Hayatını kaybeden Hüner Coşkuner’in vasiyeti ortaya çıktı!.
Türk sanat müziği sanatçısı Hüner Coşkuner, kemik iliği kanseri tedavisi gördüğü hastanede vefat etti. Coşkuner, 58 yaşındaydı. Ünlü sanatçı yıllar önce katıldığı programda ‘Vasiyetim var aileme. Allah gecinden versin. Yaşamak her şeye rağmen çok güzel. Küpelerimle gömülmek isterim.’ demişti.
Sanatçının tedavi gördüğü hastaneden yapılan açıklamada, Hüner Coşkuner’in ilk defa Nisan 2020’de kan hastalıkları bölümü tarafından değerlendirildiği, incelemeler sonrası kemik iliği kanseri tanısı konulduğu belirtildi.
Açıklamada, tedavilere cevap vermeyen ve gelişen nefes darlığı sonrası yoğun bakıma alınan Coşkuner’in hayatını kaybettiği bildirildi.
Kültür ve Turizm Bakanlığının sosyal medya hesabından yayımlanan baş sağlığı mesajında, “Klasik Türk müziğinin unutulmaz isimlerinden Hüner Coşkuner’in vefatını derin bir üzüntüyle öğrendik. Merhumeye Allah’tan rahmet; ailesi ve sevenlerine sabırlar diliyoruz. Sanat camiamızın başı sağ olsun.” ifadelerine yer verildi.
SON ARZUSU PİLAV
Kanserle mücadelesine yenik düşen Hüner Coşkuner’in ablası, Uçankuş TV’de katıldığı programda, sanatçının ölmeden önceki son isteğini anlattı.
Kardeşinin dün sabah 5’te entübe olduğunu anlatan Coşkuner’in ablası, “Bir gün evvel konuştum. ‘Bana yemek vermiyorlar. Pilav yap bana gel. Hakkını helal et ablam, bana çok baktın’ dedi. Helalleştik, bize onun hiç yüklüğü olmadı. O hayatımdaki tanıdığım hanımefendinin ta kendisiydi.” diye konuştu.
– HÜNER COŞKUNER’İN ÖZ GEÇMİŞİ
Türk sanat müziği sanatçısı, şarkı sözü yazarı Hüner Coşkuner, altı çocuklu bir ailenin en küçük çocuğu olarak 1 Nisan 1963’te İstanbul’da dünyaya geldi.
Lise yıllarında müzikle ilgilenmeye başlayan sanatçı, Emin Ongan yönetimindeki Üsküdar Cemiyeti’ne gitmeye başladı.
Başarılı sanatçı, Melahat Pars, Kamuran Yarkın ve Feriha Tunceli’nin de aralarında olduğu önemli hocalardan dersler aldı.
İlk albümü “Doğuş”u 1987’de müzikseverlerle buluşturan Coşkuner, 1989’da “Sakın Dönme Geriye” albümünü yayımladı. Sanatçı ayrıca, kariyeri boyunca Türk müziğine “Gidiyor”, “Haydi Tut Ellerimi”, “Gidemezsin”, “Sevemem”, “Vurgunum Sana” ve “Gideceksen Gelme” adlı albümleri kazandırdı.
Sanatçının 2000’de piyasaya sürdüğü “Klasikler 2” albümü oldukça ses getirdi. Coşkuner, 2013’te geçmişten bugüne değerli bestekar ve söz yazarlarının eserlerinden oluşan “Yeşilçam Klasikleri” albümünü çıkardı. Bu albümde, “Artık Sevmeyeceğim”, “Damarımda Kanımsın”, “Zalimin Zulmü”, “İntizar”, “Bir Garip Yolcu” ve “Senden Vazgeçemem” gibi döneminin birbirinden güçlü şarkıları yer aldı.
Sosyal sorumluluk projelerinde de yer alan Coşkuner, Lösemili Çocuklar Vakfı başta olmak üzere Bedensel Engelliler ve Dünya Şizofreni Derneğinde gönüllü olarak çalıştı.
– SANATÇININ YAYIMLANMIŞ ALBÜMLERİ
“Doğuş”, “Sakın Dönme Geriye”, “Beni Sevmeni İstiyorum”, “Gidemezsin”, “Haydi Tut Ellerimi”, “Gidiyor”, “Olamaz”, “Bir Evcilik Oyunu”, “Bir Hüner Coşkuner Klasiği”, “Beni Tek Sen Anlarsın”, “Ben Ölürüm”, “İşte Düet Sevemem”, “Klasikler 2”, “Vurgunum Sana”, “Geleceksen Gelme Yar”, “Nerede”, “Klasikler 3”, “Güle Güle Git”, “Yeşilçam Klasikleri”, “Seni Acele Görmem Lazım.”