Site Rengi

HABER ÖZETİ
ABD Merkez Bankası FED faizi sabit tuttu..
Taksim Meydanı’nda çıkma zorbalığında 210 gözaltı!.
Bitcoin piyasası tepe taklak!.
Yargıtay 30. turda da başkanını seçemedi!.
AK Parti’nin Besleme Medyası’nda Başkanlık Sistemi kavgası!.
Ali Erbaş’ın A 8 Long tutkusu bir türlü geçmedi!.
Temassız ödeme limitleri 1,500 TL’ye çıkarılıyor..
CHP’nin kazandığı Üsküdar Belediyesi’nde işçi kıyımı!.
5 ayda yüzde 200 zam gelen tavuk etine ihracat kısıtlaması geldi!.
ABD’de de protestocu öğrencilere “Okuldan Atma” tehdidi!.
CHP Lideri Özel’in 1 Mayıs Taksim programı belli oldu..
İyi Parti Lideri Dervişoğlu’ndan Yeni Anayasa açıklaması…
İngiliz köpeklerini bozguna uğrattığımız Kut’ül Amare zaferinin 108. yılı kutlu olsun…
CHP’den 1 Mayıs kararı!. “Hep birlikte Taksim’e yürüyoruz” diyerek duyurdular…
İBAN üzerinden tahsilat yapanlara verilecek para cezası miktarları belli oldu…
Başsavcılık alçak sapığa verilen İyi Hal İndirimine isyan etti!.
MHP’den TikTok’un kapatılması için TBMM’ye kanun teklifi!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Lideri Özel’in görüşme tarihi belli oldu..
AK Partili vekilin Boğaza nazır malikanesi kaçak çıktı!.
Gözler Nisan ayı enflasyon rakamlarına çevrildi…
Dev ilaç firmasından Koronavirüs aşısı itirafı!.
AK Partili başkandan seçmene küstah sözler!. ORUCU BİZİMLE TUTUP İFTARI BAŞKASIYLA AÇIYORSUNUZ!.
İBAN üzerinden Vergi Hırsızlığı dönemi sona eriyor!.
CHP’li Belediyelerde Ahbap-Çavuş atamaları tam gaz devam ediyor!.
CNN muhabirinden ABD Dışişleri Bakanına tokat gibi cevap!.
Sosyal medya platformu Threads Türkiye’de resmen yasaklandı!.
Meclis Yeni Anayasa görümelerine yarın başlıyor..
Otel skandalının arkasından Erdoğan’ın ihalecileri çıktı!.
Gavura bedava verdikleri hizmet için Türk’ten ekstra para istediler!.
Yenidoğan bebekler üzerinden devleti milyonlarca dolandırdılar!.
DOLAR 32,4615
EURO 34,7745
ALTIN 2.420,41
BIST 10.045,74

KIŞ AYLARINI RAHAT GEÇİRMEK İÇİN BU ÇORBAYI TÜKETİN!.

KIŞ AYLARINI RAHAT GEÇİRMEK İÇİN BU ÇORBAYI TÜKETİN!.
22.11.2019
A+
A-

İçeriğindeki kolajen, vitamin, minerallerle bağışıklık sistemini güçlendiren paça çorbası günün her saati tüketilebilen bir besin kaynağıdır..

Kış aylarında soğuk algınlığı ve gripten koruyan paça çorbası, sarımsak, limon ve sirke içeriği ile antibiyotik kullanımına gerek kalmıyor.3

#2
Foto - İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü Radyasyon Onkolojisi Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Yavuz Dizdar, sakatat tüketmenin vücut sağlığına faydalarını şöyle anlattı:

İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü Radyasyon Onkolojisi Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Yavuz Dizdar, sakatat tüketmenin vücut sağlığına faydalarını şöyle anlattı: “Paçanın bir özelliği var. Çok yoğun bir bağ dokusu içeriyor. Dolayısıyla siz bunu kemik suyu gibi uzun süre haşlayıp içerisinden bağ dokusunu çektiğiniz zaman çok şifalı, vücut için gerekli hammaddeyi meydana getiriyor. Siz bunu hazır alıyorsunuz. Bunu mesela etten bu kadar alamazsınız. Eti pişirdiğiniz zaman içerisinde çok fazla kolajen yoktur.

