Site Rengi

HABER ÖZETİ
Taksim Meydanı’nda çıkma zorbalığında 210 gözaltı!.
Bitcoin piyasası tepe taklak!.
Yargıtay 30. turda da başkanını seçemedi!.
AK Parti’nin Besleme Medyası’nda Başkanlık Sistemi kavgası!.
Ali Erbaş’ın A 8 Long tutkusu bir türlü geçmedi!.
Temassız ödeme limitleri 1,500 TL’ye çıkarılıyor..
CHP’nin kazandığı Üsküdar Belediyesi’nde işçi kıyımı!.
5 ayda yüzde 200 zam gelen tavuk etine ihracat kısıtlaması geldi!.
ABD’de de protestocu öğrencilere “Okuldan Atma” tehdidi!.
CHP Lideri Özel’in 1 Mayıs Taksim programı belli oldu..
İyi Parti Lideri Dervişoğlu’ndan Yeni Anayasa açıklaması…
İngiliz köpeklerini bozguna uğrattığımız Kut’ül Amare zaferinin 108. yılı kutlu olsun…
CHP’den 1 Mayıs kararı!. “Hep birlikte Taksim’e yürüyoruz” diyerek duyurdular…
İBAN üzerinden tahsilat yapanlara verilecek para cezası miktarları belli oldu…
Başsavcılık alçak sapığa verilen İyi Hal İndirimine isyan etti!.
MHP’den TikTok’un kapatılması için TBMM’ye kanun teklifi!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Lideri Özel’in görüşme tarihi belli oldu..
AK Partili vekilin Boğaza nazır malikanesi kaçak çıktı!.
Gözler Nisan ayı enflasyon rakamlarına çevrildi…
Dev ilaç firmasından Koronavirüs aşısı itirafı!.
AK Partili başkandan seçmene küstah sözler!. ORUCU BİZİMLE TUTUP İFTARI BAŞKASIYLA AÇIYORSUNUZ!.
İBAN üzerinden Vergi Hırsızlığı dönemi sona eriyor!.
CHP’li Belediyelerde Ahbap-Çavuş atamaları tam gaz devam ediyor!.
CNN muhabirinden ABD Dışişleri Bakanına tokat gibi cevap!.
Sosyal medya platformu Threads Türkiye’de resmen yasaklandı!.
Meclis Yeni Anayasa görümelerine yarın başlıyor..
Otel skandalının arkasından Erdoğan’ın ihalecileri çıktı!.
Gavura bedava verdikleri hizmet için Türk’ten ekstra para istediler!.
Yenidoğan bebekler üzerinden devleti milyonlarca dolandırdılar!.
İyi Parti’de Genel Başkanlık yarışı 3. tura kaldı..
DOLAR 32,4855
EURO 34,6930
ALTIN 2.405,19
BIST 10.045,74

Kılıçdaroğlu’nun “Komutanlar haddini bilsin” açıklamasına Perinçek’ten tepki! “Utanmazca!!”

Kılıçdaroğlu’nun “Komutanlar haddini bilsin” açıklamasına Perinçek’ten tepki! “Utanmazca!!”
11.01.2023
A+
A-

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türk Silahlı Kuvvetleri’nin komuta kademesine yönelik “Komuta kademesi haddini bilsin. Siyaset askerin işi değildir. Herkes haddini bilecek, Herkes bulunduğu makamın ne olduğunu bilecek” şeklindeki sözlerine Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek’ten tepki geldi. Perinçek, ‘Bu utanmazca bir şey. Bunlar hayasızca, utanmazca Türk komutanlarına karşı bir psikolojik savaş temaları, açık bir şekilde görelim. Fitneyi devam ettiriyor’ dedi.

Vatan Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Dr. Doğu Perinçek, Ulusal Kanal ekranlarında yayınlanan “Çıkış Yolu” programında önemli açıklamalarda bulundu. Perinçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türk ordusunu hedef alan açıklamalarına yanıt verdi. Perinçek açıklamalarında “Türk ordusuna, Türk komutanlarına düşmanın mevzisinden ve düşmanca hakaretler var. Bunlar Ortadoğu paşalarıdır, bunlar savaşamazlar firar ederler gibi sözler var.” dedi

“BURADA BİR ELEŞTİRİ YOK”

Perinçek, Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının eleştiri olmadığını dile getirdi.

Açıklamalarında “Son derece adi bir şekilde, bayağı bir şekilde saldırıya geçtiler. Burada bir eleştiri yok. Komutanların yaptığı bir yanlışta yok. Alkışlamaları çok doğru. Neyi alkışlıyor komutanlar? Arifiye’de harp sanayisi ile ilgili bir teslim töreni var. Türk ordusu için iftihar günü, düşmana meydan okuyan bir gün. Kendi silahlarımızı yapıyoruz. Bunu tabi alkışlayacak komutan bunu alkışlamayacak da neyi alkışlayacak? Alkışlamazsa zaten o komutanın ruhu yok demektir. Tabi milletçe hepimiz alkışlayacağız. Komutan da alkışlayacak. Komutana alkışlamayacak demek savaşmayacak demektir” ifadelerini kullandı.

