Site Rengi

HABER ÖZETİ
ABD Merkez Bankası FED faizi sabit tuttu..
Taksim Meydanı’nda çıkma zorbalığında 210 gözaltı!.
Bitcoin piyasası tepe taklak!.
Yargıtay 30. turda da başkanını seçemedi!.
AK Parti’nin Besleme Medyası’nda Başkanlık Sistemi kavgası!.
Ali Erbaş’ın A 8 Long tutkusu bir türlü geçmedi!.
Temassız ödeme limitleri 1,500 TL’ye çıkarılıyor..
CHP’nin kazandığı Üsküdar Belediyesi’nde işçi kıyımı!.
5 ayda yüzde 200 zam gelen tavuk etine ihracat kısıtlaması geldi!.
ABD’de de protestocu öğrencilere “Okuldan Atma” tehdidi!.
CHP Lideri Özel’in 1 Mayıs Taksim programı belli oldu..
İyi Parti Lideri Dervişoğlu’ndan Yeni Anayasa açıklaması…
İngiliz köpeklerini bozguna uğrattığımız Kut’ül Amare zaferinin 108. yılı kutlu olsun…
CHP’den 1 Mayıs kararı!. “Hep birlikte Taksim’e yürüyoruz” diyerek duyurdular…
İBAN üzerinden tahsilat yapanlara verilecek para cezası miktarları belli oldu…
Başsavcılık alçak sapığa verilen İyi Hal İndirimine isyan etti!.
MHP’den TikTok’un kapatılması için TBMM’ye kanun teklifi!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Lideri Özel’in görüşme tarihi belli oldu..
AK Partili vekilin Boğaza nazır malikanesi kaçak çıktı!.
Gözler Nisan ayı enflasyon rakamlarına çevrildi…
Dev ilaç firmasından Koronavirüs aşısı itirafı!.
AK Partili başkandan seçmene küstah sözler!. ORUCU BİZİMLE TUTUP İFTARI BAŞKASIYLA AÇIYORSUNUZ!.
İBAN üzerinden Vergi Hırsızlığı dönemi sona eriyor!.
CHP’li Belediyelerde Ahbap-Çavuş atamaları tam gaz devam ediyor!.
CNN muhabirinden ABD Dışişleri Bakanına tokat gibi cevap!.
Sosyal medya platformu Threads Türkiye’de resmen yasaklandı!.
Meclis Yeni Anayasa görümelerine yarın başlıyor..
Otel skandalının arkasından Erdoğan’ın ihalecileri çıktı!.
Gavura bedava verdikleri hizmet için Türk’ten ekstra para istediler!.
Yenidoğan bebekler üzerinden devleti milyonlarca dolandırdılar!.
DOLAR 32,2553
EURO 34,6209
ALTIN 2.413,13
BIST 10.045,74

Kılıçdaroğlu’nun açılışını yaptığı belediye binası 25 gündür kapalı..

Kılıçdaroğlu’nun açılışını yaptığı belediye binası 25 gündür kapalı..
18.07.2022
A+
A-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 23 Haziran’da toplu açılış ve temel atma törenine için Kuşadası’na geldi. Kılıçdaroğlu, Aydın Büyükşehir ve Kuşadası Belediyesi’nin hizmet vereceği binanın açılışını yaptı. Ancak aradan geçen 24 günde (17 Temmuz itibariyle) belediye binası hizmete girmedi. Binada inşaat çalışmaları hala devam ederken, son durumu yakın bir tarihte hizmete girmeyeceğini gösteriyor. Göstermelik açılış töreni vatandaşların büyük tepkisini çekti.

Aydın’ın Kuşadası İlçesinde bulunan Tariş alanının ne amaçla kullanılacağının belirlenmesi için 15-17 Nisan 2016 tarihleri arasında referanduma gidildi. Referandum sonucu arazinin yeşil alan olması yönünde sandıktan sonuç çıktı. Sandıktan çıkan sonuca bağlı kalacağını söyleyen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, sözünü tutmayarak Kuşadası’nın kalbi olan Tariş arazisini betonlaştırdı. Referandum sandıkları kurulduğu gün Türkiye’nin önünde açıklama yapan Çerçioğlu, “Tariş arazisini kamulaştırdık. Sandıktan ne çıkarsa onu yapacağıma şimdiden söz veriyorum. Burada bina, çok katlı apartman olmayacak, sizin istediğiniz olacak” dedi ve milletin gözüne sokarcasına kendi oyunu da gösterip sandığa attı. Ancak Çerçioğlu sözünü tutmadı, kendisinin ve vatandaşın oyunu hiçe sayarak alanı betonlaştırdı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 23 Haziran’da Kuşadası’ndaki Aydın Büyükşehir ve Kuşadası Belediyesi tarafından ortak kullanılacak yeni belediye hizmet binasının açılışını yaptı.

