Site Rengi

HABER ÖZETİ
Meteoroloji’den 45 il için Sarı Kodlu uyarı geldi!.
Aşırı kazık fiyatlar sonrası restoran ve kafelerde boykot dönemi başlıyor!.
Diyarbakır’da belediye meclisinde toplantısında Türk Bayrağı krizi!.
Çin’den sosyal medya ahlaksızlığına darbe!
CHP’li Belediyelerde makamlar eşe dosta peşkeş çekiliyor!.
Erdoğan’ı kızdıran “Kent Lokantaları” çıkışı!.
Doğalgaz ve elektriğe Mayıs ayında zam yok!.
Merkez Bankası yıl sonu dolar ve enflasyon tahminini açıkladı..
Amerika yine kahpeliğini yaptı!. Filistin’in BM üyeliğini veto ettiler!.
Tanju Özcan’ın eşi Bolu Belediyesi’ni basıp protesto gösterisi yaptı!.
AK Parti’de Istakoz ve Maldivler skandalından sonra şimdi de Rolex krizi patlak verdi!.
CHP’li başkanın kızı Çankaya Belediyesi’ne başkan yardımcısı oldu!.
Ve beklenen oldu!. Kuduz Köpek İsrail İran’a saldırdı!.
Askeri üniforma ile servis yapan soysuz it tutuklandı!.
Tokat depremi sonrası uzman isimden dikkat çeken açıklama!.
Google İsrail’i eleştiren 28 çalışanını kapı önüne koydu!.
Seçimler bitti, zam yağmuru başladı!. Kırmızı ete yüzde 25 zam!.
Tokat’ta korkutan deprem!.
400 bin vergi kaçakçısına kaymaklı devlet kıyağı!.
Denizbank’ta yeni bir Seçil Erzan skandalı!.
Metin Akpınar-Duygu Nebioğlu skandalında ortalık toz duman oldu!.
Ticaret Bakanlığı’ndan komedi gibi ceza açıklaması!.
Aracını yanlış yere park eden AK Partili vekili şikayet eden vatandaşa hapis cezası!.
Selahattin Demirtaş’ın tahliye talebine ret!.
Meteoroloji’den Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı!.
Vatandaşların linç ettiği Uzman Çavuş cinsel tacizden tutuklandı!.
Ticaret Bakanı Bolat’tan fahiş fiyat açıklaması!.
Erdoğan’ın kıdemli yancısı Gezi Teröristlerine af çağrısı!.
Kahpe ABD’nin ikiyüzlülüğü!. “Gazze’de Soykırım” kelimesi yasaklandı!.
Hastane randevularında yeni döneme giriliyor…
DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46

Zerdeçal Mucizesi…

Zerdeçal Mucizesi…
02.12.2019
A+
A-

Zerdeçalın sağlığa sayısız faydaları bilimsel olarak da kanıtlandı. Kanser savaşçısı zerdeçalın mucize şifasını uzmanlar anlatıyor..

Birçok kronik hastalığa karşı koruyucu ve destek tedavisi olarak kullanılan zerdeçalın hangi hastalıklara faydalı olduğunu aktaran  Aile Hekimi ve Fitoterapi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Serhat Koran, “Mide koruyucu, gaz giderici, safra üretimini ve atılımını artırıcı etkisi olan zerdeçalın karaciğer koruyucu etkisi de vardır. Diyabet hastalarında insülin gibi davranarak kan şekerinin normal sınırlarda kalmasını sağlıyor. Yapılan araştırmalarda antioksidan ve antiinflamatuar özelliğinden dolayı damarda kireçlenme ve plak oluşumu engelleyerek kalp krizi ve inme riskini azalttığı gösterilen zerdeçal, yüksek kan basıncını düşürerek de hipertansiyonda önemli bir destek tedavisidir. Yine kötü kolesterol olarak bilinen LDL kollesterolü azaltarak da kollesterol seviyesinin dengelenmesini sağlar” dedi.

zerdeçalın faydaları ile ilgili görsel sonucu"

TAM BİR KANSER SAVAŞÇISI

Zerdeçal içerdiği curcumin sayesinde kansere karşı önlem ve tedavide yardımcı olduğunu gösteren çalışmalardan bahseden Dr. Öğr. Üyesi Serhat Koran, “Lösemi, lenfoma, gastrointestinal sistemi kanserleri, prostat kanseri, meme kanseri, over kanseri, baş-boyun kanseri, akciğer kanseri, melanom, nörolojik kanserleri önleyici özelliği bulunuyor. Alzheimer, Parkinson, multiple skleroz, katarakt, depresyon, hafızayı kuvvetlendirme, eklem iltihapları, eklem ağrıları, immün sistemin kuvvetlendirici ve solunum yolu enfeksiyonlarına karşı koruyucu etkisi de vardır” dedi.

