Site Rengi

HABER ÖZETİ
SGK’dan annelere 325 euro bakıcı desteği…
Yeni eğitim müfredatı yarın açıklanıyor…
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı…
AK Partili Mücahit Birinci’den Arapça bilmeyen Ali Erbaş’a istifa çağrısı!.
Sabiha Gökçen Havalimanı’nda vatandaş resmen kazıklanıyor!.
Yeniden Refah Partisi’nden Yeni Anayasa açıklaması…
Dilan ve Engin Polat çiftinin aylık gelirleri sadece 200 bin liracıkmış!.
Paşinyan’dan ezber bozan Ermeni Soykırımı çıkışı!.
Merkez Bankası faizi yüzde 50’de sabit bıraktı…
Atı alan Üsküdar’ı geçti, devlet daha yeni fiyat denetimine başladı!.
Mustafa Varank’tan Deniz Zeyrek’e Hodri Meydan!. 2 GÜN GEÇTİ, HAYSİYETİN VARSA AÇIKLA!.
Muhalefeti şaşırtan anket!.
Mehmet Ali Yılmaz’ın ölüm nedeni belli oldu…
Tavuk eti fiyatları son 5 ayda yüzde 200 zamlandı!.
Afrika’dan gelen çöl tozu tüm ülkeyi etkisi altına aldı!.
Meral Akşener’i evine gönderecek kurultay için zaman yaklaşıyor!.
ABD Başkanı Biden TikTok’u resmen yasaklayan imzayı attı!.
TFF’den çok konuşulacak karar!. Hakemler Özelleştiriliyor!.
Fahiş fiyat vurgununa son!. Ambalajlara fiyat etiketi zorunluluğu geliyor!.
CHP’li Başkan Cumhurbaşkanı danışmanı Oktay Saral’ı rezil rüsva etti!.
Süresiz Nafaka zulmünü bitirecek emsal karar!.
Ukala CEO’nun sattığı küflü çikolatalar gerçek Patiswiss değilmiş!.
WhatsApp’ın Gazze’de İsrail’e muhbirlik yaptığı ortaya çıktı!.
İstanbul Valiliğinden Taksim ile ilgili 1 Mayıs kararı..
İBB’nin işlettiği Samandıra-Üsküdar metro hattı 27 saattir bozuk!.
AK Parti’den milletvekillerine “Görgüsüzlük” uyarısı!.
Sözcü Gazetesi’nden kin ve öfke dolu manşet!.
Altın fiyatlarında rüzgâr tersine döndü!.
Kahpe İsrail Gazze’yi ikiye bölmek için operasyon başlattı!.
İsmail Saymaz Adalet Bakanlığı sözcüsünü rezil rüsva etti!.
DOLAR 32,5148
EURO 34,9317
ALTIN 2.434,85
BIST 9.716,77

SİYANÜRLE İNTİHAR EDEN KARDEŞLERİN CENAZELERİNİ ÜVEY KARDEŞLERİ KABUL ETTİ!.

SİYANÜRLE İNTİHAR EDEN KARDEŞLERİN CENAZELERİNİ ÜVEY KARDEŞLERİ KABUL ETTİ!.
09.11.2019
A+
A-

Tüm Türkiye’nin konuştuğu Fatih’te siyanürle intiharın ardından yeni gelişmeler peş peşe geliyor. İstanbul’un Fatih ilçesine bağlı Oğuzhan Caddesi’ndeki dairede ölü bulunan Cüneyt, Oya, Kamuran ve Yaşar Yetişkin kardeşlerin cenazeleri Adli Tıp Kurumu’nda bekliyor. DHA’nın aktardığı bilgiye göre Mersin’de bulunan üvey kardeşler, cenazelerin aile dostu Serpil Alkan tarafından alınmasını kabul etti!.

Bu sabah saatlerinde Antalya’da bir ailenin de siyanürle intihar ettiği ortaya çıkınca Türkiye gündemi siyanürün nereden bulunduğunu konuşuyor. Geçtiğimiz günlerde yaşamlarına son veren kardeşlerin hepsinin mi intihar kararı aldığı yoksa sadece Oya Yetişkin’in mi kardeşlerine siyanür verip intihar ettiği gizemini koruyor. Ölen kardeşlerin aile dostu Serpil Alkan cenazeleri almak için bekliyordu. Mersin’de yaşayan üvey kardeşler Serpil Alkan’ın cenazeleri almasını onayladı.

