Site Rengi

HABER ÖZETİ
Muhalefeti şaşırtan anket!.
Mehmet Ali Yılmaz’ın ölüm nedeni belli oldu…
Tavuk eti fiyatları son 5 ayda yüzde 200 zamlandı!.
Afrika’dan gelen çöl tozu tüm ülkeyi etkisi altına aldı!.
Meral Akşener’i evine gönderecek kurultay için zaman yaklaşıyor!.
ABD Başkanı Biden TikTok’u resmen yasaklayan imzayı attı!.
TFF’den çok konuşulacak karar!. Hakemler Özelleştiriliyor!.
Fahiş fiyat vurgununa son!. Ambalajlara fiyat etiketi zorunluluğu geliyor!.
CHP’li Başkan Cumhurbaşkanı danışmanı Oktay Saral’ı rezil rüsva etti!.
Süresiz Nafaka zulmünü bitirecek emsal karar!.
Ukala CEO’nun sattığı küflü çikolatalar gerçek Patiswiss değilmiş!.
WhatsApp’ın Gazze’de İsrail’e muhbirlik yaptığı ortaya çıktı!.
İstanbul Valiliğinden Taksim ile ilgili 1 Mayıs kararı..
İBB’nin işlettiği Samandıra-Üsküdar metro hattı 27 saattir bozuk!.
AK Parti’den milletvekillerine “Görgüsüzlük” uyarısı!.
Sözcü Gazetesi’nden kin ve öfke dolu manşet!.
Altın fiyatlarında rüzgâr tersine döndü!.
Kahpe İsrail Gazze’yi ikiye bölmek için operasyon başlattı!.
İsmail Saymaz Adalet Bakanlığı sözcüsünü rezil rüsva etti!.
Türkiye-Irak arasında 20 milyar dolarlık anlaşma..
Son 3 ayda Kamu araçları için ödenen kira 880 milyon 765 bin TL!.
MHP Lideri Bahçeli’den çok sert DEM Parti çıkışı!. Kapatmak Namus Borcudur!.
Müşterisini tehdit eden ukala satıcıya tepkiler çığ gibi!.
Emekliler için 9 maddelik refah düzenlemesinin detayları belli oldu..
TBMM’nin bu haftaki gündemi Fahiş Fiyatlara yaptırım!.
İyi Parti’de istifa depremi devam ediyor!.
Erdoğan-HAMAS zirvesi dünya basınında..
DEM Parti’de yeni bir bayrak krizi daha patlak verdi!.
Kayyum yönetiminin Van Büyükşehir Belediyesi’ne bıraktığı borç dudak uçuklattı!.
Cumhuriyet Başsavcılığı AK Partili Alinur Aktaş’a dava açmaya cesaret edemedi!.
DOLAR 32,5487
EURO 34,8620
ALTIN 2.424,10
BIST 9.722,09

Profesörün tecavüz iddianamesinde sürpriz tanık

Ankara’da kendisine ait hayvan hastanesinde çalışan veteriner hekim Ç.B’ye (23) tecavüz etmekle suçlanan Prof. Dr. Hasan B. hakkında hazırlanan iddianamede, sürpriz tanığın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) olayla ilgili şikayette bulunduğu bilgisine yer verildi. H.E. adlı kişinin olaydan sonra CİMER’e başvurup, 3 Nisan tarihinde veteriner hekim arkadaşının zorla alkol içirilip, darp edilip, cinsel saldırıya uğradığı yönünde şikayette bulunduğu belirtildi.

Profesörün tecavüz iddianamesinde sürpriz tanık
20.07.2019
A+
A-

Ankara’da kendisine ait hayvan hastanesinde çalışan veteriner hekim Ç.B’ye (23) tecavüz etmekle suçlanan Prof. Dr. Hasan B. hakkında hazırlanan iddianamede, sürpriz tanığın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) olayla ilgili şikayette bulunduğu bilgisine yer verildi. H.E. adlı kişinin olaydan sonra CİMER’e başvurup, 3 Nisan tarihinde veteriner hekim arkadaşının zorla alkol içirilip, darp edilip, cinsel saldırıya uğradığı yönünde şikayette bulunduğu belirtildi.

Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan B., geçen nisan ayında, kendisine ait hayvan hastanesinde çalışan veteriner Ç.B.'ye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınması ardından, mahkemece tutuklandı. Hasan B., daha sonra savcılık tarafından Ramazan Bayramı öncesi tahliye edildi.

27 YIL HAPİS İSTEMİ

Olayla ilgili düzenlenen iddianamede Hasan B. ile birlikte delilleri yok etmek için mağdur Ç.B.'yi doktora götürmesine yardım eden yardımcısı Serkan D. ile Ç.B.'nin vücudunu temizlediği iddia edilen jinekolog Hüseyin Ş. de şüpheli olarak yer aldı. Hasan B'nin 'nitelikli cinsel saldırı', 'cebir ve tehdit ile hürriyeti yoksun kılma', 'tehdit' ve 'hakaret' suçlarından 5 yıldan 27 yıl 6 aya kadar hapsi istendi. Ç.B.'nin eve gitmesine izin vermeyen, doktora götürmek için zorlayan ve kendisine dokunan Serkan D'nin, 'basit cinsel saldırı', 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma', 'tehdit' suçlarından, mağdur üzerindeki tecavüz emarelerini yok ettiği ettiği iddia edilen jinekolog Hüseyin Ş'nin ise, 'suç delilini gizlemek' suçundan cezalandırılması talep edildi.

'KAÇMAYA ÇALIŞIRKEN YAKALADI'

İddianamede ifadesine yer verilen Ç.B., Hasan B.'nin mutfakta kendisine içki içmeye zorladığını, içmek istemediğini söyleyince saçından tutup kafasını duvara vurmaya başladığını, alkol şişesini ağzına sokarak zorla içirdiğini ileri sürdü. Ç.B, kaçmaya çalışırken Hasan B’nin kendisini yakaladığını, zor kullanarak cinsel saldırıda bulunduğunu ve ardından kendinden geçtiğini anlattı. Ç.B., kendisine geldiğinde şikayetçi olmak istediği Hasan B'nin kendisini "Elimde senin fotoğrafların var, ailene karşı bunları kullanırım, seni öldürürüm" diyerek tehdit ettiğini iddia etti.  

SÜRPRİZ TANIK, CİMER'E BAŞVURMUŞ

Ankara 31'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede sürpriz bir tanığın, CİMER'e yaptığı şikayet de yer aldı. H.E. isimli sürpriz tanığın, 19 Nisan tarihinde CİMER'e yaptığı başvuruda, 3 Nisan tarihinde olayın gerçekleştiği hayvan hastanesinde veteriner hekim arkadaşının zorla alkol içirilip, darp edilip, cinsel saldırıya uğradığı, daha sonra taciz ve tehdit edildiği, delillerin karartılmaya çalışıldığı yönünde şikayette bulunduğu belirtildi.

FORMADA DNA'SI ÇIKTI

İddianamede ayrıca olaydan sonra Ç.B’nin adli tıp raporu ile hastaneden aldığı rapordaki bulgulara da yer verildi. Hastanede yapılan muayene sonucunda Ç.B'de sperm morfolojisinde hücrelerin bulunmasının 'cinsel ilişki' iddiasını destekler nitelikte olduğu bulgusu yer aldı. Ayrıca, mağdura ait forma üzerindeki lekelerden birinin şüpheli Hasan B'ye ait DNA profili ile uyumlu olduğuna ilişkin Adli Tıp Kurumu raporuna da iddianamede yer verildi.
 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.