Site Rengi

HABER ÖZETİ
Trump yine İran’a karşı içi boş tehditler savurdu!.
Kurban Bayramı tatili 9 gün olarak açıklandı..
Muhittin Böcek’in bavul dolusu döviz skandalı soruşturma dosyasında..
Çevre katliamcısı AK Partili vekilin maden şirketine 2,5 milyon ceza!.
İspanya Başbakanı Sanchez Özgür Özel’e randevu vermedi..
İran ABD savaş gemisini vurdu!.
Netenyahu itinin yolsuzluk davası yine ertelendi!.
İçişleri Bakanı Çiftçi’den Abdulhamid Han’a havlayan kuduz köpeklere tokat gibi cevap!.
Kahpe İsrail’in 10’dan fazla ülkedeki casusluk faaliyetleri deşifre oldu..
BOSH’tan Aile Yılı’nda aileyi yok etme planlı alçak reklam!.
İspanya Başbakanını taşıyan uçak Ankara’ya acil iniş yaptı!.
CHP’li Muhittin Böcek’in gelini de tutuklandı!.
CHP’li başkan 10 milyona kiralık katil tutup meclis üyesini öldürtmeye kalkmış!.
Pavyoncu başkanı 1 ay sonra nihayet partiden kovabildiler!.
ABD’nin işgâl etmeye hazırlandığı Küba’dan Trump’a rest!.
Müzakere yalanı ile İran’ı oyalayan ABD bombardıman uçakları ile saldırı hazırlığı yapıyor..
Fenerbahçe Başakşehir’i 3 golle geçti!.
Galatasaray şampiyonluk yolunda Samsunspor’dan 4 yedi..
CHP’li sapık başkanın mide bulandıran iğrenç mesajları ortalığa saçıldı!.
Galatasaray bu akşam şampiyonluğa oynayacak..
Hep aynı kahpelik!. Önce savaş çıkarıyor, sonra milyarlarca dolarlık silah satıyor!.
Kahpe İsrail’de Türkiye’nin yeni gücü olan MIZRAK tedirginliği!.
Trump’tan AB’ye yüzde 25 “İran Savaşında Yardım Etmediniz” vergisi!.
Milli ve Yerli helikopterimiz GÖKBEY TSK envanterine girdi..
MHP’de kurultay tarihi belli oldu..
ABD’de benzin fiyatı 5 doları geçti!. Ekonomi baskı altında..
15 yaş altına sosyal medya yasağı resmen başladı..
PKK Çözüm Süreci’nin dondurulduğunu açıkladı!.
Tepkiler ayyuka çıkınca CHP Arif Kocabıyık’ı parti kapısından daha girmeden kovdu!.
FİFA İran’ın Dünya Kupası’na katılabileceğini açıkladı..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Yerli otomobil TOGG dünya basınında..

Yerli otomobil TOGG dünya basınında..
30.10.2022
A+
A-
Yerli imkanlarla hayata geçirilen Türkiye’nin otomobili Togg dün banttan indirildi. Togg’un banttan indirilmesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözleri dünya basınında geniş yer buldu.
Türkiye’nin 60 yıllık hayali yerli ve milli otomobil Togg ile gerçek oldu.Togg’un 18 Temmuz 2020’de inşaatına başlanan Gemlik Kampüsü, Cumhuriyetin 99’uncu kuruluş yıl dönümünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle açıldı.

Cumhuriyet Bayramı’nda gerçekleştirilen açılış dünyada büyük ses getirdi.

Dünyadan Togg’a övgüler geldi

Rusya, Amerika, Çin ve Yunanistan gazeteleri Türkiye’nin ilk yerli ve milli elektrikli otomobili Togg’a övgüler yağdırdı.

‘Erdoğan seçimlere doğru ilk Türk elektrikli otomobilini görücüye çıkardı’ başlığını seçen Bloomberg, Türk liderin bir de lityum iyon pil fabrikası kurulacağını duyurduğunu yazdı.

Bloomberg Erdoğan’ın sözlerini manşetten verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üretim bandından çıkan ilk aracı sürdüğünü kaydeden Bloomberg, lityum iyon pil fabrikasının birlikte kurulacağı şirketin ise açıklanmadığını aktardı.

Bloomberg, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şu sözlerini manşetine taşıdı:

Türkiye’nin yerli otomobili, TOGG, tüm modelleriyle Avrupa’nın yollarına çıkacak. Onlar, ‘Çılgın Türkler geliyor’ diyecekler.