Fatih Molla Gürani Mahallesi Oğuzhan Caddesi’ndeki dairede ölü bulunan Cüneyt (48), Oya (54), Kamuran (60) ve Yaşar Yetişkin (56) kardeşlerin Adli Tıp Kurumu’ndaki cenazeleri halen teslim alınmayı bekliyor. Ailenin yakın arkadaşı Serpil Alkan da avukatıyla beraber Adli Tıp Kurumu’nda cenazeleri teslim almak için uğraş veriyor. Bugün de Avukat Aydın Egemen ile beraber Adli Tıp Kurumu’na gelen Serpil Alkan, 4 kardeşin Mersin’de bulunan üvey kardeşlerinden biriyle telefonda görüştü. Cenazelerin alınması için yapılan görüşmenin detaylarını anlatan Serpil Alkan, üvey kardeşlerin cenazelerin alınması için kendisine onay verdiğini söyledi. Mersin’den üvey kardeşler tarafından yazılmış dilekçe beklediklerini ifade eden Alkan şöyle konuştu:

“Şimdi kardeşlerinden bu savcılıkta bulunan kağıdı bekliyoruz. Telefonla da görüştüm. En azından ulaşabildik yoksa bunların cenazeleri ortada kalacaktı ve kimsesizler mezarlığına gidecekti. Hem seviniyorum hem üzülüyorum. Nebile hanım onay verdi. ‘Zaten bizde kimse istemiyor, bebeğim var, yatalak amcam var’ dedi. ‘Biz alamayacağız. Televizyonlarda gördüm, ben de iki gündür uyuyamıyorum, üzülüyorum. Ben de görmek isterdim ama onlar bizimle görüşmek istemediler’ dedi. Benden kardeşlerinin resimlerini istedi. Şimdi Mersin’den kağıt bekliyoruz.”

Ölenlerin Mersin’in Toroslar ilçesinde yaşayan başka anneden olan kardeşleri Sebile İnan (24) ve üvey anne Rabia Yetişkin’e SABAH ulaştı ve Fatih’teki sır ölümlerin nedeni hakkında önemli ipuçlarını gün yüzüne çıkardı. Baba Mehmet Reşit Yetişkin, geçen salı siyanürden ölen 4 evladını bıraktıktan sonra ikinci evliliğini yaptı. Ardından 1994’te Rabia Yetişkin ile evlenip Mersin’in Toroslar ilçesinde yaşamaya başladı. Bu evlilikten de Sebile, Nebile ve Mehmet Salih isimli 3 çocuğu dünyaya geldi. Bundan sonrasını kardeş Sebile İnan şöyle anlattı:

“Babamın ikinci evliliğinden çocuğu olmamış ve o eşi de ölmüş. Babam, hiç görmediğim (ölen) ablam ve ağabeylerimin yanına gidip geliyordu. Durumlarının iyi olduğunu söylerdi. Babam 2008’de beyin kanamasından öldü. İstanbul’daki evlatları cenazesine gelmedi.

* Ablam Nebile ölenlerden Kamuran Yetişkin’i sosyal medyada buldu ve görüşmek istedi. Ancak Kamuran ablam, diğer kardeşlerimi de kastederek “Biz size abla ve ağabey olamayız. O yüzden görüşmemizin bir anlamı yok” demiş. Ne olursa olsun onlar bizim kanımız, canımız, ablamız ve ağabeyimiz. Keşke imkanımız olsa da cenazeleri alıp Mersin’de toprağa versek. Ama ben evlere temizliğe gidiyorum. Eşim ise günlük işlerde çalışıyor. Babamın Bitlis’te yaşayan kardeşlerinin cenazelerini almalarını isterim. Kimsesizler mezarlığına defnedilmelerini istemiyorum.

EVİ SATMAK İSTEDİLER

Babama yıllar önce İstanbul’da bir arsası olduğu yönünde yazı geldi. Ama babam sonra araştırdı, yanlışlık olduğunu öğrendi. Hiçbir tarlası ve arazisi yoktu. Sadece burada annem ile diğer kardeşimin oturduğu bir evi var. (İstanbul’daki) Ağabeyim ve ablalarım 2017’de gelip bir emlakçıyla birlikte evin satılmasını istedi. Biz de satmak istemedik. Ama keşke satılsaydı da böyle bir şey yaşanmasaydı. Öldüklerini duyduğum günden beri çok üzülüyorum.

İŞ İLANINDA ÜCRET İSTEMEDİLER

Anneleri öldükten sonra psikolojik çöküntü yaşayan kardeşlerin eve kapanması ölüme doğru giden süreçte etkili oldu. Kardeşlerden Cüneyt Yetişkin, 2014’te Facebook’ta Oya ve Kamuran Yetişkin’in eğlence mekanlarında ‘ücretsiz’ sahneye çıkabileceğine dair bir ilan paylaştı. Oya Yetişkin’in en yakın arkadaşı Serpil Alkan’ın “İki kız kardeş uzun süredir antidepresan kullanıyordu. Oya ‘Bana bir şey olsa onlar ölür. Ben ölürsem onları da öldürürüm’ dedi” şeklindeki sözleri de olayın ruhsal bunalım sonrası gerçekleştiğini gösteriyor. Oya Yetişkin’in kardeşlerini siyanürle öldürdükten sonra kendi canına kıydığı ihtimali de güçlük kazandı. Kardeşlerin herhangi bir kamu kurumuna ‘yardım’ talebinde bulunmadığı da ortaya çıktı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.