Site Rengi

HABER ÖZETİ
İran ile ABD arasındaki savaş yeniden alevlenmeye başladı!.
Ekrem’in yaveri Özgür Yeni Parti için patent başvurusu yaptı!.
Yunan siyasetçiden bomba itiraflar: Anadolu da Türkleri Katlettik!.
Bir ülke daha İstanbul Sözleşmesi safsatasından çekildi!.
DEM Parti tetikçilik yapan sokak itlerine ceza verilmesine karşı çıktı!.
Kumarbaz Haluk Levent’i devletten üstün ilan eden dangalaklar sus pus oldu!.
FETÖ’cü kahpeler enkazın yerini tespit edip Yazıcıoğlu’nun ölmesini beklemişler!.
İstanbul’da ticari taksi açılış fiyatı 230 TL’ye yükseldi..
Venezuela’daki deprem felâketinde ölü sayısı 5 bini geçti!.
Haluk Levent’in yardım paraları ile oynadığı yüklü bahisler ortaya çıktı!.
Sırtımıza kambur olan KKTC’de asgari ücret Türkiye’nin iki katı!.
15 Temmuz Hain Darbe Girişimine “Tiyatro” diyen Nasuh Mahruki tutuklandı!.
Haddini aşan Acun Ilıcalı’ya Aziz Yıldırım’dan adamlık dersi!.
Altın yarırımcısını ters köşe yapmaya devam ediyor..
Muhsin Yazıcıoğlu soruşturmasında 19 kişi tutuklandı!.
Ahbap’a temiz kâğıdı veren CHP’li meclis üyesi için gözaltı kararı!.
Trump’ın oy oranı seçim kaybettiği seviyeye kadar geriledi..
Felâket palavracısı Oğuzhan Uğur da Ahbap’tan gözaltına alındı!.
IBAN mağdurlarının beklediği 12. yargı paketi Meclis’ten geçti..
Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölüm emri FETÖ’den!.
Trump yine İran’a tehditler savurdu!.
Kayıp deprem paraları için bilirkişi görevlendirildi!.
Bay Kemal Ekrem’in ekibini darmadağın etmeye devam ediyor..
Haluk Levent ve 14 kişi Ahbap yolsuzluğu kapsamında tutuklandı..
Tüm yurttaki 90 bin Camii’de 15 Temmuz Selâsı okundu..
ABD’den İran’a ikinci dalga operasyon!.
Haluk Levent tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi..
Özgür Özel yeni parti kuracaklarını açıkladı..
Haluk Levent sağlık kontrolünden sonra adliyeye sevk edildi!.
Ahbap yakalası Gökhan Özoğuz’dan şaşırtan açıklama!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Teröristlere Moskova’da resmi kabul! Lavrov, PKK heyetiyle görüştü!.

Teröristlere Moskova’da resmi kabul! Lavrov, PKK heyetiyle görüştü!.
25.11.2021
A+
A-

Suriye’deki iç savaşa 2016 yılından bu yana Astana ve Cenevre süreçleriyle Türkiye’yle çözüm aradığını söyleyen Rusya terör örgütü PKK’nın Suriye’deki uzantılarını Moskova’da kabul etti. Fenerbahçe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ece Baban ve Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ferhat Pirincçi konuyla ilgili CNN Türk canlı yayınında Göksu Öngören Özgür’e açıklamalarda bulundu.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Moskova’da PKK’nın Suriye uzantısı YPG’nin siyasi kolu Suriye Demokratik Meclisi Yürütme Komitesi Başkanı İlham Ahmed ve beraberindeki heyeti kabul etti. Rusya’dan yapılan açıklamada görüşmenin barış sürecine ivme kazandırma amacının taşıdığı öne sürüldü.

Rus tarafı Suriye’de etnik gruplarla Şam yönetimiyle uzlaşmaya varılabilmesi için tüm sorunları kompleks halinde çözmek adına yardımcı olmaya hazır olduğunu söyledi. “Bu adımları Suriye’nin egemenlik ve toprak bütünlüğününün bir an önce sağlanması için attığı” vurgusu da ifadesi kullanıldı.

 

Teröristlere Moskovada resmi kabul Lavrov, PKK heyetiyle görüştü

 

NEDEN PKK’LILARI KABUL ETTİ?

Uzman isimler Rusya’nın terör örgütü PKK’nın Suriye’deki uzantılarını kabul etmesiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ece Baban: Suriye topraklarında özellikle Suriye’nin dışında ABD ve Rusya’nın varlığı aslında aslında burada kullanılabilecek olan veya kullanılan aparatlarla bu bir hem tespit olarak hem de ellerinde belki de geleceğe yönelik oluşturmaya çalıştıkları, iş tutmaya çalıştıkları bir örgüt olarak her iki ülkenin de rekabet içinde olduğu bir alanda birbirlerine karşı bir güç yarışı.

Ve bunu yaparken de görüyoruz ki her ne kadar biz ABD’nin PYD ile ilişkisini ve hatta DEAŞ aynı zamanda da işte diğer radikal terör gruplarıyla mücadelesinde PYD’yi konumlandırdığı nokta Rusya’nın konumlandırdığı noktadan daha farklı. Burada bir küresel terörle mücadelede bir partner olarak PYD’yi ortaya koyuyor. Ama Rusya’ya baktığımız zaman da Moskova’da bir ofis olduğunu görüyoruz.

Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ferhat Pirincçi: Aslında ben Rusya’yla Türkiye’nin Suriye konusunda müttefik halinde olduklarından ziyade aralarında gerginliği tırmandırmayacak bir mekanizma oluşturduklarını, dolayısıyla iki tarafın da çözümünü istemekle beraber tabana zıt olduklarını düşünüyorum. Ve aynı şekilde Suriye’de iş birlikleri yaptıkları alanların da parçalı haline geldiğini, Suriye’ye üçüncü bir yaklaşık konusunda uzak olduklarını ama buna rağmen iş birliği yapabildikleri alanlarda gerginliklerin tırmanmamasına ve belki de üçüncü aktörlerin ve faktörülerin devreye girmemesi adına bir çıkar birliği halinde olduklarını söyleyebilirim.

PKK-PYD meselesine gelince yine farklılaşan bir meseleye sahip olduklarını görüyoruz. Öncelikle Rusya’nın PKK’Ya PYD’ye ilişkin esasen köklü bir ilişki değil. Ama diğer taraftan baktığımızda Rusya özellikle Fırat’ın doğusunda denklem dışında kalmamak için ve yeri geldiğinde Türkiye’de karşı da bir bir baskı unsuru içindir PKK/PYD’yle zaman zaman bu görüşmeleri yapıyor. Bu da Bu da önceki görüşmeler de olduğu gibi..

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.