BELEDİYE BİNASI 24 GÜNDÜR KAPALI

Kılıçdaroğlu’nun yaptığı göstermelik açılışın üzerinden geçen 24 günde (17 Temmuz itibariyle) belediye binası hizmete girmedi. Yaşanan bu skandal durum vatandaşların da büyük tepkisine yol açtı. Yeni belediye hizmet binasının içinin boş olduğu ve kapılarının kilitli olduğu görülürken, SABAH olay yerine giderek yaşanan fiyaskoyu görüntüledi. Kılıçdaroğlu ve CHP’li Aydın ve Kuşadası Belediyeleri’nin ‘yeşil alan yaptık’ diyerek övündüğü çimlerin çoğunun sarardığı da ortaya çıktı. Yeni belediye hizmet binasının zemin katındaki odaların bazılarında işçilerin kaldığı ranzaların bile durması dikkat çekti.

AÇILIŞ YAPMAYI SEVİYORLAR, UYGULAMADA SIFIRLAR

Kuşadası’nda yaşayan 50 yaşındaki emekli Özlem Soyer, “Doğma büyüme buralıyım. Şehir merkezindeki Kuşadası Belediye binasının olduğu yere Aydın Büyükşehir Belediyesi kendine aldı. Eski binanın olduğu yer çok ciddi büyük bir alan. CHP açılış yapmayı çok seviyor ama uygulamada sıfırlar. 2019 yerel seçimleri öncesi açılışı yapılan arıtma tesisini hala hizmete alamadılar. Tariş alanındaki restorasyon yapıldığı söylenen binalarda tarihi eser katliamı yaptılar. Ayrıca yapılan yeni belediye hizmet binası Kuşadası’na hiç yakışmıyor. Yeni binanın ne zaman hizmete gireceği de belli değil” dedi.

CHP’NİN STANDART EYLEMİ BU

47 yaşındaki turizmci Ahmet Şahin, “1996 yılından beri Kuşadası’nda yaşıyorum. Yeni belediye hizmet binasını açılışını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaptı. CHP’nin standart eylemi bu. Bir işi tamamlamadan önce mutlaka açılışı yapıyorlar. Aylar yıllar sonra açılışını yaptıkları yeri hizmete alıyorlar. Daha önce biz bunu seçimden önce de yaşadık. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu 2019 yerel seçimleri öncesi bitmeyen arıtma tesisinin açılışını yaptı. 2019 yerel seçimleri öncesi bu açılış yapıldı ama tesis hizmete girmedi. Bitirmedikleri işin açılışını yaptılar. Sallapati iş oldu” dedi.

BİNANIN İNŞAATI DEVAM EDİYOR

AK Parti Kuşadası Gençlik Kolları Başkanı Özcan Özcan, “6 yıl önce yapılan referandumda buranın yeşil alan ve otopark olması yönünde oy çıktı. Ancak oylamaya rağmen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu burayı beton yığınına dönüştürdü. Yeşil alan diye sadece çim serdiler. Yeşilden anladıkları yalnızca bu. Vatandaşın eşiyle, dostuyla, ailesiyle vakit geçirebileceği bir tesis değil. Malesef küçük işlerin, büyük adamlığını yapmakla meşguller. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açıldığı sanılan bina hala kapalı şekilde duruyor. Ne zaman hizmete gireceğini de bilmiyoruz. İnşaat faaliyetleri hala devam ediyor. Resmen insanlarla alay ediyorlar. 2019 yerel seçimleri arifesinde de Kuşadası Arıtma Tesisi’nin açılışını yine aynı şekilde yaptılar. Tesisin açılışı yapıldı fakat tesisi çalıştırmak için yeterli şebeke su hattı bile yoktu. Bu sebepten ötürü tesisi çalıştırılmadılar. Bu zihniyet ezelden ebede amaçları taş üstüne taş koymak değil, yalan üstüne yalan üretmeyi öğrene gelmişler” diye konuştu.

CHP’LİYİM AMA BU PARTİDEN YAŞATTIKLARINDAN UTANIYORUM

Kuşadası Belediyesi şirketi Arya’nın eski Şube Müdürü Ahmet Fuat Özen, “CHP’liyim ama şu anda bu partinin seçmenlerine ve Kuşadası halkına yaşattıklarından dolayı utanıyorum. Daha önce atık tesisini bitiremediler. Kandırdılar. Bu sene de TARİŞ alanına kondurdukları sözde belediye hizmet binasını bitmeden açtılar. Belediye tesisi diye açılan binada şu anda İn cin adeta top oynuyor. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu tiye alırcasına işletmeye devam ediyorlar. Bir genel başkan için sanırım bundan daha acı olan bir şey olmasa gerek” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.