Site Rengi

HABER ÖZETİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan BM kürsüsüne çıkınca kancık İsrailliler apar topar kaçtı!.
Kaşif Kozinoğlu cinayetinin azmettiricisi Enver Altaylı tutuklandı!.
Son anket seçimlerinde AK Parti farkı açtı..
Manisa’da okula silahlı saldırı!. Yaralı öğrenciler var!.
Milletin soyan çalan Fon hırsızları milyon dolarları İsviçre’ye kaçırmış!.
Fon vurguncuları 2025 yılında da savcılık tarafından incelemeye alınmış!.
Yunan iti haddini aştı: TEK ÇÖZÜM TÜRKLERİN ÖLDÜRÜLMESİ!.
850 milyarlık fon vurgununun ayrıntıları ortaya çıktı!.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına usülsüz geçiş yapan 6 bin 134 kişinin vatandaşlığı iptal edildi!.
Bitcoin sert yükselişlerle 85 bin dolara çıktı!.
New York’taki Türk Evi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a coşkulu karşılama..
Berlin’de Türk aday seçim kazanınca Yahudiler kudurdu!.
Borsa da vatandaşın iç edilen 850 milyarı iyice çıkmaza girdi!.
Süper Lig’in yeni lideri Amedspor oldu..
Fenerbahçe Eyüpspor’u 8 golle sahaya gömdü!.
Alihan Kuriş’ten “CHP’ye Oy Vermeyenleri Cemaatten Kovun” talimatı!.
Meloni Türkiye’nin cinsel sapıklara yönelik operasyonlarını kınayan AB’ye destek vermedi!.
Kopenhag Stockholm Büyükelçileri güven mektubu sunmaya kuyruklu uşak frakıyla gitti!.
“Atatürk Olmasaydı Adınız Yorgo Olurdu” diyenlerin Yunanistan aşkı depreşti!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan 16. defa BM Genel Kurulu’na hitap edecek..
“Ben Kaybetmem” diyerek hakim savcı odalarında tol kesen avukat tutuklandı!.
Alihan Kuriş çetesine operasyonlar devam ediyor..
Salah Galatasaray’ı bozguna uğrattı!.
İsrail bağlantılı dolandırcılık şebekesine büyük darbe!.
ABD Başkanı Trump Gröland için Danimarka ile anlaştığını açıkladı..
Washington Post: Pentagon’un açıkladığından daha fazla ABD askeri öldü!.
Çiftçiden 5 liraya alıp vatandaşa 100 liraya ürün satan çakallar tutuklandı!.
Yeni Parti Genel Müdürünün Cuma Namazı pozları!.
TOKİ’den borcunu erken kapatana yüzde 25 indirim!.
BAE’den dikkat çekici Türkiye-İsrail karşılaştırması!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Rusya-Ukrayna gerilimi ile petrol fiyatları yükselişe geçti!.

Rusya-Ukrayna gerilimi ile petrol fiyatları yükselişe geçti!.
12.02.2022
A+
A-

Petrol fiyatları Rusya ile Ukrayna arasında artan gerilimle yükselişe geçti. Brent petrolün varili, bugün saat 22.08 itibarıyla yüzde 3,5 artışla 94,59 dolardan işlem gördü!.

Petrol fiyatları, Ukrayna ile Rusya arasında artan tansiyonun ardından yüzde 3’ün üzerinde yükseliş gösterdi..

Brent petrolün varili, bugün saat 22.08 itibarıyla yüzde 3,5 artışla 94,59 dolardan işlem gördü. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili yüzde 4 yükselişle 93,5 dolardan alıcı buldu. Petrol fiyatları 2014’ün sonundan bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

Avrupa ve ABD’den Ukrayna ile Rusya arasındaki gerilime ilişkin art arda gelen açıklamalar, petrol fiyatlarındaki yukarı yönlü seyirde etkili oldu.

İngiltere, Rus kuvvetlerinin Ukrayna sınırlarına yığılmasının askeri harekat tehdidini artırdığı belirterek vatandaşlarından Ukrayna’ya seyahat etmemelerini ve oradaki vatandaşlarından da ülkeden ayrılmalarını talep etti.

Avrupa Birliği (AB) yetkilileri de zorunlu olmayan personele Ukrayna’yı terk etmeleri çağrısında bulundu.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ise “Çin Olimpiyatları” bitmeden Rusya’nın Ukrayna’yı işgale başlayabileceğini söyledi. Sullivan, Ukrayna’da işgalin her an başlayabileceğini, Amerikalıların derhal ülkeyi terk etmesi gerektiğini ve işgal durumunda tahliye operasyonu yapmayacaklarını ifade etti.

Küresel petrol talebindeki toparlanma devam ederken arzın daha da sıkılaşacağına yönelik beklentiler de petrol fiyatlarını yukarı taşıyan etmenler arasında yer aldı.

Uluslararası Enerji Ajansının (IEA) son raporunda petrol piyasalarının sıkı olduğuna işaret edildi. IEA’nın ocak ayına ilişkin “Petrol Piyasası Raporu”nda, küresel petrol talebinin 2022’de geçen yıla göre günlük 3 milyon 227 bin varil artışla yaklaşık 100 milyon 600 bin varil olmasının beklendiği aktarıldı.

ALTIN FİYATLARI ARTIYOR..

Öte yandan altın fiyatları ise artan enflasyon endişelerinin ardından artış gösterdi.

Yatırımcılar tarafından “güvenli liman” olarak değerlendirilen altının ons fiyatı yüzde 1,33 artarak 1.860 dolar seviyesine yükseldi.

ABD’de açıklanan Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ocakta yıllık bazda yüzde 7,5 artarak beklentileri geride bırakırken söz konusu yükseliş 1982’den bu yana en güçlü artışa işaret etmişti.

Beklentileri aşan enflasyon verisinin ardından ABD Merkez Bankasının (Fed) martta 50 baz puan faiz artırma ihtimali artmıştı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.