“UTANMAZCA BİR ŞEY”

Kılıçdaroğlu’nun Ortadoğu askerleri benzetmesine Perinçek çok sert bir tepki gösterdi. ABD argümanlarına vurgu yaptı.

Perinçek, “Bu utanmazca bir şey. Ortadoğu’daki paşalar, firar ederler, kaçarlar falan diyerek doğrudan Türk komutanlarını hedef alıyor. Türk komutanlarının bu apoletle Ortadoğu paşası olduğunu, savaştan korktuklarını, savaşamadıklarını, kaçtıklarını söylüyor. Bunlar hayasızca, utanmazca Türk komutanlarına karşı bir psikolojik savaş temaları, açık bir şekilde görelim. Fitneyi devam ettiriyor. Türk Silahlı Kuvvetleri içinde Tayyip Erdoğan, Doğu Perinçek bunlar var diyor. Dolayısıyla TSK içinde bu açıdanda bir ayrılık ve yabancılaşma yaratmak istiyor. Fitneci bir yaklaşım var. Türk Silahlı Kuvvetleri’nde kimse Doğu Perinçek’in peşine takılmaz. Herhangi bir siyasi liderin peşine takılmaz. Bunlar tamamen Amerika’nın bugüne kadar Türk Silahlı kuvvetlerine yönelik psikolojik harekatta kullandıkları temalar” dedi.

“FETÖ DARBESİ OLURKEN SESSİZ”

Kılıçdaroğlu’nun 15 Temmuz gecesindeki tavrına değinen Perinçek “Darbe sırasında bu Kılıçdaroğlu’ndan bir tavır görmedik. Aslanlar gibi savaştığı sırada, Türk ordusuna paslı Amerika’nın kılıcıyla bu şekilde saldırıyor” dedi. Perinçek, konuşmasında Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının esasına değindi.

Perinçek, Kılıçdaroğlu’nun ana vurgusunu şu sözlerle dile getirdi:

“Bu oy toplayacak bir konuşma değil. Bu bir Amerikan görevi. Sandığa yönelik bir çalışma değil. Türkiye’de Türk Silahlı Kuvvetleri komutanlarına bu şekilde hayasızca saldıran bir tek PKK’nın şeflerinin oyunu alır. PKK şeflerinin oyuyla seçim kazanacaklarsa bravo alkışlamaya devam etsinler. CHP’nin bundan 20-30 yıl öncesine kadar bir özelliği vardı. CHP dendiği zaman, Türk devletiyle, Türk ordusuyla, Türkiye’nin devlet kurumlarıyla beraberliği vardı. Onların şerefini izzeti nefsini koruma tavırları vardı. Şimdi, burada TİKKO’cular gibi konuşuyor. CHP, TİKKO’laşmış. CHP, PKK’laşmış. Şu konuşmayı bir tek PKK şefleri yapar. Hatta bu kadar da hayasız yapamaz. Çünkü toplumun kendilerine tepki göstereceğini düşünür. Bir düşman konuşması bu. Atatürk’te bu konuşmaları düşmanın yaptığını söylüyor. Önce diyor Türk komutanını hedef alır düşman diyor. Çok doğru.”

“TÜRK KOMUTANIYLA BERABERİZ”

Perinçek, açıklamasında “Vatan Partisi olarak, Türk komutanıyla beraberiz. Biz hükümet oluruz bu orduya siyasi bakımdan önderlik ederiz, yönetiriz ama asker olarakta o komutanlarında emrinde, Türkiye’nin düşmanlarına karşı Vatan Partisi’nin her üyesi, her taraftarı ölümü de göze alarak savaşır. O komutanların emrinde, onlara sonuna kadar güveniyoruz. Onların, vatanperverliğine, karakterlerine, erdemlerine sonuna kadar güveniyoruz. Savaşıyoruz. Bu da bir savaş. Komutana güvenmekte bir mermi burada da bir mermi atıyoruz. Onlarda bir mermi atıyor. Onlarda komutana güvenmeyerek bir mermi atıyor düşman mevzilerinden. Biz de o komutanlara güvenerek Türk vatanperverlerinin, Türk milletinin mevzisinden bir mermi atıyoruz.” ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU: SAVAŞTAN KAÇTILAR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin dünkü grup toplantısında şu ifadeleri kullanmıştı:

“Statükocu söylemlerden öteye gitmiyor onun söylemleri. Korkunç yapılarla hizalandı. Değişimin önüne büyük bir engel olarak çıktı. Yalan dolan söyleyeni asker alkışlıyorsa devletin çürüdüğünü orada görüyoruz. Askerlerin alkışlaması şahsen hiç umrumda değil. Ama devlet açısından büyük bir çürümüşlüğün göstergesidir. Etrafınıza siyaset koridorlarında kariyer devşiren askerler koyarsanız elinize bol yıldızlı, bol apoletli Orta Doğu üniformaları kalır. Unutmayın ki bol apoletli Orta Doğu askerleri savaşlardan kaçtılar. Kariyerist kafadan asla hayır gelmez. Onun için komuta kademesi haddini bilsin. Siyaset askerin işi değildir. Herkes haddini bilecek, Herkes bulunduğu makamın ne olduğunu bilecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.