#3
Foto - İkincisi ciğer. Ciğer vücudun depo organı olarak kabul ediyoruz. Hatta bir miktar şeker karaciğerde toplanıyor. Dolayısıyla ciğer yerseniz vücudunuz için eksik olabilecek unsurları topluca almış oluyorsunuz. Ama iş işkembe ve kokorece gelince iş değişiyor. Çünkü bunların özellikleri kolajen kaynağı olması. O yüzden işkembeyi kıymadan yiyemiyorsun. Çünkü lastik gibi. Kıyıp yutabilir hale getiriyorsunuz. Benzer durum kokoreç için de geçerli. Bunlardan sadece kolajen, protein almıyorsunuz. Aynı zamanda vücudunuzun ayakta kalmasını sağlayan mikroorganizma kaynağı oluyor. 'İşkembenin, kokorecin içinde olanlar pişmeyle ölmüyor mu' diye soruyorlar. Bunlar ekstremofil denilen uç sıcaklıklarda basınçlarda yaşayabilen canlılar. Yani pişirmekle ortadan kaldırmıyorsunuz. Pişirirken sizin için zararlı olabilecekleri ortadan kaldırmış oluyorsunuz.”

İkincisi ciğer. Ciğer vücudun depo organı olarak kabul ediyoruz. Hatta bir miktar şeker karaciğerde toplanıyor. Dolayısıyla ciğer yerseniz vücudunuz için eksik olabilecek unsurları topluca almış oluyorsunuz. Ama iş işkembe ve kokorece gelince iş değişiyor. Çünkü bunların özellikleri kolajen kaynağı olması. O yüzden işkembeyi kıymadan yiyemiyorsun. Çünkü lastik gibi. Kıyıp yutabilir hale getiriyorsunuz. Benzer durum kokoreç için de geçerli. Bunlardan sadece kolajen, protein almıyorsunuz. Aynı zamanda vücudunuzun ayakta kalmasını sağlayan mikroorganizma kaynağı oluyor. ‘İşkembenin, kokorecin içinde olanlar pişmeyle ölmüyor mu’ diye soruyorlar. Bunlar ekstremofil denilen uç sıcaklıklarda basınçlarda yaşayabilen canlılar. Yani pişirmekle ortadan kaldırmıyorsunuz. Pişirirken sizin için zararlı olabilecekleri ortadan kaldırmış oluyorsunuz.”

#4
Foto - “Bunları düzenli olarak yerseniz. Bir miktar da C vitamini alırsanız vücudunuzun bağ dokusunu rahatlıkla yerine koyabiliyorsunuz. Kışı rahat atlatabiliyorsunuz. Hastalıktan iyileşirken bir anda canınız işkembe istiyor. Siz seviniyorsunuz iştahı yerine geldi diye ama özellikle işkembe istiyor canınız. Kırmızı etli hayvanın eti çok az çıkıyor. Ancak iskeleti kaynattığınız zaman inanılmaz jöle çıkıyor. Ekonomik olarak imkanı yetmeyenler için bir başka kaynak göstereyim o da hayvanın kuyruğu. Çünkü gerdanı kasap satıyor. Kuyruk kısmını yani pöç dedikleri kısmı sakatatçılar satıyor. Donduğu zaman hakikaten hiçbir şekilde dökülmeye jöleye sahip oluyor. Bütün vücudun iskelete dahil dokusu varsa. Bu kolajen üzerinde yaşıyor”

“Bunları düzenli olarak yerseniz. Bir miktar da C vitamini alırsanız vücudunuzun bağ dokusunu rahatlıkla yerine koyabiliyorsunuz. Kışı rahat atlatabiliyorsunuz. Hastalıktan iyileşirken bir anda canınız işkembe istiyor. Siz seviniyorsunuz iştahı yerine geldi diye ama özellikle işkembe istiyor canınız. Kırmızı etli hayvanın eti çok az çıkıyor. Ancak iskeleti kaynattığınız zaman inanılmaz jöle çıkıyor. Ekonomik olarak imkanı yetmeyenler için bir başka kaynak göstereyim o da hayvanın kuyruğu. Çünkü gerdanı kasap satıyor. Kuyruk kısmını yani pöç dedikleri kısmı sakatatçılar satıyor. Donduğu zaman hakikaten hiçbir şekilde dökülmeye jöleye sahip oluyor. Bütün vücudun iskelete dahil dokusu varsa. Bu kolajen üzerinde yaşıyor”

