Site Rengi

HABER ÖZETİ
CHP’li Çankaya Belediyesi’ne yolsuzluk ve hırsızlık operasyonu..
Saadettin Saran ve Elâ Rümeysa Cebeci hakkında istenen cezalar belli oldu..
Mehmet Akif Ersoy hakkındaki iddianame kabul edildi!. 226 yıl hapis cezası istendi!.
İb*nelerle dolu gemi Türkiye’den izin alamadığı için limansız kaldı!.
Barış Yarladaş’tan Özgür Özel hakkında bomba iddialar!.
KAAN’a F-110 motorları ABD’den için onay çıktı..
Bay Kemal CHP İstanbul İl Başkanlığına kendi posterini astırdı..
LGS sonuçları açıkladı..
S-400’lerin akibeti belli oldu..
Beyaz Saray’dan dikkat çeken fotoğraf paylaşımı..
Yeditepe Üniversitesi’ndeki Ayet düşmanlarına jet soruşturma!.
Ankara, NATO’ya ev sahipliği yaparken Çankaya Belediye Başkanı tatilde çıktı!.
Yargıtay kararı çıkmazsa Ağustos’ta yavru CHP’yi kuracaklarmış..
Yeditepe Üniversitesi mezuniyetinde pankart skandalı!. Ayeti engellediler!.
Türkiye ile İngiltere arasında savunma ve güvenlik ortaklığı anlaşması..
Mahkeme başkanı duruşma da küstahlık yapan İmamoğlu’nu fena haşladı!.
ABD Başkanı Trump F-35’lerin Türkiye’ye verileceğini açıkladı..
Yunan basını Erdoğan ile Trump’u yan yana gördükçe kuduruyor!.
Muhalefetin düştüğü içler acısı durum!. Erdoğan’ı Erdoğan’ın misafirlerine şikâyet etti!.
Dünya Erdoğan-Trump ikilisinin fotoğraf karelerini konuşuyor..
Trump Türkiye’ye karşı CAATSA yaptırımlarının kaldırılacağını açıkladı!.
Dünya Kupası’nda başarısız olan 13 teknik direktör istifa etti!.
Termometreler 40 dereceyi gösterecek!.
Netenyahu itini Türkiye’nin F-35’leri alma korkusu sardı!.
NATO Genel Sekreteri Rutte Ankara’da..
Kripto para piyasasındaki kayıp 1 trilyon doları geçti!.
ABD Başkanı Trump Anıtkabir ziyaretini iptal etii..
Venezuela’da ölü sayısı 3 bin 842’ye yükseldi!.
Usta oyuncu Zihni Göktay hayatını kaybetti..
Milli Eğitim Bakanı Tekin’den Laikleri kudurtacak müfredat değişiklikleri!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

MEB, karneleri e-okul üzerinden erişime açtı!. E-Okul karne sorgulama ekranı…

MEB, karneleri e-okul üzerinden erişime açtı!. E-Okul karne sorgulama ekranı…
19.06.2020
A+
A-

E okul karne bilgileri sorgulama ekranı erişime açıldı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklama ile ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin karne notları ve ortalamaları e-okul üzerinden açıklandı. 2020 karne notları MEB e okul girişi karne görüntüleme ekranı olan e-okul.meb.gov.tr üzerinden sorgulanacak. Öğrenciler takdir, teşekkür, onur ve üstün başarı belgelerini belirlenen tarihlerde okullarından alabilecek. İşte, e okul karne sonucu sorgulama ekranı ve ayrıntılar.

Milli Eğitim Bakanlığınca ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin karneleri elektronik ortamda erişime açıldı. Lise kademesindeki öğrenciler diplomalarını ve talep etmeleri halinde “takdir, teşekkür, onur ve üstün başarı” belgelerini belirlenecek tarihlerde okullarından alabilecek. İşte, e okul girişi ile karne notu görüntüleme ve e okul ortalama sonucu sorgulama ekranı.

E OKUL KARNE NOTLARI SONUCU NASIL ÖĞRENİLİR?

MEB’ten yapılan açıklamada, İlkokul, ortaokul, lise kademelerindeki tüm öğrenciler karnelerine ve takdir, teşekkür, belgelerine e-Okul üzerinden ulaşabileceklerdir. Lise kademesindeki öğrenciler diplomalarını ve talep etmeleri halinde “takdir, teşekkür, onur ve üstün başarı” belgelerini belirlenen tarihlerde okullarından alabileceklerdir.” ifadeleri kullanıldı.