Çin Ajansı’ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan vurgusu

Çin haber ajansı Xinhua, ‘Erdoğan, Türkiye’nin ilk yerli otomobil fabrikasının açılışını yaptı’ başlığıyla abonelerine geçtiği haberde, törenin Cumhuriyet Bayramı’nda gerçekleştiğini öne çıkardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başbakanlık günlerinden bu yana yerli otomobilin hayalini kurduğunu dile getiren Xinhua, TOGG’un satışlarının Şubat ayında başlayacağını bildirdi.

Yerli otomobil Togg dünyada büyük yankı uyandırdı #1

Yunan gazete Erdoğan’ın sözlerini manşet yaptı

Yunan Kathimerini gazetesi ise törende kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerini sayfasına taşıdı.

Yerli Tayfun füzesinin Yunan kamuoyunda geniş yer bulduğunu belirten Erdoğan’ın bu sözlerini okurlarına anlatan Yunan gazete ‘Erdoğan’dan Tayfun balistik füzesi için: Devamı gelecek’ başlığını kullandı.

Türk otomobilinin Avrupa yollarında görüneceğini yazdılar

Yunan Proto Thema internet sitesi de, tıpkı Kathimerini gibi Erdoğan’ın TOGG fabrikasının açılışında Yunanistan’a göndermede bulunduğunu  bildirdi. Erdoğan’ın Tayfun derhal Yunanistan’ın ve Yunan halkının gündemine girdi. Bundan sonrası da var dediğini belirten internet sitesi, yerli otomobilin ise Avrupa yollarında görüneceğini ifade etti.

The Greek Reporter internet sitesi, “Türkiye Cumhuriyet’in 99. yılında ilk yerli otomobilini tanıttı.” dedi.

Rus haber ajansı ‘Türkiye bu proje için 60 yıldır bekliyor’ başlığını seçti

Rus haber ajansı Ria Novosti projeye 3 yıl önce start verildiğinin altını çizdi. Haberde Erdoğan’ın ‘Türkiye bu proje için 60 yıldır bekliyor’ ifadesine yer verildi. Ajans elektrikli yerli otomobilin 30 dakikada şarj olabileceğini ve menzilinin 500 kilometre olduğunu yazdı.

Bir başka Rus haber ajansı TASS ise, tarihi töreni ‘Türkiye, yerli elektrikli otomobil Togg’un seri üretime başladığını ilan etti’ başlığı ile abonelerien servis etti.

Yerli otomobil Togg dünyada büyük yankı uyandırdı #3

Arap dünyasında da geniş yankı uyandırdı

‘Erdoğan, ilk elektrikli yerli otomobil TOGG’un fabrikasını açtı’ diyen Al Jazeera, haberinde videoya da yer verdi.

El Arabiya, ‘Türkiye ilk yerli otomobil üretimini kutluyor’ başlıklı haberinde fabrika açılışının Cumhuriyet Bayramı’nda yapıldığını vurguladı.

Yerli otomobil Togg dünyada büyük yankı uyandırdı #4

28 Ekim’de Ankara Spor Salonu’nda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyon belgesi de ulaslararası medyada ön plana çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasında yaptığı yeni anayasa çağrısı ve ‘2053’ vurgusu haberlerin manşetinde yer aldı.

Fransa’da “Hollywood tarzı klip” vurgusu

Fransız basını, Türkiye Yüzyılı şarkısını merceğe aldı.

Haberlerde Modern Türkiye’nin dünü ve yakaladığı askeri güç, tanıtım toplantısında Hollywoodvari 2 kliple anlatıldı. denildi.

Alman basınında yeni anayasa çağrısı yer aldı

Alman basını, Erdoğan’ın yeni anayasa çağrısını öne çıkardı.

Alman Deutschlandfunk haber sitesi “Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni anayasa istiyor. başlıklı analiz yayımladı.

Yunan basınında 2053 vurgusu ön planda

Yunan Ethnos gazetesi Cumhurbaşkanı’nın Artık takip eden değil takip edilen bir ülkeyiz. 2053’te en güçlü 10 ülkeden biri olacağız. cümlesini büyük harflerle verdi.

Greekcitytimes internet sitesi, Erdoğan’ın Ayasofya’ya ilişkin sözlerini satırlara taşıdı.

“Erdoğan, gelecek yüzyılda Türkiye vizyonunu ortaya koydu”

Amerikan Washington Post gazetesi, Erdoğan Türkiye’nin geleceğini çizdi, yeni anayasa sözü verdi.” başlığını kullandı.

Yerli otomobil Togg dünyada büyük yankı uyandırdı #5
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.