Site Rengi

HABER ÖZETİ
Mekke Anlaşması kanun teklifi Meclis’te..
Kışlaya yapılan villaları AK Partili vekiller ve bürokratlar havada kapmış!.
30 milyon rüşveti alan SPK Başkanı helâllik istemiş!.
Alev topuna dönen Fransa’da sokağa çıkma yasağı ilan edildi!.
Salah’lı Karadeniz fırtınası önüne geleni deviriyor!.
Mahkemeye sevk edilen Murat Ağırel, Aylin Kotil ve Ömer Sarıgül tutuklandı!.
Sarıgüller kara para aklamaktan tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi!.
Esenyurt Belediyesi’ne kayyum olarak atanan bu rüşvetçi hırsız kimin referansı ile geldi!.
Özgür Özel erken seçime kapıları kapattı!.
Milyonlarca euroluk Sarıgüller operasyonunda 17 kişi gözaltına alındı!.
Fsansız polisi göstericileri bayıltana kadar dövüp gözaltına alıyor!.
Çaldıkları milyarları yakalanınca iade edenlere hapis cezası yok!.
Tam 132 defa sahte zeytinyağı üretmekten işlem yapıldı ama yine de tutuklanmadı!.
Sarı Yelekliler Avrupa Baharı’nın startını verdi!.
Fon skandalı AK Parti’ye yüzde 6 oy kaybettirdi!.
Üniversiteli köpekperestler sokak köpekleri için polise saldırdı!.
Paris sokakları savaş alanına döndü!.
Arda Güler, imzalı formasını hafızlık öğrencilerine hediye etti..
İBB HALK Ekmeğin adım adım iflasa sürüklenişi!.
Sarıgüllülerin kara para aklama videosu ortaya çıktı!.
Küçük kız çocuklarını yarı çıplak soyup pedofili sapıkların önüne atacaklardı!.
Firari Emir Sarıgül’ün babası Mustafa Sarıgül’ün konutuna saklandığı tespit edildi!.
AKOM’dan İstanbullulara Turuncu Kodlu şiddetli yağış uyarısı!.
Milyarlar buhar olup uçtuktan sonra gelen düzenleme!.
Murat Ağırel ve Sarıgül takımına kara para aklamaktan gözaltı kararı!.
Fatma Betül Sayan Kaya’nın hırsızlığı AK Parti’ye en ağır darbeyi vurdu!.
Fon skandalı Bakan Yardımcısını koltuğundan etti!.
Esenyurt Belediyesi’nde dudak uçuklatan rüşvet paraları!.
Üsküdar Belediye Başkan Vekili trafik kazasında hayatını kaybetti!.
Selde aracı zarar görenler kaskosu olmasa bile masraflarını alabilecek..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Şehit Korgeneral Osman Erbaş FETÖ’cü it için “VUR” emri vermiş!.

Şehit Korgeneral Osman Erbaş FETÖ’cü it için “VUR” emri vermiş!.
05.03.2021
A+
A-

Dün yaşanan helikopter kazasında Şehit olan Korgeneral Osman Erbaş’ın, 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında FETÖ’cü Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Soysal için vur emri çıkardığı ifade edildi!.

Bitlis’in Tatvan ilçesinde kaza kırıma uğrayan helikopterde şehit olan Korgeneral Osman Erbaş, Adana Garnizon Komutanı ve 6’ncı Mekanize Piyade Tümen Komutanı iken FETÖ’nün darbe girişimi sırasında şehit olanlar için düzenlenen cenaze töreninde ‘Türk askeri katil olamaz. Bu katiller asker olamaz’ diye tepki göstermişti. Ayrıca Erbaş’ın darbe girişimi sırasında FETÖ’cü Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Soysal için vur emri çıkardığı ifade edildi.

Bingöl’den Bitlis’in Tatvan ilçesine gitmek üzere kalkan askeri helikopterin kaza kırıma uğraması sonucu şehit olan 8’inci Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadeleye ve insansız hava araçlarının (İHA) geliştirilmesine destek verdi.

Yozgat’ın Yerköy ilçesinde 1962’de doğan Erbaş, 1983’te Kara Harp Okulundan mezun oldu.

