Site Rengi

HABER ÖZETİ
Meteoroloji’den 45 il için Sarı Kodlu uyarı geldi!.
Aşırı kazık fiyatlar sonrası restoran ve kafelerde boykot dönemi başlıyor!.
Diyarbakır’da belediye meclisinde toplantısında Türk Bayrağı krizi!.
Çin’den sosyal medya ahlaksızlığına darbe!
CHP’li Belediyelerde makamlar eşe dosta peşkeş çekiliyor!.
Erdoğan’ı kızdıran “Kent Lokantaları” çıkışı!.
Doğalgaz ve elektriğe Mayıs ayında zam yok!.
Merkez Bankası yıl sonu dolar ve enflasyon tahminini açıkladı..
Amerika yine kahpeliğini yaptı!. Filistin’in BM üyeliğini veto ettiler!.
Tanju Özcan’ın eşi Bolu Belediyesi’ni basıp protesto gösterisi yaptı!.
AK Parti’de Istakoz ve Maldivler skandalından sonra şimdi de Rolex krizi patlak verdi!.
CHP’li başkanın kızı Çankaya Belediyesi’ne başkan yardımcısı oldu!.
Ve beklenen oldu!. Kuduz Köpek İsrail İran’a saldırdı!.
Askeri üniforma ile servis yapan soysuz it tutuklandı!.
Tokat depremi sonrası uzman isimden dikkat çeken açıklama!.
Google İsrail’i eleştiren 28 çalışanını kapı önüne koydu!.
Seçimler bitti, zam yağmuru başladı!. Kırmızı ete yüzde 25 zam!.
Tokat’ta korkutan deprem!.
400 bin vergi kaçakçısına kaymaklı devlet kıyağı!.
Denizbank’ta yeni bir Seçil Erzan skandalı!.
Metin Akpınar-Duygu Nebioğlu skandalında ortalık toz duman oldu!.
Ticaret Bakanlığı’ndan komedi gibi ceza açıklaması!.
Aracını yanlış yere park eden AK Partili vekili şikayet eden vatandaşa hapis cezası!.
Selahattin Demirtaş’ın tahliye talebine ret!.
Meteoroloji’den Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı!.
Vatandaşların linç ettiği Uzman Çavuş cinsel tacizden tutuklandı!.
Ticaret Bakanı Bolat’tan fahiş fiyat açıklaması!.
Erdoğan’ın kıdemli yancısı Gezi Teröristlerine af çağrısı!.
Kahpe ABD’nin ikiyüzlülüğü!. “Gazze’de Soykırım” kelimesi yasaklandı!.
Hastane randevularında yeni döneme giriliyor…
DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46

Kız öğrencilere yönelik iğrenç sözleri deşifre olan Prof. Orhan Acar’ın tavrı, İhsan Şenocak Hocayı bir kez daha haklı çıkardı!.

Kız öğrencilere yönelik iğrenç sözleri deşifre olan Prof. Orhan Acar’ın tavrı, İhsan Şenocak Hocayı bir kez daha haklı çıkardı!.
14.05.2020
A+
A-

Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Acar, sosyal medyada infiale neden olan sözleri sonrası görevinden istifa etti. Koca profesörler bu haldeyken, üniversiteye giden kızlarına sahip çıkması gerektiğini söyleyen İhsan Şenocak Hoca yine haklı çıktı.

Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Acar, video konferans sırasında kameranın açık olduğunu unutunca “Kızların resimlerini de görüyoruz böylece, çaktırma” demiş, sözleri çok tepki çekmişti.

Ahlaksız ve iğrenç yorumu ekranan yansıya Prof. Dr. Orhan Acar, tepkilerin ardından istifa etmek zorunda kaldı.

Celal Şengör de aynı ahlaksızlığıyla gündem olmuştu

Ateist Celal Şengör Fatih Altaylı’nın programında ‘kütüphanede gördüğü mini etek giymiş genç bir kız‘ ile ilgili beden yapısını tasvir eden ahlaksız iğrenç ifadelerde bulunmuştu.

Celal Şengör, canlı yayında şu iğrenç sözleri söylemişti;

“Orada bir kız gördüm. Abi inanılmaz güzel bacakları var. Kısacık bir etek giyinmiş. Dedim ya ben buna biraz daha yakından bakayım. Abi gittim ama bir bahane olması lazım. Ben yine aynı kitabı istedim..”

İhsan Şenocak Hoca haklı çıktı

Koca profesörler bu haldeyken, üniversiteye giden kızlarına sahip çıkması gerektiğini söyleyen İhsan Şenocak Hoca yine haklı çıktı.

Laikçilerin hedef aldığı Şenocak, anne ve babalara seslenerek dünyalık hedefler uğruna kızlarının daracık pantolonlarla erkeklerin bakışları arasında sokağa salması konusunda eleştirmiş ve Allah’ın bu durumun hesabını soracağını söylemişti.

