Site Rengi

HABER ÖZETİ
Sırtımıza kambur olan KKTC’de asgari ücret Türkiye’nin iki katı!.
15 Temmuz Hain Darbe Girişimine “Tiyatro” diyen Nasuh Mahruki tutuklandı!.
Haddini aşan Acun Ilıcalı’ya Aziz Yıldırım’dan adamlık dersi!.
Altın yarırımcısını ters köşe yapmaya devam ediyor..
Muhsin Yazıcıoğlu soruşturmasında 19 kişi tutuklandı!.
Ahbap’a temiz kâğıdı veren CHP’li meclis üyesi için gözaltı kararı!.
Trump’ın oy oranı seçim kaybettiği seviyeye kadar geriledi..
Felâket palavracısı Oğuzhan Uğur da Ahbap’tan gözaltına alındı!.
IBAN mağdurlarının beklediği 12. yargı paketi Meclis’ten geçti..
Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölüm emri FETÖ’den!.
Trump yine İran’a tehditler savurdu!.
Kayıp deprem paraları için bilirkişi görevlendirildi!.
Bay Kemal Ekrem’in ekibini darmadağın etmeye devam ediyor..
Haluk Levent ve 14 kişi Ahbap yolsuzluğu kapsamında tutuklandı..
Tüm yurttaki 90 bin Camii’de 15 Temmuz Selâsı okundu..
ABD’den İran’a ikinci dalga operasyon!.
Haluk Levent tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi..
Özgür Özel yeni parti kuracaklarını açıkladı..
Haluk Levent sağlık kontrolünden sonra adliyeye sevk edildi!.
Ahbap yakalası Gökhan Özoğuz’dan şaşırtan açıklama!.
Eda Ece küstah sözleri için özür diledi!.
Deprem bağışçılarının paraları kumar masalarında!.
Ahbap’a ikinci dalga operasyon!.
Abbas Erakçi Trump’ın Hürmüz Boğazı açıklaması ile dalga geçti!.
ABD Başkanı Trump yine İran’a tehditler savurdu..
Mahkeme kararı ile Bay Kemal’in veto ettiği kurultay kararını çıkarmaya çalışıyorlar..
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Osmanlı düşmanı soysuz kahpelere rest!. İster Kabul Edin İster Etmeyin…
Trump Hürmüz Boğazı’nı ele geçirip ücretli hale getirecekmiş!.
Ahbap’ın para trafiğini yöneten İmamoğlu’nun danışmanı!.
Muhsin Yazıcıoğlu dosyası tozlu raflardan indi!. 25 şüpheli gözaltına alındı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Yeni müjde geliyor! Başkan Erdoğan bugün Fatih gemisinde açıklayacak!.

Yeni müjde geliyor! Başkan Erdoğan bugün Fatih gemisinde açıklayacak!.
17.10.2020
A+
A-

Türkiye’nin merakla beklediği enerji müjdesini ağustos ayında açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün yeni bir müjde daha verecek. Karadeniz’de Tuna-1 lokasyonundaki çalışmalarını tamamlayan Fatih sondaj gemisi, yeni doğalgaz rezervi keşfederken, Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün helikopterle gemiye çıkarak müjdeyi buradan bizzat kamuoyuna duyuracak. Dün cuma namazının ardından yakın ekibi ile birlikte İstanbul’a geçen Erdoğan’ı Fatih gemisinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez karşılayacak. Dönmez, Fatih gemisinde incelemelerde bulunacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hem Karadeniz hem de Doğu Akdeniz’de süren çalışmalara ilişkin brifing verecek.

1.000 METRE DAHA İNİLDİ

Türkiye Gazetesi’nin haberine göre, Karadeniz’de Sakarya Havzasında doğalgaz arama çalışmalarını gece gündüz demeden sürdüren Fatih, 21 Ağustos’ta açıklanan büyük keşfin ardından 1.000 metre daha derine inerek yeni bir rezerve ulaştı. Böylece Fatih, Tuna-1 lokasyonundaki görevini tamamlarken, şimdi bölgede doğalgazı yüzeye çıkarmak için platform inşa edilmesi ve gazın Zonguldak tarafında karaya çıkarılması için çalışma yürütülecek. İlk gazın 2023 yılına yetiştirilerek evlere ulaştırılması planlanıyor.

DÜNYANIN EN İYİ 5 GEMİSİNDEN BİRİ

Fatih, dünyanın önde gelen en önemli 5 gemisi arasında yer alıyor. 6. nesil olarak tanımlanan Fatih’in sondaj ekipmanları, kuyu kontrol sistemleri, dinamik pozisyonlama sistemleri, gemi iticileri ve gemi jeneratörlerine varıncaya kadar gerekli tüm teknik aksamı yenilendi ve Türkiye’nin yerli ve millî gemisi oldu. Fatih, Akdeniz’de 4 adet derin deniz kuyusunu başarıyla tamamladı. Daha sonra da Karadeniz’e kaydırılan Fatih, Akdeniz’de edindiği tecrübe ile 17 Temmuz’da Ereğli yakınlarında Tuna-1 lokasyonunda sondaj ve arama çalışmalarına başladı.

SON SİSTEM GÜVENLİK

Fatih’in güvenlik sistemi çok ileri seviyede. Sondaj sırasında kuyudan gelebilecek ani gaz çıkışlarını kontrol altına alabilen 7 farklı emniyet vanası ile 15 bin psi basınca dayanıklı kuyu başı kontrol sistemi bulunuyor. Sıfır atık sistemi olan gemi, denize hiçbir atık bırakmadan karaya naklediyor.

8 KATLI TEKNOLOJİ HARİKASI

Lokantadan yatakhaneye, hastaneden sinemaya, acil durumda toplanma yerinden, sosyal aktiviteye kadar her yaşam ünitesi bulunan 8 katlı teknoloji harikası Fatih âdeta modern bir küçük şehir gibi. 210 personel kapa-sitesine sahip gemide hâlihazırda 150-180 personel 7/24 saat esasına göre görev yapıyor. Kaptanı Türk olan Fatih’in sondaj operasyon yöneticileri de Türk ekipten oluşuyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.