan Aliyev gelen tepkiler üzerine Müslüman Lider rollerine büründü!.
Ataşehir Belediyesi AK Parti’ye geçti..
39 bin nüfuslu AK Partili belediyenin imar müdürenden baldızına 68 milyon liralık Porsche!.
MEB Kasım’da 9 günlük ara tatil olacağını duyurdu..
Saraçhane Bülbülü Şaban Sevinç tutuklandı!.
Azerbaycan’da öğrencilerden sonra öğretmenler içinde başörtüsü yasağı geldi!.
A Milli Takım da Montella dönemi sona erdi..
İmamoğlu’nun çöktüğü 480 milyon değerindeki villaların hikâyesi!.
İkinci kez hakim karşısına çıkan Mehmet Akif Ersoy’un tutukluluğun devamına karar verildi!.
Fon vurgunundan 214 kişi 187 milyar 653 milyon tokatlamış!.
Ekrem’in gizli kasası Yunanistan’da yakalandı!.
TFF olağanüstü seçim gündemi ile toplanıyor..
Sayan sülalesinin bürokrasi saltanatı yıkılıyor!.
Fon soruşturmasında dezenformasyon yaptıkları için ifadeye çağırıldılar!.
Afyon Vali Yardımcısı silahla vurulmuş halde ağır yaralı olarak bulundu!.
Gözaltına alınan Berna Laçin’den jet hızında kıvırma!.
Fon mağdurlarına anapara ödemeleri başladı..
Üzerinde 1,630 mülk kaydı bulunan AK Partili Başkan Yardımcısı pes dedirtti!.
AK Partili Başkan ve Yardımcısının üzerine kayıtlı tam 2031 mülk çıktı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

İnternete yeni sistem geliyor!.

İnternete yeni sistem geliyor!.
12.02.2021
A+
A-

Başta internet olmak üzere radyo ve televizyon gibi uzaktan erişim araçları üzerinden satılan ürünlerde ortaya çıkan mağduriyetlerin sona erdirilmesine yönelik Ticaret Bakanlığı bünyesinde Elektronik Ticaretin Piyasa Gözetimi ve Denetimi Merkezi Destek Sistemi kuruluyor. Yeni sistem üzerinden güvensiz veya uygunsuz ürünler hızla tespit edilip, ürünlerin yayınlandığı internet sitelerine de erişim engeli getirilebilecek. Öte yandan düzenlemeye aykırı harekete edenlere çeşitli oranlarda değişmek üzere parasal yaptırım da uygulanabilecek.

İnternetin gelişimi ile birlikte ortaya çıkan yeni elektronik piyasanın tüketicilere sunduğu imkânların yanında ürün güvenliği açısından tüketiciler için çeşitli risk unsurları da içermesi üzerine Ticaret Bakanlığı harekete geçti.

Son yıllarda artarak da devam eden şikayetler üzerine uzaktan erişim araçlarıyla yapılan alışverişlerde tüketicilerin korunması ve haksız rekabetin önüne geçilmesi için Ticaret Bakanlığı Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü bünyesinde Elektronik Ticaretin Piyasa Gözetimi ve Denetimi Merkezi Destek Sistemi kurulması öngörülüyor.

Uygun olmayan ürünler taranacak

Bakanlık, yetkili kuruluşlardan gelen talepler üzerine veya re’sen sistem aracılığıyla uzaktan iletişim araçları yoluyla yapılan satışlara yönelik uygun olmayan ürünlerin taraması yapabilecekken, uygun olmayan ürünleri piyasaya arz eden iktisadi işletmecilerin tespitine yönelik araştırmalar da yapabilecek.

Trende girenler takibe alınacak

Yeni sistem ile mevcut ve yeni elektronik ticaret platformlarının, elektronik ticaretteki trendlerin, internet forumlarının ve tüketici şikâyetlerine yer verilen sosyal medya uygulamalarının düzenli takibi ile gelecekte elektronik ticarette popüler ve riskli olabilecek konuların ve ürünlerin belirlenmesine yönelik araştırmalar da yürütülebilecek.

Bilgi alışverişi ile hızlı önlem alınacak

Başta yetkili kuruluşlar, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ile aracı hizmet sağlayıcılar olmak üzere ilgili tüm taraflarla iletişimi kolaylaştırmak ve hızlandırmak için gerekli işbirliği mekanizmalarının kurulmasını sağlayacak sistem üzerinden yetkili kuruluşlar ve ilgili diğer kamu kuruluşları arasında hızlı bilgi alışverişinin önü açılacak, gerekli önlemlerin alınması sağlanacak.

Gizli satın alma yapılacak

Yetkili kuruluşlar, gerekli gördükleri takdirde her türlü test ve/veya muayeneyi yapmak ve/veya yaptırmak üzere uzaktan iletişim yoluyla piyasaya sunulan üründen gizli satın alma yoluyla numune de alabilecek. Alınan numuneye ilişkin bilgiler ve görseller, ürünün faturasına ve sorumlu iktisadi işletmeciye ilişkin ayrıntılar ile birlikte tutanağa eklenecek.

Güvensiz ürüne erişim kısıtlaması

Yetkili kuruluşlar yapılan tespitlerin ardından güvensiz ürünlere ilişkin içeriğin çevrimiçi ara yüzden kaldırılmasını veya çevrimiçi ara yüze erişim sağlandığında son kullanıcılara yönelik bir uyarının açıkça gösterilmesini istemeye de yetkili olacak. Bu talebin yerine getirilmemesi halinde ise bilgi toplumu hizmet sağlayıcılarından çevrimiçi ara yüze erişimi kısıtlamasını isteme yetkilerine sahip olacak.

24 saat süre tanınacak

Yetkili kuruluş içeriğe erişimin 24 saat içerisinde kısıtlanmaması halinde ise söz konusu siteye erişimin engellenmesine karar verip, bu kararı da uygulamak üzere Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na iletebilecek. Uygun olmayan bir ürünün televizyon veya radyo üzerinden satışının durdurulmasına yönelik talep ise medya hizmet sağlayıcı kuruluştan istenecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.