Site Rengi

HABER ÖZETİ
Fon soruşturmasında Bakan Yardımcısının damadı tutuklandı!.
Peş peşe zamlarla LPG’nin fiyatı 40 TL’yi geçti!.
Konu Hayati Yazıcı’nın oğlu olunca konuşan tedbir 1 saatte kaldırıldı!.
MHK Başkanının hakemleri tehdit ettiği ses kayıtları ortaya çıktı!.
MHP Lideri Bahçeli’den Demirtaş’a selamlar..
Savcı beyin ve eşinin hesabından servet çıktı!.
Hayati Yazıcı’dan oğlunun karıştığı fon skandalı ile ilgili açıklama!.
Bakan Şimşek’ten fon ödemesi açıklaması..
Kafayı çekip direksiyona geçen Sözcü TV spikeri polisten kaçarken kaza yaptı!.
AK Parti’de bir genel başkan yardımcısı 2 milyar vurgun yaptı diğer 250 milyon kaptırdı!.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı yolsuzluktan gözaltına alındı!.
ABD Başkanı Trump çekilme kararını “Irak’tan Defolup Gidiyoruz” diyerek duyurdu!.
Kılıçdaroğlu Yeni Parti’ye ispiyonculuk yapan 3 belediye başkanını CHP’den kovdu!.
Bahis oynadığı tespit edilen kulüp yöneticileri PFDK’ye sevk edildi!.
Fon vurguncularının mal varlıkları TMSF’ye devredilmeye devam ediyor..
Fatma Betül Sayan Kaya’nın ismi AK Parti’nin internet sitesindenden silindi!.
Karısı milletin 11,5 milyar dolarını çalan Mustafa Sandal gelecek kaygısı yaşıyormuş!.
ABD 23 yıldır işgâl ettiği Irak’tan tamamen çekiliyor..
Uyuşturucu ve fuhuş soruşturmasında Özgür Özel detayı: Ezan okunurken alem yapmışlar!.
Devlet Denetleme Kurulu yatırım fonu işlemlerini denetleyecek..
Milyarlarca dolar yurt dışına kaçırıldıktan sonra zahmet edip denetimleri sıklaştırma kararları aldık!.
Deniz Yavuzyılmaz’ın eşi hakkında dolandırılıktan soruşturma başlatıldı!.
Fatma Betül Sayan Kaya paçayı kurtarmak için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ulaşmaya çalışmış!.
Fon vurgunu toplantısı sona erdi!.
Fatma Betül Sayan Kaya tokatladığı 2 milyarı iade etti!.
11,5 milyar don vurgunu yapan Melisa Sandal Mustafa’yı da kaçtığı Dubai’ye yerleştirmek istemiş!.
Beştepe’de acil fon vurgunu toplantısı!.
Fatma Betül Sayan Kaya bakın malı amuduyla nasıl götürmüş!.
Fon vurgununun siyasi, bürokrasi ve cemaat ayağı deşifre oldu!.
İtalyanlardan 4 yedik!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Vladimir Putin: “Libya’da çatışan tarafların ateşkesi sağlayacağını umuyoruz!.”

Vladimir Putin: “Libya’da çatışan tarafların ateşkesi sağlayacağını umuyoruz!.”
12.01.2020
A+
A-

Rusya Devlet Başkanı Putin, Libya’da taraflar arasında ateşkesin sağlanacağını umduklarını söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Libya’da taraflar arasında ateşkesin sağlanacağını umduklarını söyledi.

Putin, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Kremlin Sarayı’nda görüştü. Düzenlenen ortak basın toplantısında uluslararası ve bölgesel güncel meseleleri Merkel ile detaylı görüştüklerini belirten Putin, öncelikle Libya’daki durumu ele aldıklarını kaydetti.

Libya’da büyük ölçekli çatışmaların devam ettiğini ve terör faaliyetlerinin arttığını kaydeden Putin, ülkede ekonomik ve sosyal alandaki durumun da herkes için kötüleştiğini bildirdi.

Putin, tüm bunların sadece bölgedeki güvenlik ve istikrarı baltalamadığını, aynı zamanda Avrupa’yı da yasa dışı göç, kaçakçılık, silah ve uyuşturucunun yayılması bakımından olumsuz etkilediğini aktardı.

Libya’da Halife Hafter ve Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Serrac arasındaki çatışmaların artık sona ermesinin önemli olduğunu vurgulayan Putin, “(Libya’da) ateşkesi sağlamak, ülke içindeki bölünmenin üstesinden gelmek ve birleşik devlet kurumlarının oluşturulması hedefiyle siyasi sürecin yeniden sağlanması için tedbirler almak önemlidir. Bu hedeflerin gerçekleşmesi için Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yarın itibarıyla Libya’da tarafların çatışmalara son vermesi için ortak açıklama yaptık.” diye konuştu.

Bir gazetecinin Libya’daki Rus paralı askerlerin sayısını ve varlığını doğrulayıp doğrulamadığını sorması üzerine Putin, “Eğer orada (Libya’da) Rus vatandaşları varsa bile onlar Rus devletinin çıkarlarını temsil etmiyor ve Rus devletinden para almıyorlar. Genel olarak bizim verilerimize göre Libya’da çatışma bölgesinde Suriye’nin İdlib bölgesinden gelen çok sayıda paralı asker var. Bu çok tehlikeli bir süreç. Biz Erdoğan ile de bu konuda konuştuk. Bizim anlaşmamızdan sonra çatışmaların kesilmesini, aynı zamanda Libya’ya Suriye dahil diğer çatışma bölgelerinden paralı asker gönderilmesinin sona ermesini umuyoruz.” şeklinde konuştu.

Erdoğan ile 8 Ocak’ta yaptığı çağrıya istinaden Libya’da bu geceden itibaren ateşkesin sağlanmasını beklediklerini aktaran Putin, “Bugün birkaç saat sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığımız çağrı gereği Libya’da çatışan tarafların ateşkesi sağlayacağını, çatışmaları durduracağını umuyoruz.” dedi.

MERKEL’DEN LİBYA’DAKİ ATEŞKESE DESTEK

Alman Başbakan Merkel ise Erdoğan ile Putin’in Libya’da ateşkes çağrısını olumlu bulduğunu belirterek, “Bu, (Libya meselesi ile ilgili) Berlin süreci üzerinde yapılan çalışmaların ilk adımı olabilir. Yakında Berlin’de bir konferans düzenleme konusunda görüş birliğindeyiz. Türkiye ve Rusya’nın çabalarının başarılı olacağını umuyoruz.” şeklinde konuştu.

Libya’daki barış sürecinin Birleşmiş Milletler himayesinde gerçekleşmesi gerektiğini vurgulayan Merkel, “Nihayetinde, bu durum Libya’daki taraflara egemen ve barışçıl bir ülke kurma fırsatı verecek.” diye konuştu.

Merkel, Serrac ve Hafter’in çözüm sürecine aktif olarak katılması gerektiğini de dile getirdi.

Öte yandan İran’ın Ukrayna yolcu uçağını kazara vurması ile ilgili olarak yaptığı açıklamayı da değerlendiren Merkel, İran’ın sorumluluğu üstlenmesinin iyi bir şey olduğunu belirtti. Merkel, “Şimdi ölen yolcuların ülkeleriyle olayı tam olarak araştırmak ve çözmek için bütün tedbirlerin alınacağını umuyorum.” dedi.

Merkel, söz konusu “dramatik” olayın tarafsız bir şekilde soruşturulmasının önemli olduğunu vurguladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.