Site Rengi

HABER ÖZETİ
Pazar günü seçimler iptal edilirse ne olacak?.
ABD Başkanı Biden ile görüşmenin bedeli 500 bin dolar…
CHP’deki Kule Paralar skandalı Eko Başkanı fena köşeye sıkıştırdı!.
İnce’den Özel’e salvador!. SENİN DEMLENDİĞİNİ O ZAMANLARDAN BELLİYDİ!.
Seçim günü hava nasıl olacak?.
İYİ Parti lideri Akşener’den İmamoğlu ve Yavaş’a hainlik suçlaması!.
Altın fiyatları tüm zamanların rekorunu kırarak 2 bin 300 lirayı geçti..
Fatih Erbakan AK Parti’ye İstanbul adayını geri çekmek için şartlarını açıkladı!.
Seçim öncesi Sinan Oğan’dan AK Parti’ye destek açıklaması..
Seçim öncesi doğalgaz ve elektriğe “Zam Yok” açıklaması…
Emeklilere promosyon ödemelerine özel bankalarda dahil oldu..
Eylem Tok’un ehliyetsiz züppe oğluna defalarca hız cezası kesilmiş, okula arabasıyla gidiyormuş!.
Seçim günü oy kullanmaya gitmeyenlere uygulancak cezai işlem açıklandı!.
Seks skandalı sonrası Karabük Üniversitesi’nden yabancı öğrencilere sağlık raporu şartı!.
Yeniden Refah Partisi Ankara İl Teşkilatı topluca istifa edip AK Parti’ye katıldı!.
76 bin deprem ve afet konutu hak sahiplerine teslim edildi..
Emeklilere promosyon ödemeleri yarından itibaren başlıyor..
Ali Koç’tan kongreye çağrı: Gelin 2 Nisan’da Fenerbahçe’yi ligden çekelim!.
CHP’deki Kemalciler “SENİ SIRTINDAN HANÇERLEYENE OY YOK” pankartı ile İmamoğlu’na isyan bayrağı açtı!.
CHP’deki para kulelerinin gizemi ortaya çıktı!. Eko Başkan Bay Kemal’i devirmek için balya baya rüşvet dağıtmış!.
CHP’deki para kuleleri skandalında ses kayıtları ifşa oldu!.
Gazze’deki ateşkes çıkmaz girdi!. Kahpe İsrail heyeti Doha’dan ayrıldı!.
Kahpe İsrail şimdi de çadırlara sığınan Filistinlileri bombalıyor!.
Belçika’daki PKK’lı köpeklerin Türklere neden saldırdıkları belli oldu…
Pandemi uyarısı!. Yeniden kapanma olacak mı?.
Çiftçiler Brüksel’i savaş alanına çevirdiler!.
Hazırlık maçında Avusturya’dan 6 gol yedik!.
Kuveyt Dinarı değerli para birimi seçildi.. TL’nin tam 100 katı!.
Karabük Üniversitesi’ndeki fuhuş skandalı büyümeye devam ediyor!. Fuhuş şebekesi kurulduğu ortaya çıktı!.
MHP’li vekilden zam haberi bekleyen emeklilere ek iş tavsiyesi!. HER ŞEYİ DEVLETTEN BEKLEMEYİN!.
DOLAR 32,3740
EURO 34,9623
ALTIN 2.325,52
BIST 9.065,42

Kalp krizi geçiren ünlü dondurmacıyı sırada bekleyen sağlıkçı kurtardı

İzmir’in Foça ilçesinde kalp krizi geçiren ünlü sakız dondurmacısı Nazmi Altıntaş’ın (58) hayatını dondurma kuyruğunda bekleyen acil tıp teknisyeni Özlem Ensari kurtardı. Ensari, Altıntaş’a suni teneffüs yaptırıp, kendisi de kalp masajı yaparak 9 dakika sonra tekrar hayata döndürüp, hastaneye kaldırılmasını sağladı. O anlar ise güvenlik kamerasına yansıdı. Hastanede kalp pili takılan Nazmi Altıntaş, o gece bitmek üzere olan hayatının yeniden başladığını belirterek,

Kalp krizi geçiren ünlü dondurmacıyı sırada bekleyen sağlıkçı kurtardı
03.08.2019
A+
A-

İzmir’in Foça ilçesinde kalp krizi geçiren ünlü sakız dondurmacısı Nazmi Altıntaş’ın (58) hayatını dondurma kuyruğunda bekleyen acil tıp teknisyeni Özlem Ensari kurtardı. Ensari, Altıntaş’a suni teneffüs yaptırıp, kendisi de kalp masajı yaparak 9 dakika sonra tekrar hayata döndürüp, hastaneye kaldırılmasını sağladı. O anlar ise güvenlik kamerasına yansıdı. Hastanede kalp pili takılan Nazmi Altıntaş, o gece bitmek üzere olan hayatının yeniden başladığını belirterek, “Benim iki evladım var. Özlem üçüncü evladım oldu” dedi.

