Site Rengi

HABER ÖZETİ
Dev derbinin galibi Galatasaray..
SPK Daire Başkanı fon vurgunu kapsamında tutuklandı!.
Azeriler Oktay Saral’ın feda edilmesi ile yetinmedi!.
Valilikten İstanbul için sağanak yağış uyarısı!.
Suriye’den sonra Irak’taki teröristlerde silah bıraktı..
İtsever dernekler ile mama lobilerinin karşılıklı rüşvet ağları deşifre oldu!.
İstanbul’da bu akşam trafik çilesi yaşanacak!.
Trump İran’a yakın zamada saldırı olmayacağını açıkladı..
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral Aliyev’in talimatı ile görevden alındı!.
Tepkiler sonrası serbest bırakılan AK Partili eski vekil hakkında yakalama kararı!.
Amerika Türkiye’nin TOKİ’deki başarısını manşetlere taşıdı..
Mustafa Sandal’ın kaynanasının 3 milyon dolarına el konuldu!.
Mehmet Şimşek’ten vatandaşa saç baş yolduran açıklama!.
Altınbaş Holding’in sahibi Nusret Altınbaş gözaltına alındı..
Fon üzerinden çaldıkları 3 milyarı iade etmek için başvuru yaptılar!.
Medeniyetin beşiği Paris’te son durum!.
Sergen Yalçın’ın A Milli Takımdan alacağı maaş yıllık 125 milyon!.
Brent petrol fiyatları son 6 ayın zirvesinde!.
Genel Sağlık Sigortası borçlarına af geliyor..
Kılıçdaroğlu CHP’nin kasasından çalınan 5 milyonu geri istedi!.
Zonguldak’taki maden faciasında 3 işçi hayatını kaybetti!.
Meteoroloji’den sağanak yağış uyarısı!.
Volkswagen batarya sorunu nedeniyle 72 binden fazla aracı geri çağırdı!.
Çukurova Belediye Başkanı yolsuzluktan tutuklandı!.
Fon teklifi Meclis’ten geçti..
Bankaların faiz kararlarınsan sonra altın be gümüş çakıldı!.
Havalimanlarındaki fahiş fiyatlar vatandaşı isyan noktasına gerirdi!.
55 bin 755 fon mağdurlarına 49,7 milyar ödeme yapıldı..
Merkez Bankası politika faizini yüzde 36’ya indirdi..
Mustafa Sarıgül’ün korumasıyla çıkan seks kaseti skandalı yeniden gündemde!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Türkiye ve Pakistan arasında 7 anlaşma imzalandı!.

Türkiye ve Pakistan arasında 7 anlaşma imzalandı!.
01.06.2022
A+
A-
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Pakistan Başbakanı Şerif’in ortak toplantısında iki ülke arasında 7 anlaşma imzalanırken, ülkeler arasında 5 milyar dolar ticaret hacmi hedeflendiği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif’i Ankara’da ağırladı.

İki lider, ikili ve heyetler arası görüşmelerin ardından kameraları karşısına geçerek ortak basın toplantısı ve imza töreni düzenlendi.

7 anlaşma imzalandı

Açıklamalardan önce iki ülke arasında 7 işbirliği anlaşması imzalanan toplantıda Erdoğan ülkeler arasındaki ticaret hacmi hedefine dikkat çekti.

Hedef 5 milyar dolar

Erdoğan, “Hamdolsun ikili ticaretimizi salgına rağmen geliştirdik ve hacmi 2011 yılından beri ilk kez 1 milyar doların üzerine çıkardık. Hedefimiz 5 milyar dolardır.

İslamabad’da imzaladığımız ticaretten savunma sanayine kadar birçok altbaşlıkta sürdürülen yakın işbirliğimizin temelini sürdürüyor. Turizm, eğitim, lojistik, hizmet sektörlerinde işbirliğimizi geliştirmek için çalışıyoruz.” dedi.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

“Köklü bağlardan güç alan ilişkilerimiz Pakistan’ın kurulduğu 1947 yılından beri dostluk ve kardeşlik temelinde gelişmektedir.

Bu sene diplomatik ilişkilerimizin tesisinin 78. yılını idrak ediyoruz. İkili ilişkilerimiz, bölgesel ve küresel meseleleri kapsamlı şekilde ele aldık.

Türkiye Pakistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği toplantısının 7. toplantısının ülkemizde gerçekleştirilmesine yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Savunma sanayisinde iş birliği

Türkiye Pakistan ilişkilerini iki ülkenin tarihi, dostluğuyla mütenasip şekilde stratejik perspektifle daha da güçlendirmeye hazırız. Savunma sanayisi alanında somut işbirliği projelerinden memnuniyet duyuyoruz. İkisi Pakistan’da ikisi ülkemizde inşa edilen gemilerin yapımı tamamlanıyor.

FETÖ ile mücadele

Ekonomik işbirliğimizin lokomotifi olan iş insanlarımızı ve yatırımlarımızı Pakistan’da daha fazla faaliyette bulunmaya teşvik ediyoruz.

FETÖ ile mücadelemize verdiği destek için Pakistan makamlarına bir kez daha teşekkür ediyoruz. Son dönemde artan terör saldırılarından şehit düşen askerlere Allah’tan rahmet diliyorum.

İnsanlığın ortak düşmanı olan terörizme karşı Pakistan’ın mücadelesini mutlaka başarıyla sürdüreceğine inanıyorum. Afganistan’ın kalıcı istikrarı, düzensiz göç dalgaların önüne geçilmesinde Pakistan kritik önemlidir.

Afganistan’a yapılan yardımlar

Türkiye olarak Afganistan’a 4 bin tondan fazla 4 iyilik treni yolladık. 5. tren için hazırlıklarımız devam ediyor. Keşmir sorununun da Keşmirli kardeşlerimizin meşru beklentileri doğrultusunda ve BM kararları çerçevesinde çözümüne desteklerimizi sürdürüyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.