Site Rengi

HABER ÖZETİ
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı…
AK Partili Mücahit Birinci’den Arapça bilmeyen Ali Erbaş’a istifa çağrısı!.
Sabiha Gökçen Havalimanı’nda vatandaş resmen kazıklanıyor!.
Yeniden Refah Partisi’nden Yeni Anayasa açıklaması…
Dilan ve Engin Polat çiftinin aylık gelirleri sadece 200 bin liracıkmış!.
Paşinyan’dan ezber bozan Ermeni Soykırımı çıkışı!.
Merkez Bankası faizi yüzde 50’de sabit bıraktı…
Atı alan Üsküdar’ı geçti, devlet daha yeni fiyat denetimine başladı!.
Mustafa Varank’tan Deniz Zeyrek’e Hodri Meydan!. 2 GÜN GEÇTİ, HAYSİYETİN VARSA AÇIKLA!.
Muhalefeti şaşırtan anket!.
Mehmet Ali Yılmaz’ın ölüm nedeni belli oldu…
Tavuk eti fiyatları son 5 ayda yüzde 200 zamlandı!.
Afrika’dan gelen çöl tozu tüm ülkeyi etkisi altına aldı!.
Meral Akşener’i evine gönderecek kurultay için zaman yaklaşıyor!.
ABD Başkanı Biden TikTok’u resmen yasaklayan imzayı attı!.
TFF’den çok konuşulacak karar!. Hakemler Özelleştiriliyor!.
Fahiş fiyat vurgununa son!. Ambalajlara fiyat etiketi zorunluluğu geliyor!.
CHP’li Başkan Cumhurbaşkanı danışmanı Oktay Saral’ı rezil rüsva etti!.
Süresiz Nafaka zulmünü bitirecek emsal karar!.
Ukala CEO’nun sattığı küflü çikolatalar gerçek Patiswiss değilmiş!.
WhatsApp’ın Gazze’de İsrail’e muhbirlik yaptığı ortaya çıktı!.
İstanbul Valiliğinden Taksim ile ilgili 1 Mayıs kararı..
İBB’nin işlettiği Samandıra-Üsküdar metro hattı 27 saattir bozuk!.
AK Parti’den milletvekillerine “Görgüsüzlük” uyarısı!.
Sözcü Gazetesi’nden kin ve öfke dolu manşet!.
Altın fiyatlarında rüzgâr tersine döndü!.
Kahpe İsrail Gazze’yi ikiye bölmek için operasyon başlattı!.
İsmail Saymaz Adalet Bakanlığı sözcüsünü rezil rüsva etti!.
Türkiye-Irak arasında 20 milyar dolarlık anlaşma..
Son 3 ayda Kamu araçları için ödenen kira 880 milyon 765 bin TL!.
DOLAR 32,4729
EURO 34,9500
ALTIN 2.436,45
BIST 9.716,77

İYİ Parti’den CHP’ye rest! “Biz yokuz üçüncü ittifak olabilir!.”

İYİ Parti’den CHP’ye rest! “Biz yokuz üçüncü ittifak olabilir!.”
27.02.2020
A+
A-

Bir TV programına konuk olan İYİ Parti sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, CHP yönetiminin, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın şeffaf ittifak çağrısına “Evet” demesi halinde bu ortaklıkta olmayacaklarını açıkladı. “CHP evet derse biz yokuz” diyen Ağıralioğlu, mesajında yeni kurulan ve kurulacak partilerle 3. bir ittifaka da yeşil ışık yaktı.

Özel bir TV kanalında yayınlanan canlı yayın programında HDP eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın, CHP’ye gizli ittifak resti çekip, şeffaf ortaklık talebi konuşuldu.

