Site Rengi

HABER ÖZETİ
Dün Haluk Levent ile kol kola milleti tokatlayanlar bugün kıvırmaya başladı!.
Öğrenci affını içeren kanun teklifi Meclis’ten geçti..
IBAN mağdurlarını da kapsayan 12. Yargı Paketi Resmi Gazete’de yayımlandı..
ABD Başkanı Trump İsrail’in Gazze’den çekileceğini açıkladı..
Gülistan Doku davasındaki tutuklu sayısı 20’ye yükseldi!.
MHP’den ses getirecek teklif: Rüşvet ve Yolsuzluk Parti Kapatma Nedeni Olsun!.
Haluk Levent’in kabarık sabıka dosyaları!.
Okullardaki Mescit ve Cuma Namazı düzenlemesine DEM Parti karşı çıktı!.
Behzat Ç.’yi de yolsuzluktan paketlediler!.
ABD seçmeninin Trumpa desteği yüzde 32’ye kadar geriledi..
Trump yine İran’a içi boş tehditler savurdu!.
FED’in faiz kararı belli oldu..
Ahmet Davutoğlu siyaseti bırakma kararı aldı!.
Parti kurup “En Müslüman Benim” rolleri kesmeye başladılar!.
Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş’a verilen 860 bin dolar rüşvet dava dosyasında!.
Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş yolsuzluktan paketlendi!.
Yol-Köprü-Tünel ücretleri ile trafik cezalarını ödemeyen gurbetçilere sınırdan geçiş izni verilmeyecek..
CHP’nin sapık başkanı Özkan Yalım’ın Kamuya verdiği zarar 17 milyon!.
Türkiye, Kerkük petrol sahasının yüzde 15’ini satın aldı..
Erdal Beşikçioğlu CHP’de kaldı, teşkilat Ekremcilere katıldı!.
Yusuf Tekin’den Kemalistlere Laikatak geçirtecek Mescit ve Cuma Namazı talimatı!.
Trump’tan Netenyahu’ya Türkiye resti!. F-35’leri KİME SATACAĞIMIZI SANA SORACAK DEĞİLİZ!.
Cem Küçük TGRT’den kovuldu!.
Ahbap’a kayyum atandı!.
Sedat Peker’e küfür ve hakaretler yağdıran müptezele kurşun yağmuru!.
CHP yine Beyaz Türklere teslim edildi!.
DEM Parti’den Terörsüz Türkiye açıklaması: 86 Milyon Kazandı..
Ahbap soruşturması büyüyerek devam ediyor!.
Ahbap’tan sonra İtsever Dernekler de vurgun yapma peşine düştü!.
Kabine İran-ABD Savaşı ve ekonomi başlığı ile toplanıyor..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Yunan spikerinden Türkiye’nin İHA ve SİHA’sına hayranlık! “Türkiye istediğini alıyor!.”

Yunan spikerinden Türkiye’nin İHA ve SİHA’sına hayranlık! “Türkiye istediğini alıyor!.”
23.09.2020
A+
A-

Yunanistan ile Doğu Akdeniz gerginliğinin devam ettiği günlerde Yunan spikerin, Türkiye ile ilgili yaptığı İHA ve SİHA övgüleri dikkat çekti.

Yunanistan‘la son günlerde yaşanan Doğu Akdeniz gerilimi devam ederken Yunan spikeri Türkiye’nin İHA ve SİHA’larını öve öve bitiremedi. Yerli ve milli sanayiyle ilgili Türkiye’ye övgüde bulunmakla kalmayan Yunan spiker, Atina hükümetine de sitemde bulundu.

Türkiye teknolojisi Yunan basınında

Türkiye’nin son yılllarda yerli ve milli sanayide attığı adımlar dünyada yankı uyandırmaya devam ediyor. Uluslararası basında geniş yankı uyandıran teknolojimiz bu sefer de Yunan basınında yer buldu.

Yunan spiker İoannis Theodotratos, Türkiye’nin sanayide gerçekleştirdiği atılımları öve öve bitiremedi. Yerli gemi projesiyle ilgili konuşan Yunan spiker, “Size Türkiye’de halihazırda geliştirilmekte olan en önemli iki programı tekrar göstereceğim. İlki, teknolojisini tamamen Almanlardan aldıkları denizaltı programından farklı olarak tamamen yerli olarak üretilen gemi programı.” dedi.

“Türkiye istediğini alıyor”

Türklerin ekonomik kriz olsun ya da olmasın istediğini aldığını dile getiren Theodotratos, “Bildiğiniz gibi Türk gemi programlarına aktarılan Alman teknolojisi ile ileride 6 yeni Type 214 TM Piri Reis denizaltısı inşa edilecek.Bunlar modern ve ağır tip torpidolara sahip denizaltılar olacaklar. Sözde maliyet nedeniyle satın almaya devam etmeme kararı almadığımız torpidolara. Bu bizim farkımız, ve bunun bir bedeli var. Türkler ekonomik kriz olsun ya da olmasın almak istediğini alıyor, biz ise almıyoruz. İlk amfibi harekat gemisi ile ilk küçük uçak gemisi, TCG Anadolu diğeri ise TCG Trakya, 2021’de faaliyete geçecek.” ifadelerini kullandı.

İHA ve SİHA’ları övdü

İHA ve SİHA’ları da övmeyi ihmal etmeyen Theodotratos, “Uzun zamandır İHA’ları göstermekte ısrar ediyorum çünkü bu sistemler ileride kara, deniz ve hava savaşının geleceğini oluşturacak. Bunlar ihlal yapan yeni araçlar, gemilerimizi hedef alıyor ve bunlar diğer tarafın nasıl tepki verdiğini anlamanın bir yolu.
Müttefiklerle gerekli adımları atabiliriz, sadece istememiz yeterli. Ama istemiyoruz ve bu yüzden onlara öncülük etme ve bir adım önde olma şansı veriyoruz.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.