Foça'nın ünlü dondurmacısı 'Nazmi Usta' olarak tanınan Nazmi Altıntaş, 12 Temmuz günü saat 23.30 sıralarında Foça Küçükdeniz Sahili'ndeki dükkanında, aniden fenalaştı ve yere yığıldı. Bu sırada dondurma kuyruğunda eşi ve çocuğuyla birlikte sıra bekleyen Foça 2 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'nda görevli Acil Tıp Teknisyeni Özlem Ensari içeri girip, kalp krizi geçiren Altıntaş'a müdahalede bulundu. Altıntaş'a kalp masajını kendisi yapan Ensari, suni teneffüs için ise çalışanlardan birinden yardım istedi. Bu sırada bir yandan da durumu 112 Acil Servis'e bildirildi. Kalp ve suni teneffüs 9 dakika sonra sonuç verdi ve Ensari'nin duran kalbi tekrar çalıştırıldı. O onlar iş yerinin güvenlik kameraları tarafından görüntülendi.

Hayata döndürülen Altıntaş, ambulansla önce Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, oradan da Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürüldü. Ancak, Altıntaş daha sonra kendi isteği üzerine Buca'daki bir özel hastaneye sevk edildi. Kalp pili takılan Altıntaş, bir haftası yoğun bakım ünitesinde olmak üzere 10 gün boyunca hastanede tedavi gördüktan sonra, taburcu edildi.

'O GECE BİTMEK ÜZERE OLAN HAYATIM YENİDEN BAŞLADI'

12 Temmuz gecesi yaşadıklarını ve Özlem Ensari'nin müdahalesini yaşamı boyunca unutmayacağını belirten Nazmi Altıntaş, "O gece bitmek üzere olan hayatım yeniden başladı" dedi. Altıntaş, yaşadığı o anları şöyle anlattı:

"Kendimi iyi hissetmediğimi söyledim. İş arkadaşlarım beni, 'Biz hallederiz' diyerek, sandalyeye oturttu. 5 dakika kadar sonra bir anda sandalyeden düşmüşüm. Hatırlamıyorum. Dondurma kuyruğundakiler arasında bir acil tıp teknisyeni varmış. 'Sağlıkçıyım ben' diye bağırarak hemen içeri koşmuş. Elemanımdan suni teneffüs yapmasını istemiş. Kendi de kalp masajı uygulamış. Bir ara yorulunca çalışanımdan kalp masajına devam etmesini istemiş, ancak o fazla bası uygulayınca kaburga kemiklerimden bazıları kırılmış. Ancak duran kalbim 9 dakika sonra tekrar çalışmış, nefes almaya başlamışım. Benim iki evladım var. Özlem üçüncü evladım oldu. Hiçbir çıkar gözetmeden, etraftakileri boşaltmak için kavga ederek bana müdahale ediyor. Onun müdahalesinden sonra hastaneye götürülüyorum. Şimdi kalbime pil takıldı. Sağlığım düzeldi. Özlem hanımı davet etmiş olsam, bu kadar önemli bir anda yanımda olamazdı. Ona müteşekkirim. Eşini, arkadaşlarını bırakıp bana hayat vermesini asla unutmayacağım."

Kaburgasındaki kırıklar nedeniyle uyumakta güçlük çektiğini belirten Altıntaş, "Bazı arkadaşlar, 'İş yerine gitme' diyorlar. Ancak ben dükkanıma, işimin başına geldiğimde hayat motivasyonum yükseliyor" dedi.

'BEN ÜZERİME DÜŞENİ YAPTIM'

Nazmi Usta'yı olayı anlatırken dinleyen müşterileri alkışlayarak, "Sen çok yaşa Nazmi Usta" tezahüratında bulundu. Özlem Ensari de yeri ve zamanı ne olursa olsun sağlıkçı olarak üzerlerine düşeni yaptıklarını, tesadüfün böyle iyi şeyler doğurmasının mutluluk verdiğini söyledi. Ensari, "Ben üzerime düşeni yaptım. Ancak toplum olarak, ilk yardım konusunda daha bilinçli olmamız gerekiyor. Daha çok insanın ilk yardım eğitimi alması, bu gibi durumlarda müdahale edebilmesi çok önemli" dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.