#5
Foto - ÇOCUKLAR MUTLAKA TÜKETSİN Sakatatı sadece yetişkinlerin değil, çocukların da tüketmesi tavsiyesinde bulunan Dizdar, “Çocukların kolajen ya da sakatat tüketmesinde bir sakınca olmadığı gibi karaciğeri mutlaka verecekler. Kuzu ciğeri alabilirler. Çocuk nasıl seviyorsa. Daha çok kızartmasını sever. Bunu bilsin veliler. Yağın içerisine batırıp çıkaracaklar. İçi pembe olacak şekilde kızaracak. Kemik suyuna çorbayı, paçayı içirebilirler. Bilakis alıştırsın. Çünkü kokuyor mantığı o zamanlarda gelişiyor. İşkembe çorbasını evde yapmakta zorlanan dışarıda rahatlıkla içebilirler. Bunları 1-2 haftada bir, ciğeri çocuklara yedirsinler” diye konuştu.

ÇOCUKLAR MUTLAKA TÜKETSİN

Sakatatı sadece yetişkinlerin değil, çocukların da tüketmesi tavsiyesinde bulunan Dizdar, “Çocukların kolajen ya da sakatat tüketmesinde bir sakınca olmadığı gibi karaciğeri mutlaka verecekler. Kuzu ciğeri alabilirler. Çocuk nasıl seviyorsa. Daha çok kızartmasını sever. Bunu bilsin veliler. Yağın içerisine batırıp çıkaracaklar. İçi pembe olacak şekilde kızaracak. Kemik suyuna çorbayı, paçayı içirebilirler. Bilakis alıştırsın. Çünkü kokuyor mantığı o zamanlarda gelişiyor. İşkembe çorbasını evde yapmakta zorlanan dışarıda rahatlıkla içebilirler. Bunları 1-2 haftada bir, ciğeri çocuklara yedirsinler” diye konuştu.

#6
Foto - “İŞKEMBE SOĞUK ALGINLIĞINA BİREBİRDİR” Bir restoranın usta aşçılarından Hüseyin Çizmeci ise “İşkembe soğuk algınlığına birebirdir. Kış geldiği zaman işkembe, kelle-paça içine bir de sarımsak girdiği zaman tam bir antibiyotiktir. Ramazan ayı bittikten sonra zam yaparız. Yazın düşer fiyatlar. Türkiye’de bir şeyin fiyatının düşmesi zor ama. 13 lira bir sene sonra 14 lira olur, sonra 14, 15 olur” dedi. Restoran işletmecesi Tuncay Doğan da “Gözlere fer, dizlere derman, kalbe şifadır. Antibiyotik özelliği var. İnsanlar hep yaşlandıktan sonra 'bir çorba içelim, dizlerimiz ağrıyor' diyor. Ama bu çorbayı çocuklara da içirmek lazım. Kışın yoğun bir talep var. Tabii kışın fiyatlar artıyor. Yazın 10 liraya aldığın malzemeyi kışın 15 liraya alıyorsun. Kışın kesim az. Depolarda azaldığı için fiyat da artıyor” diye konuştu.

“İŞKEMBE SOĞUK ALGINLIĞINA BİREBİRDİR”

Bir restoranın usta aşçılarından Hüseyin Çizmeci ise “İşkembe soğuk algınlığına birebirdir. Kış geldiği zaman işkembe, kelle-paça içine bir de sarımsak girdiği zaman tam bir antibiyotiktir. Ramazan ayı bittikten sonra zam yaparız. Yazın düşer fiyatlar. Türkiye’de bir şeyin fiyatının düşmesi zor ama. 13 lira bir sene sonra 14 lira olur, sonra 14, 15 olur” dedi. Restoran işletmecesi Tuncay Doğan da “Gözlere fer, dizlere derman, kalbe şifadır. Antibiyotik özelliği var. İnsanlar hep yaşlandıktan sonra ‘bir çorba içelim, dizlerimiz ağrıyor’ diyor. Ama bu çorbayı çocuklara da içirmek lazım. Kışın yoğun bir talep var. Tabii kışın fiyatlar artıyor. Yazın 10 liraya aldığın malzemeyi kışın 15 liraya alıyorsun. Kışın kesim az. Depolarda azaldığı için fiyat da artıyor” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.