Site Rengi

HABER ÖZETİ
Ahbap’taki rüşvet trafiği deşifre oldu!.
Sendika başkanı 1 milyon, yardımcısı 750 bün maaş alıyor!.
Dün Haluk Levent ile kol kola milleti tokatlayanlar bugün kıvırmaya başladı!.
Öğrenci affını içeren kanun teklifi Meclis’ten geçti..
IBAN mağdurlarını da kapsayan 12. Yargı Paketi Resmi Gazete’de yayımlandı..
ABD Başkanı Trump İsrail’in Gazze’den çekileceğini açıkladı..
Gülistan Doku davasındaki tutuklu sayısı 20’ye yükseldi!.
MHP’den ses getirecek teklif: Rüşvet ve Yolsuzluk Parti Kapatma Nedeni Olsun!.
Haluk Levent’in kabarık sabıka dosyaları!.
Okullardaki Mescit ve Cuma Namazı düzenlemesine DEM Parti karşı çıktı!.
Behzat Ç.’yi de yolsuzluktan paketlediler!.
ABD seçmeninin Trumpa desteği yüzde 32’ye kadar geriledi..
Trump yine İran’a içi boş tehditler savurdu!.
FED’in faiz kararı belli oldu..
Ahmet Davutoğlu siyaseti bırakma kararı aldı!.
Parti kurup “En Müslüman Benim” rolleri kesmeye başladılar!.
Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş’a verilen 860 bin dolar rüşvet dava dosyasında!.
Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş yolsuzluktan paketlendi!.
Yol-Köprü-Tünel ücretleri ile trafik cezalarını ödemeyen gurbetçilere sınırdan geçiş izni verilmeyecek..
CHP’nin sapık başkanı Özkan Yalım’ın Kamuya verdiği zarar 17 milyon!.
Türkiye, Kerkük petrol sahasının yüzde 15’ini satın aldı..
Erdal Beşikçioğlu CHP’de kaldı, teşkilat Ekremcilere katıldı!.
Yusuf Tekin’den Kemalistlere Laikatak geçirtecek Mescit ve Cuma Namazı talimatı!.
Trump’tan Netenyahu’ya Türkiye resti!. F-35’leri KİME SATACAĞIMIZI SANA SORACAK DEĞİLİZ!.
Cem Küçük TGRT’den kovuldu!.
Ahbap’a kayyum atandı!.
Sedat Peker’e küfür ve hakaretler yağdıran müptezele kurşun yağmuru!.
CHP yine Beyaz Türklere teslim edildi!.
DEM Parti’den Terörsüz Türkiye açıklaması: 86 Milyon Kazandı..
Ahbap soruşturması büyüyerek devam ediyor!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Zorunlu Trafik Sigortası ve Kasko fiyatların da kazık gibi zamlar!.

Zorunlu Trafik Sigortası ve Kasko fiyatların da kazık gibi zamlar!.
17.05.2022
A+
A-

Daha önce gündeme getirildiği şekliyle trafik sigortası yönetmeliği zamlanarak değişti!. Yeni yönetmelik ve zamlı fiyatlar hazirandan itibaren uygulanacak!.

Karayollarındaki motorlu araçların asgari sigorta teminatlarının dışında motorlu araçlarla ilgili mesleki faaliyet gösterenlerin, araç işletenlerin sigorta teminatları da yeniden düzenlendi..

Trafik sigortası azami primleri yüzde 25 zamlandı

Yapılan değişiklikle, 1 Haziran’dan itibaren trafik sigortası azami primleri, mayıs ayı primlerine göre yüzde 25 artacak..

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan “Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Tarife Uygulama Esasları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına” dair yönetmelik, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayınlandı.

İki katına çıkartılabilir

Trafik sigortası primi, hasar maliyetleri dikkate alınarak yüzde 50 oranında azaltılabilecek veya yüzde 50 oranında artırılabilecek.

Trafik sigortası priminde yüzde 10 olan indirim ve artırım yetkisi yüzde 20 olacak

Yayınlanan yönetmeliğin 4 üncü maddesinin sekizinci fıkrasında yer alan “yüzde 10’a” ibaresi “yüzde 20’ye” olarak değiştirildi.