Bakanlıktan alınan bilgiye göre, ilkokul, ortaokul, lise kademelerindeki tüm öğrenciler karnelerine “e-okul.meb.gov.tr” internet sitesi üzerinden ulaşabilecek. Öğrenciler, “takdir ve teşekkür” belgelerine de sistem üzerinden erişebilecek.

Öğrencilerin sistem bilgilerine T.C kimlik no ve okul numaraları ile kolayca erişim sağlanabiliyor.

e okul VBS karne notu öğrenme ekranı erişime açıldı - MEB e okul girişi ile ortama ve karne bilgileri görüntüleme 2020

E OKUL GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

E-Okul VBS’den yararlanmak için ilk olarak Milli Eğitim Bakanlığı sitesinden E-Okul uygulamasına giriş yapmanız gerekir. Açılan sekmenin üst kısımda yer alan veli bilgilendirme bölümünde yer alan TC kimlik numarası, yine aynı öğrencinin okul numarası ve son olarak ise kutucuk içinde yer alan harf ve rakamları resimdeki rakamlar yazan alana giriniz. Bu bilgileri girdikten sonra ders programı, not bilgisi, karne notu ve geçmiş yılların diploma notu gibi bilgileri görüntüleyebilirsiniz.

BAKAN SELÇUK’TAN AÇIKLAMA

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası’nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, karneler için online bir tören veya başka bir etkinlik planlanıp planlanmadığı, karne, takdir ve teşekkür belgeleri ile diplomaların nasıl alınacağına ilişkin soru üzerine şunları kaydetti:

“Öğrencilerimizin e-Okul’dan velileri vasıtasıyla karnelerini almasını istiyoruz. Yani okullara milyonlarca çocuğumuzun gelip de karne almak için oralarda bulunmasının çok doğru olmadığını biliyoruz. O yüzden de dijital olarak, elektronik olarak bunu alsınlar istiyoruz.”

Selçuk, karnelerin e-Okul üzerinden, ayrıca ortaöğretimde takdir, teşekkür ve onur, üstün başarı belgeleri ile diplomaların randevulu olarak okullardan alınabileceğini bildirdi.

SINIF GEÇME NASIL OLACAK?

MEB’in resmi yazısında yeni tip coronavirüs salgını nedeniyle ikinci dönem yüz yüze eğitim öğretim faaliyetlerinin yapılamaması nedeniyle öğrencilerin sınıf geçme işlemlerine ilişkin bilgilere de yer verildi.

Bu kapsamda, mevzuat düzenlemesiyle birinci dönem puanı bulunan ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin puanlarının sınıf geçme puanının altında kalıp kalmamasına bakılmaksızın bir üst sınıfa geçmelerine imkan sağlandı.

Ancak ilgili kanun gereği yurt dışında bulunan, sağlık durumu gibi nedenlerle birinci dönem notu bulunmayan öğrencilerin sınıf geçme durumlarına ilişkin de düzenleme yapıldı.

Buna göre, mazeretleri nedeniyle birinci dönem puanı bulunmayan öğrencilere devam edemedikleri eğitim ve öğretim yılına ait derslerden ikinci dönem sonunda sınav yapılamayacağından bu öğrenciler de sınıflarını geçmiş sayılacak.

Velilerin yazılı talepte bulunmaları halinde bu öğrencilerin de sınıf tekrarı yapabilmelerine imkan sağlanacak.

SORUMLU SINIF GEÇME NEDİR?

Sorumlu sınıf geçme şu çerçeveyi oluşturmaktadır;

Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden; bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder. Nakil ve geçişler nedeniyle ortaya çıkan sorumlu dersler bu sayıya dâhil edilmez.

Sorumluluk sınavları, ders yılı içerisinde yapılan yazılı ve/veya uygulamalı sınav esaslarına göre birinci ve ikinci dönemin ilk haftası içerisinde iki alan öğretmeni, bulunmaması hâlinde biri alan öğretmeni olmak üzere iki öğretmen tarafından yapılır.

Yılsonu beceri sınavında başarısız olan öğrencilerin bu derslere ait sorumluluk sınavları, iş dosyası dikkate alınmaksızın yazılı ve/veya uygulamalı sınav şeklinde yapılır.

Bir dersin sorumluluğu, o dersin sorumluluk sınavında başarılı olunması hâlinde kalkar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.