Site Rengi

HABER ÖZETİ
Çukurova Belediye Başkanı yolsuzluktan tutuklandı!.
Fon teklifi Meclis’ten geçti..
Bankaların faiz kararlarınsan sonra altın be gümüş çakıldı!.
Havalimanlarındaki fahiş fiyatlar vatandaşı isyan noktasına gerirdi!.
55 bin 755 fon mağdurlarına 49,7 milyar ödeme yapıldı..
Merkez Bankası politika faizini yüzde 36’ya indirdi..
Mustafa Sarıgül’ün korumasıyla çıkan seks kaseti skandalı yeniden gündemde!.
Gözler Merkez Bankası’nın bugün açıklayacağı faiz kararında..
14 tane memuru 7 tane müdür yönetiyor!.
Emir Sarıgül kara para aklama soruşturması kapsamında tutuklandı!.
Galatasaray Şampiyonlar Ligi’nde Lille’yi 4 golle geçti..
Paris’teki olaylarda tutuklu sayısı 174’e yükseldi!.
Aliyev iti başörtüsü yasağını eleştiren 30 Türkün ülkeye girişini yasakladı!.
Altınbaş Holding’in patronu da fon vurguncusu çıktı!.
AYM Yeni Parti’nin isim değişikliği hakkında kararını verdi..
İtalya’da yağmacılara karşı ordu sokağa iniyor!.
CHP’li Tanju Özcan yolsuzluktan 7 yıl 3 ay hapse mahkûm edildi!.
Türkiye’nin en önemli kurulunun başına bir İngiliz geldi!.
Sergen Yalçın A Milli Takımı çalıştırmaya resmen başladı..
Mekke Anlaşması kanun teklifi Meclis’te..
Kışlaya yapılan villaları AK Partili vekiller ve bürokratlar havada kapmış!.
30 milyon rüşveti alan SPK Başkanı helâllik istemiş!.
Alev topuna dönen Fransa’da sokağa çıkma yasağı ilan edildi!.
Salah’lı Karadeniz fırtınası önüne geleni deviriyor!.
Mahkemeye sevk edilen Murat Ağırel, Aylin Kotil ve Ömer Sarıgül tutuklandı!.
Sarıgüller kara para aklamaktan tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi!.
Esenyurt Belediyesi’ne kayyum olarak atanan bu rüşvetçi hırsız kimin referansı ile geldi!.
Özgür Özel erken seçime kapıları kapattı!.
Milyonlarca euroluk Sarıgüller operasyonunda 17 kişi gözaltına alındı!.
Fsansız polisi göstericileri bayıltana kadar dövüp gözaltına alıyor!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Türkiye’nin tıbbi yardımı Azerbaycan’a ulaştı!.

Türkiye’nin tıbbi yardımı Azerbaycan’a ulaştı!.
06.07.2020
A+
A-

Tıbbi malzeme ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Azerbaycanlı mevkidaşı İlham Aliyev’e mektubu yetkililere teslim edildi.

Türkiye, dost ve kardeş ülke Azerbaycan’a yardım elini uzattı.Coronavirüsle mücadeleye katkı sağlamak amacıyla Azerbaycan’a gönderilen tıbbi malzeme Bakü’ye ulaştı.

Malzeme Türk Hava Kuvvetleri’ne ait kargo uçağıyla gönderildi. Teslim törenine, Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Dış Politika Meseleleri Daire Başkanı Hikmet Hacıyev, Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral, Askeri Ataşe Tuğgeneral İsmail Hakkı Köseali ve diğer yetkililer katıldı.

ERDOĞAN’DAN ALİYEV’E MEKTUP

Malzemeyi Hacıyev’e teslim eden Büyükelçi Özoral, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Azerbaycanlı mevkidaşı İlham Aliyev’e yazdığı mektubu da Hacıyev’e sundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan mektubunda, salgın nedeniyle hayatını kaybeden Azerbaycanlılar için taziye dileklerinde, tedavisi devam edenler için şifa temennisinde bulundu.

Türkiye'nin korona yardımı Azerbaycan'a ulaştı #2

“BİR MİLLET İKİ DEVLET ŞİARIYLA…”

Mektubunda Azerbaycan’da koronavirüse karşı alınan etkili tedbir ve çalışmaları yakından takip ettiklerini belirten Erdoğan, “‘Bir millet iki devlet’ şiarıyla dost ve kardeş Azerbaycan’a elimizden gelen her türlü katkıyı sağlamaya hazırız. Bu çerçevede, can Azerbaycan’ın salgınla mücadelesine bir nebze de olsa katkıda bulunabilecek tıbbi yardım malzemesinin ülkenize intikalini sağlıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Türkiye'nin korona yardımı Azerbaycan'a ulaştı #3

“TÜRKİYE’YE TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Dış Politika Meseleleri Daire Başkanı Hacıyev, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “bir millet, iki devlet” olan Azerbaycan ve Türkiye’nin coronavirüsle hem bölgesel hem de küresel düzeyde birlikte mücadele ettiğini belirtti.

Hacıyev, devlet başkanlarının daima temas halinde olduğunu hatırlatarak, “İki ülkenin sağlık kurumları arasında da istişareler ve tecrübe paylaşımı yapılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla gönderilen yardım için teşekkür ediyoruz. Bu, ülkelerimiz arasındaki dostluk ve kardeşliğin açık göstergesidir. Bundan sonra da Azerbaycan ve Türkiye, coronavirüsle mücadelede ortak çabalarını sürdürecektir.” ifadelerini kullandı.

Büyükelçi Özoral da Türkiye’nin, salgının ortaya çıkmasından bu yana 100’e yakın ülkeye tıbbi malzeme yardımında bulunduğunu hatırlattı.

Türkiye'nin korona yardımı Azerbaycan'a ulaştı #4

“DAYANIŞMA İÇERİSİNDEYİZ”

Kardeş olan Azerbaycan ve Türkiye’nin iyi ve kötü günde bir arada olduğunu vurgulayan Özoral, “Birbirimizle dayanışma içerisindeyiz. Bugüne kadar Azerbaycan, Türkiye’den gelen kamyonların Orta Asya’ya geçmesi için her türlü gayreti gösterdi. İki ülke arasındaki ticaretin devamı için her türlü yardımı gösterdi. Biz de Türkiye olarak Azerbaycan’ın dünya ile bağlantısının devamı için aynı gayreti gösteriyoruz. Coronavirüsle mücadelede de en ileri seviyede iş birliğini sürdürüyoruz.” dedi.

Azerbaycan’a gönderilen yardım malzemesi arasında 30 ventilatör, 55 bin tulum, 50 bin N95 maske, 100 bin cerrahi maske, 5 bin gözlük, 200 bin eldiven ve 40 bin kutu çeşitli ilaç yer aldı.

Türkiye'nin korona yardımı Azerbaycan'a ulaştı #5
Türkiye'nin korona yardımı Azerbaycan'a ulaştı #6
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.