Erbaş, 1997’de Kara Harp Akademisinden, 2000’de Silahlı Kuvvetler Akademisinden mezun oldu.

2008’de tuğgeneralliğe terfi eden Erbaş, 2008-2010 yıllarında Milli Savunma Bakanlığı Teftiş Daire Başkanlığı, 2010-2012’de 1’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı görevlerini yaptı.

– İNSANSIZ HAVA ARAÇLARININ GELİŞTİRİLMESİNE DESTEK VERDİ

Erbaş, yerli ve milli silahlı insansız hava araçları (SİHA) ve İHA’ların geliştirilmesine büyük destek verdi.

Erbaş, 2010’da 1. Mekanize Piyade Tugay Komutanı olarak görev yaparken terör operasyonlarında İHA’ları kullanacak personele kapsamlı eğitimler verilmesini sağladı.

Erbaş, 2012’de tümgeneralliğe terfi etti, 2012-2015’te Kara Kuvvetleri İstihbarat Başkanlığı, 2015-2016 yıllarında 6’ncı Mekanize Piyade Tümen Komutanlığı görevlerinde bulundu.

– BAĞLI KOMUTANLARA VERDİĞİ TALİMATLARLA DARBECİLERE KARŞI KOYDU

FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişimi sırasında 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanı olan Erbaş, kendisine bağlı birlik komutanlarına verdiği talimatlarla darbecilere karşı direnişin önemli isimlerinden oldu.

Erbaş, darbe girişimini engellemeye çalışırken şehit olan Piyade Uzman Çavuş Halit Yaşar Mine ile Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı tesislerine düzenlenen saldırıda şehit düşen polis memurları Aytekin Kuru ve Sevda Güngör için Adana’da 19 Temmuz 2016’da düzenlenen törene katıldı, “Asker hiçbir zaman vatandaşını öldürmez. Bu katiller asker değil. Bu katiller asker olamaz. Türk milletinin askeriyiz biz, katil olamayız.” sözleriyle şehit yakınlarını teselli etti.

Korgeneralliğe terfi eden Erbaş, 4 Ağustos 2016’da Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı görevini devraldı.

– DARBE GECESİ YÜKSEK SESLE KONUŞMAKTAN SESİNİN KISILDIĞINI ANLATTI

Bu görevi döneminde, Gaziantep 7. Ağır Ceza Mahkemesinde Mart 2017’de görülmeye başlanan İslahiye ilçesindeki 106. Topçu Alay Komutanlığında görevli 35 eski asker hakkında açılan darbe girişimi davasında tanıklık yapan Erbaş, 15 Temmuz gecesi yaşananları aktarmıştı.

Ailesini emniyetli bir yere bıraktıktan sonra, bir tören için bulunduğu Hatay’dan karargaha ulaşmaya çalıştığını belirten Erbaş, canını hiçe saydığı o anlarda sürekli telefonla kendisine bağlı birlikleri uyardığını, hatta personele baskı oluşturmak için yüksek sesle konuşmaktan sesinin kısıldığını anlatmıştı.

Erbaş duruşmadaki tanıklığı sırasında, “Kendi can güvenliğimizi düşünmeden sadece bir tek tabancayla yollara düştük. Bu millet var oldukça, silahlı kuvvetler var olacaktır.” ifadelerini kullanmıştı.

FETÖ’CÜ KOMUTAN İÇİN VUR EMRİ VERDİ

Öte yandan 24, 25, 26. Dönem AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Osman Erbaş’ın FETÖ’cü Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Soysal için vur emri çıkardığını hatırlattı.

Şamil Tayyar, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “15 Temmuz sonrası atandığı İstihbarat Başkanlığı’nda tarih yazdı” ifadesini kullandı.

Erbaş, 2017 general/amiral atamaları ile 8’inci Kolordu Komutanlığına atanmıştı.

Bingöl’den Bitlis’in Tatvan ilçesine gitmek üzere kalkan askeri helikopterin kaza kırıma uğraması sonucu şehit olan Korgeneral Osman Erbaş, evli ve 2 çocuk babasıydı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.