Aynı yönetmeliğin geçici 11 inci maddesinin ikinci fıkrasının son cümlesinde yer alan “veya” ibaresinden sonra gelmek üzere “iki katına kadar” ibaresi eklendi.

sigorta

Azami primlere yüzde 25 eklenecek

Değişiklikte “1 Haziran 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere uygulanacak azami primler, 2022 yılı mayıs ayında uygulanan azami primlere yüzde 25 eklenerek uygulanır.” deniyor.

sigorta

Bu yönetmelik hükümlerini, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı yürütülecek.

sigorta
sigorta
sigorta

Asgari sigorta teminatları artırıldı

Zorunlu trafik sigortası asgari sigorta teminatları yüzde 100 oranında artırıldı. Buna göre, 1 Temmuz’dan itibaren, motorlu araç asgari sigorta teminatları, sağlık giderleri için kişi başına 500 bin liradan 1 milyon liraya, kaza başına ise motorlu araç cinsine göre 2,5 milyon liradan 5 milyon liraya, 5 milyon liradan 10 milyon liraya, 1,5 milyon liradan 3 milyon liraya çıkarıldı.

İllere göre sigorta primi değişiyor

Her ilde trafik sigortası primi o ilin kaza riskine göre değişiklik gösteriyor. 2021’de otomobillerde en yüksek primi İstanbul’daki, 1. kademedeki sürücüler ödedi. Otomobillerde en düşük primi 327 lira ile 7. kademedeki hasarsız sürücüler ödedi. En düşük primi ödeyen iller ise Adıyaman, Aydın, Burdur, Çanakkale, Hakkari, Hatay, Isparta, Kars, Kastamonu, Kütahya, Mardin, Muğla, Sinop, Tokat, Tunceli, Şanlıurfa, Ardahan, Kilis, Osmaniye’deki sürücüler oldu.

Prim artış tutarları

  • Adana’da 2021 yılında birinci hasar kademedeki bir aracın primi 4.555,2 liradan 6.263,4 liraya çıktı.
  • Adana’da 2021 yılında dördüncü hasar kademedeki bir aracın primi 1.821,6 liradan 2.504,7 liraya çıktı.
  • Adana’da 2021 yılında yedinci hasar kademedeki bir aracın primi 1.002 liradan 1.377,75 liraya çıktı.
  • Balıkesir’de 2021 yılında birinci hasar kademedeki bir aracın primi 4.417,2 liradan 5.337,45 liraya çıktı.
  • Balıkesir’de2021 yılında dördüncü hasar kademedeki bir aracın primi 1.766,4 liradan 2.428,2 liraya çıktı.
  • Balıkesir’de 2021 yılında yedinci hasar kademedeki bir aracın primi 972 liradan 1.336,5 liraya çıktı.
  • İstanbul’da 2021 yılında birinci hasar kademedeki bir aracın primi 4.878 liradan 6.707,25 liraya çıktı.
  • İstanbul’da 2021 yılında dördüncü hasar kademedeki bir aracın primi 1.921,2 liradan 2.682,9 liraya çıktı.
  • İstanbul’da 2021 yılında yedinci hasar kademedeki bir aracın primi 1.072,8 liradan 11.475,1 liraya çıktı.
  • Ankara’da 2021 yılında birinci hasar kademedeki bir aracın primi 4.738,8 liradan 6.515,85 liraya çıktı.
  • Ankara’da 2021 yılında dördüncü hasar kademedeki bir aracın primi 1.896 liradan 2.607 liraya çıktı.
  • Ankara’da 2021 yılında yedinci hasar kademedeki bir aracın primi 1.042,8 liradan 1.433,85 liraya çıktı.
  • İzmir’de 2021 yılında birinci hasar kademedeki bir aracın primi 4.600 liradan 6.325,3 liraya çıktı.
  • İzmir’de 2021 yılında dördüncü hasar kademedeki bir aracın primi 1.840,8 liradan 2.539,1 liraya çıktı.
  • İzmir’de 2021 yılında yedinci hasar kademedeki bir aracın primi 1.12,8 liradan 1.392,6 liraya çıktı.

Bu tutarlar, araçların özelliklerine göre ve her ay artan punlamalara göre değişiklik göstermektedir..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.