zerdeçalın faydaları ile ilgili görsel sonucu"

ÇAYINI HAZIRLAYIP TÜKETEBİLİRSİNİZ

Zerdeçalı nasıl kullanmamız gerektiğini anlatan Koran, “Zerdeçalı yemeklerde karabiber ile birlikte tüketmek baharatın emilimini 20 kat kadar artırıyor. Özellikle de yağlı yemeklerin içine bir tutam atıldığında yağ ile etkileşime girerek maksimum fayda sağlıyor. Taze olarak günlük bir çay kaşığı zerdeçal tüketmek, birçok hastalığa deva olan baharatın tüm faydalarından yararlanmamız için yeterlidir. Zerdeçal isteğe bağlı olarak toz halinde salatalarınıza ve içeceklerinize eklenebilir” dedi.

zerdeçalın faydaları ile ilgili görsel sonucu"

ZERDAÇAL MUCİZESİ…

  • Zerdeçalın etken maddesi cucurmindir. Cucurmin sağlık için oldukça faydalıdır. Zerdeçalın birçok hastalığa iyi gelmesinin sebebi bir nevi bu maddedir. Potasyum, bakır, demir, manganez gibi mineral maddelerin yanı sıra B6, C ve E vitaminlerini içerir. Zengin içeriği sayesinde kas ağrılarına iyi gelir. Uykuyu düzenler. Depresyonu engeller.
  • Kansere karşı koruma sağlar. İçeriğinde kanseri önemli ölçüde önleyen kukurmin (cucurmin) adlı madde bulunur. Bu sayede kanserli hücrelerin büyümesini engeller. Kolon kanseri, cilt kanseri ve göğüs kanseri gibi kanser türlerine karşı oldukça faydalı bir bitkidir. Prostat kanserine karşı koruma sağlamasının yanında prostat kanseri olan hücrelerin büyümesini yavaşlatır. Yapılan araştırmalara göre radyasyon kaynaklı kanserlere karşı koruma sağladığı ortaya çıkmıştır. Lösemi yani kan kanserine karşı faydalıdır. Çocuklukta lösemiye yakalanma oranını düşürür.
  • Şeker hastalığına iyi gelir. Diyabetin olumsuz etkilerini yok eder. Tek başına yada karabiber ile birlikte kullanılarak şeker hastalığına yarar sağlar. İnsülin direncini azaltır. Kan şekerini dengeler.
  • Gribe yakalanma riskini azaltır. Soğuk algınlığı, grip ve nezle gibi rahatsızlıklara karşı korur. Bu hastalıklara karşı korunmak için bir bardak ılık sütün içine bir çay kaşığı zerdeçal tozu eklenir. İyice karıştırılarak içilir. Hazırlanan karışım ile öksürük, soğuk algınlığı ve gribe karşı koruma sağlanabilir. Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Romatizma ağrılarına iyi gelir. Kemik ve eklem ağrılarına karşı yarar sağlar. Hafif eklem ağrılarının yanı sıra eklem iltihabına da iyi gelir. Romatizma, osteoartrit ve romatoid artrit için faydalı bir bitkidir.
  • Sindirim sistemini rahatlatır. Ülseratif kolit gibi bağırsak rahatsızlıklarına iyi gelir. Mide ekşimesi ve hazımsızlığı yok eder. Ülser ve gastrit gibi mide rahatsızlıklarına yarar sağlar. Fakat mide rahatsızlıkları için aşırı tüketiminden kaçınılmalıdır. Aşırı miktarda tüketildiğinde mideye yarar yerine zarar verebilir.
  • Kalbi korur. Kalp hastalığı, kalp damar tıkanıklığı gibi rahatsızlıklara yarar sağlar. Araştırmalara göre zerdeçal tüketen kişilerin kalp damarlarında daha az plak oluşumu görülerek daha az tıkanıklık olur. Kalp dostudur.
  • Hafızayı kuvvetlendirir. Öğrenme kabiliyetini arttırarak kolay öğrenmeye yardım eder. Aynı zamanda hafızayı güçlendirir. Unutkanlık ve alzheimer’a karşı iyi gelir. Beyne iyi gelerek beyin fonksiyonlarını geliştirir.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir. Hastalıklara karşı koruma sağlar. Hücreleri serbest radikallerin zararlı etkilerine karşı korur.

ZERDEÇAL ÇAYI ile ilgili görsel sonucu"

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.