Buldan’ın “CHP ile belli zeminlerde mutabık kaldık. Biz onların büyük şehirlerdeki adaylarını destekledik. Ama CHP’de bir çekingenlik görüyoruzBu çekingenlikten kurtulsunlar.” dediğini ifade eden İYİ Parti sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, “Şimdi CHP’den bir çekingenlik görüyorsanız siz neden çekinilecek insanlar olduğunu düşünmeniz lazım. Birazcık da muhasebe edin. Biz nasıl insanlarız ki, siyasette nasıl koordinatlarda duruyoruz ki, insanlar bizim sözlerimize mukabele ederken kılı kırk yarmak zorunda kalıyor. Bizim sözlerimize, cümlelerimize cevap verirken niçin imtina ediyorlar. HDP düşünsün ki ben nasıl problemli, belalı bir anlamda cümle kuruyorum ki, Türk siyasetinde meşru makul hiçbir aktör, bana meşru makul aktör muamelesi yapmıyor.” diyerek HDP’nin hatayı kendisinde araması gerektiğini söyledi.

“HDP varsa biz yokuz”

Ağıralioğlu CHP’nin bu çağrıya ‘evet’ demesi halinde alacakları tavrı ise şöyle özetledi:

Biz olmayız. Yani HDP’nin bu siyasi süreç içerisinde, kendi siyasi koordinatlarını terörden ayırmadığı müddetçe bizim ittifak birleşenleri, bileşenleri arasında HDP’nin olması mümkün değildir.”

Sunucu Ağıralioğlu’nun bu sözleri üzerine “Başlığı şöyle atabilir miyiz Yavuz Bey? Pervin Buldan’ın bu çağrısı gerçekleşirse İYİ Parti olarak biz yokuz!” sorusunu yöneltti.

Yavuz Ağıralioğlu buna “Evet” cevabını verdi sonra da ekledi: “Ama bu şuna bağlı. CHP ‘evet’ derse. Biz PKK ile mesafesini ayarlayamamış, PKK terör örgütüdür diyememiş HDP’nin olduğu bir ittifak bileşeni değiliz. Asla değiliz. HDP varsa biz yokuz.”

İYİ Parti CHP ile anılmaktan da rahatsız

İYİ Parti sözcüsü Ağıralioğlu parti olarak sürekli CHP ile anılmalarından da rahatsız olduklarını ifade ederek, “Şöyle algılanmasından da muzdaribiz, CHP ne yaparsa sanki kendisini CHP’ye göre hizalamak zorunda kalan. Bir ittifak yaptık belli yerlerde, ittifakımızın sorumluluğuna, hukukuna halel getirmemek hassasiyeti başka bir şeydir, her mevzuda CHP’nin yaptıklarına cevap vermek başka bir şeydir. Biz CHP’den başka bir partiyiz.” dedi.

Üçüncü ittifak sinyali

“Şimdi siyasette çok sular akacak, yeni partiler kurulacak. Onların millet vicdanındaki karşılığına bakılacak. Siyaset olarak kendilerini nasıl tarif edecekler. Yeniden bir üçlüye dönebilir.” diyerek 3. bir ittifakın sinyalini veren Yavuz Ağıralioğlu bunun şartlarını ve hangi partilerle olabileceğini ise şöyle anlattı:

“Bilmiyoruz şu anda hep faraziye konuşuyoruz. Üçüncü ittifak olabilir. Şu anda kurulacak partilerin ne olacağını biz bilmiyoruz. Bakacağız bunlara. Şimdi biz müstakil irademizle millete doğru yürüyoruz. Sadece belediyelerdeki ittifakımız üzerinden Millet İttifakı’nın sözünü sorumluluğunu taşıyoruz ama bir taraftan da müstakil parti hüvüyetimizle seçmene doğru yürüyoruz.

Şimdi sadece heves ettiklerinizle siyaset yapamazsınız. Bir realitesi var. Gelecek önünüze. Bu geleceklere bakacağız, kendilerini nasıl tarif ediyorlar, millet bu tarife nasıl itibar ediyor. Biz bu hassasiyetlerin politik paradikmalarının, Türkiye tasavvurlarının makul olup olmadığına bakacağız. Eğer makul, meşru Türk devletinin, Türk milletinin istiklaline, istikbaline bir halel getirmeyecek bir siyasi şeffaflık olacaksa bakarız. Bakarsınız ki üçüncü bir ittifak gelişmiş. Bu ittifak içerisinde lokomotif İYİ Parti olmuş, Saadet ve diğer partiler bizimler olmuş. Bilmiyoruz bunlar olabilir. Bütün bunları diyebilmemiz için bu partilerin kurulması, Türkiye tasavvurları, kadroları… kimse kimseye bağlı değil.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.