Site Rengi

HABER ÖZETİ
Bay Kemal Ekrem’in ekibini darmadağın etmeye devam ediyor..
Haluk Levent ve 14 kişi Ahbap yolsuzluğu kapsamında tutuklandı..
Tüm yurttaki 90 bin Camii’de 15 Temmuz Selâsı okundu..
ABD’den İran’a ikinci dalga operasyon!.
Haluk Levent tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi..
Özgür Özel yeni parti kuracaklarını açıkladı..
Haluk Levent sağlık kontrolünden sonra adliyeye sevk edildi!.
Ahbap yakalası Gökhan Özoğuz’dan şaşırtan açıklama!.
Eda Ece küstah sözleri için özür diledi!.
Deprem bağışçılarının paraları kumar masalarında!.
Ahbap’a ikinci dalga operasyon!.
Abbas Erakçi Trump’ın Hürmüz Boğazı açıklaması ile dalga geçti!.
ABD Başkanı Trump yine İran’a tehditler savurdu..
Mahkeme kararı ile Bay Kemal’in veto ettiği kurultay kararını çıkarmaya çalışıyorlar..
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Osmanlı düşmanı soysuz kahpelere rest!. İster Kabul Edin İster Etmeyin…
Trump Hürmüz Boğazı’nı ele geçirip ücretli hale getirecekmiş!.
Ahbap’ın para trafiğini yöneten İmamoğlu’nun danışmanı!.
Muhsin Yazıcıoğlu dosyası tozlu raflardan indi!. 25 şüpheli gözaltına alındı!.
Altın haftaya yine sert düşüşle başladı!.
Haluk Levent hakkında yakalama kararı!.
Türk ve Müslüman düşmanı ABD’li senatör geberdi!.
Muhalefet cephesindeki “Kiralık Gazeteci” tartışması devam ediyor..
İran Hürmüz Boğazı’nı yediden kapattığını duyurdu..
ABD İran’a üçüncü defa saldırdı!.
1,5 milyon Suriyeli ülkesine döndü, 2,2 milyon Suriyeli kaldı!.
Netenyahu’nun pi*i ölüm korkusu yüzünden adını soyadını değiştirdi!.
Selahattin Demirtaş ağzıyla Erdoğan’a içi boş tehditler savurdu!.
Trump’ın İtalya ve İspanya liderleri ile kriz yaşamasına Erdoğan engel oldu..
Türkiye’den Venezuela’ya 30 ton insani yardım..
NATO Zirvesi’nde alkol ikramı yapıldı mı, yapılmadı mı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Sıtma ilacı coronavirüs tedavisinde işe yarıyor!.

Sıtma ilacı coronavirüs tedavisinde işe yarıyor!.
19.03.2020
A+
A-

Fransa’nın Marsilya Üniversite Hastanesinde yapılan testlerde sıtmayı önlemek ve tedavi etmek için kullanılan klorokin ilacının coronavirüs tedavisinde etkili olduğu açıklandı.

Testleri yürüten Profesör Didier Rault ilk deneylerin başarı gösterdiğini açıkladı. Doktor Rault, 24 koronavirüs hastasının deneysel tedaviyi kabul ettiğini belirterek 6 gün içerisinde yüzde 75’inin virüsten kurtulduğunu bildirdi. Klorokin verilmeyen hastaların ise yüzde 90’ı hala virüsle mücadele ediyor.

İLALAR UCUZ

Euronews’ten Sertaç Aktan’ın haberine göre hastanede gerçekleştirilen klinik deneyler için sağlık otoriteleri onay verirken, sıtma ilaçlarının ucuz olduğu kaydediliyor.

İKİ FARKLI ÜLKEDEN DE AYNI HABERLER GELMİŞTİ

Son birkaç gündür başta sıtma ilacı olmak üzere antiviral kullanılan deneysel tedavilerde aynı sonuçlar Avustralya ve Hindistan’dan da gelmişti.

AŞI ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Öte yandan koronavirüse karşı farklı önlemler alan ülkelerde, farklı bilim kuruluşları aşı üzerinde çalışıyor.

İLK AŞI AMERİKA’DA DENENDİ

Amerika’nın Washington eyaletinin Seattle kentindeki Kaiser Permanente Washington Araştırma Enstitüsü’nde görev yapan bilimadamları ilk aşıyı geliştirdi ve denedi.

İlk aşı 43 yaşındaki gönüllü Jennifer Haller’e yapılırken, üç kişinin de sırada olduğu, toplamdaysa 45 gönüllüye birer ay arayla iki doz aşı uygulanacağı bilgisi verildi.

1D0507C0-B50D-4945-905E-5CFAD4BA75CB_w1023_r1_s

ÇİN’DE AŞIYI DENEMEK İÇİN ONAY ALINDI

Çin devlet medyasında yer alan haberlere göre, Çin, yeni coronavirüs aşısı için ilk deneye onay verdi.

Çin devlet televizyonu CCTV’nin haberine göre, Askeri Tıp Akademisinden bir araştırma ekibi tarafından geliştirilen aşının güvenlik, etkinlik ve kalite denetimlerinden geçirildiği, ayrıca kitlesel üretim için ön hazırlıkların başladığı belirtildi.

GELİŞTİRİLEN AŞI, ‘ALT BİRİM AŞI’ ve HASTALIĞA YOL AÇMIYOR

Çin Askeri Tıp Akademisinden biyolog mühendis Tümgeneral Çen Vei önderliğindeki araştırma ekibinin hazırladığı aşının bir alt birim aşı olduğu, içeriğinde yalnızca coronavirüsün hastalığa yol açmayan antijen kısımlarını içerdiği ifade edildi.

Alt birim aşılar, hastalığa yol açan patojenin güçsüzleştirilmiş bir versiyonunu içeren aşılara göre daha güvenli ve istikrarlı görülüyor fakat potajen içeren aşılara göre daha zayıf bir koruma sağlıyor.

ÇİN’DEN DÜNYAYA YAYILAN VİRÜS

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip coronavirüs, 150’den fazla ülke ve bölgede 180 binden fazla kişiye bulaştı. DSÖ’nün “pandemi” (küresel salgın) olarak nitelediği hastalık nedeniyle şu ana dek 7 bin 477 kişi hayatını kaybetti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.