Üniversiteye gönderirken dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Şenocak şu uyarıda bulunmuştu:

“18 yaşında kaşını aldıran kızın üniversiteye giderken o halde, yüreğin parçalanmıyorsa vallahi kıyamet günü cehennem seni parçalayacak. Allah’ın emanetini ne hale getirdin? Sevindin üniversiteyi kazanınca; ODTÜ’ye, Boğaziçi’ne gidince sevindin. Doktor olacak, mühendis olacak, 5 milyar aylık alacak, arabaya binecek, eşine mecbur olmayacak, mahkum olmayacak… Peki onlara sevindin; kot pantolonuyla erkeklerin bakışı arasında kızın yürüyor, delikanlılar arkasına takılmışlar, arkasından gidiyorlar. Yavrunu cehenneme attın cehenneme. Kardeşim… 500 koyunu dağ başında ateşe atan çobana sen koyunun hesabını soruyorsun da oğlunu kızını torununu film setlerine, sokaklarına üniversite salonlarına amfilerine soyup da atan dedelerden babalardan cehenneme atılan yavruların hesabını Allah sormayacak mı?”

Öte yandan “Kızlarını soyarak üniversiteye gitmesinin Allah tarafından hesabının sorulacağı” tebliğini yapan İhsan Şenocak, sanki ‘üniversiteye gitmesini eleştiriyor’muş gibi çarpıtan laikçi solcu kesimin hedefi olmuştu. Bunun üzerine Şenocak, bu sözleri nedeniyle açığa alınarak soruşturma açılmış, milletin gösterdiği tepki üzerine hatadan geri dönülmüştü.

‘Kız üniversitesi’ için çağrıda bulunmuştu

Geçtiğimiz yıl ailesinden ayrılarak şehir dışına okumaya gidecek olan birçok genç kız, sosyal medya üzerinden ‘İslam’ın kızına kız üniversitesi’ adı altında kampanya başlatmıştı. Konuya ilişkin Akit’e özel açıklamalarda bulunan İFAM kurucusu Dr. İhsan Şenocak ise “İslam yolu gösterince uçuruma gidenler, karma eğitimle dünya çapında üniversite kurmuş gibi İslam’ın kızına kız üniversitesine gericilik diyor” değerlendirmesinde bulunmuştu.

“Mahremiyet nedeniyle okulu bırakanlar var”

Karma eğitim dayatmasının devam etmesi tepkilere neden oluyor. Eğitim hususunda toplumun taleplerinin göz ardı edilmesi İslami hassasiyeti olan birçok öğrencinin okulu bıraktığını söyleyen İFAM kurucusu Şenocak, “Müslüman kadınlar, Efendimiz zamanında da ayrı ortamlarda okumuşlardı. Kadınların özgürlükleri adına müstakil eğitim daha doğru bir yöntemdir. İnsanların buna saygı göstermeleri gerekiyor. Bu tür eğitim daha başarılıdır. Türkiye’de bu noktada hassasiyet gösteren kardeşlerimiz çok zorluk yaşıyorlar. Ben birçok mektup aldım. Mahremiyetten dolayı okulu bırakan kız kardeşlerimiz ‘ne yapayım hocam?’diye soruyor. Erkeklerle aynı ortamda bulunmaktan rahatsız olan hanım kardeşlerimiz, eğitimini sırf bu sebepten noktalamak zorunda kalıyor. Ülkemizde çok sayıda üniversite var, en azından 7 coğrafi bölgemizin her birinde sadece hanım kardeşlerimize özel üniversiteler açılabilir” ifadelerini kullanmıştı.

“Kadınlarımızın eğitim alması gerekiyor, İslami hassasiyetinden dolayı çoğu okula gidemiyor”

Bir kadının İslam’a göre eğitim almasının önemine vurgu yapan Şenocak, “Kadınlarımızın eğitim alması gerekiyor. Fakat çok sayıda kardeşimiz İslami hassasiyetinden dolayı okula gidemiyor. Bu insanların ataları bu topraklar uğruna bedel ödediler. Bu insanların tercihi dikkate alınmalı. Türkiye’de bir kadın dilediği kıyafeti giyip dilediği okula gidebilirken, neden bu kardeşlerimiz dilediği şekilde okuyamıyorlar. Bu kardeşlerimiz bunca üniversite arasından en azından, sadece kendilerine özel bir üniversiteyi hak ediyorlar. Biz bu toplumun irfanının artmasını istiyorsak, bu konuları dikkate almamız lazım” diye konuşmuştu.

“Burası Robert’te okuyanların değil, bu milletin topraklarıdır”

Bu meselenin tercihlere saygı çerçevesinde ele alınması gerektiğini belirten Şenocak, “Bu İslami bir emir olmakla birlikte, insani bir tercihe saygı gösterme meselesidir. Bu topraklar Allah’ın izniyle aslına dönecektir. Burası Robert’te okuyanların değil, bu milletin topraklarıdır. Kudüs, Mekke, Medine adına bu millet burada bin yıldır bekçilik yapıyor. Bu kardeşlerimizin babaları bu topraklarda şehit oldular. Bir Müslüman bu durumdan rahatsız olmalı ve harekete geçmelidir. Kur’an’a söven Fikret’in papaz oğlu Haluk’un fikir soyundan gelenler çıldırsa da her şey aslına dönecek. İslam yolu gösterince uçuruma gidenler, karma eğitimle dünya çapında üniversite kurmuş gibi İslam’ın kızına kız üniversitesine gericilik diyor” değerlendirmesinde bulunmuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.