Site Rengi

HABER ÖZETİ
Hastanelerde onaylı randevu sistemi dönemine geçiliyor..
Merkez Bankası Başkanından 500 ve 1000 TL banknot açıklaması..
Sinan Ateş cinayetinde MHP’yi köşeye sıkıştıracak yeni detaylar!.
Özgür Özel’den CHP’li belediyelerdeki akraba atamaları için çok sert tepki!.
2. Patiswiss vakası!. Müşteriye “UCUZ ve SIRADAN dediler!
İkinci el ara ilanlarında patlama!. Herkes aracını elden çıkarıp parasını faize yatırmak istiyor…
Petrol fiyatlarındaki küresel gerileme akaryakıt fiyatlarına yansıyacak mı?.
Gözler Merkez Bankası’nın bugün açıklayacağı enflasyon raporunda..
Toz bulutu Türkiye’ye tekrar geri geliyor..
İsrail’de sokaklar yangın yeri gibi!.
CHP’li Büyükçekmece Belediyesi’ne rüşvet operasyonu!.
Yarın Türkiye genelinde ilk ders boş olacak..
Koronavirüs aşısı yan etkileri nedeni ile geri çekiliyor!.
Aylık kazanca göre fatura dönemi başlıyor..
İBB’nin kadrolu sanatçısı Kalben Uyuşturucudan gözaltına alındı!.
Bay Davut Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sitem etti!. “Benimle Neden Görüşmüyor”
CHP’de bol maaşlı kıyak atamalar ve torpil skandalları devam ediyor!.
İstanbul Havalimanı’nda facianın eşiğinden dönüldü!.
İki ayda bir zam gelen otobüs bileti fiyatları vatandaşları isyan ettirdi!.
Covid-19 palavrası ile dünyayı dolandıran BioNtech 315 milyon euro zarar etti!.
Avukatlar için Mesleki Yeterlilik Sınavı uygulaması başlıyor..
Deniz Gezmiş’in asılmasına EVET oyu veren CHP’nin ikiyüzlülüğü!.
Sinan Ateş cinayeti ile yeni ilgili iddianame kabul edildi..
AK Parti seçmeninin 31 Mart’ta kime oy verdiği ortaya çıktı..
Seçim bitince emeklinin hakkını düşünmeye başladılar..
Belediyeyi aile şirketine çeviren CHP’li Başkanın pes dedirten yüzsüzlüğü!.
Bahçeli’den Sinan Ateş davası ile ilgili hodri meydan!.
Aziz Yıldırım yeniden Fenerbahçe Başkanlığına aday oluyor…
Merkez Bankası’ndan yüzde 25 kira sınırı açıklaması..
HAMAS’ın ateşkes kararı sonrası ABD’den ilk açıklama..
DOLAR 32,2201
EURO 34,6534
ALTIN 2.400,13
BIST 10.245,87

Van’daki olimpik havuzda geleceğin yüzücüleri yetiştiriliyor

Van’daki olimpik yüzme havuzunda, farklı okullarda okuyan 2 bine yakın öğrenciye, yaz mevsimi boyunca yüzme eğitimi veriliyor. Ulusal ve uluslararası yarışların yapılabileceği standartlardaki yüzme havuzunda, geleceğin yüzücüleri yetiştiriliyor. Yüzme antrenörü Nurşel Kırabalı, dünyanın en büyük sodalı gölünün bulunduğu Van’da, milli sporcular yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Van’daki olimpik havuzda geleceğin yüzücüleri yetiştiriliyor
05.08.2019
A+
A-

Van’daki olimpik yüzme havuzunda, farklı okullarda okuyan 2 bine yakın öğrenciye, yaz mevsimi boyunca yüzme eğitimi veriliyor. Ulusal ve uluslararası yarışların yapılabileceği standartlardaki yüzme havuzunda, geleceğin yüzücüleri yetiştiriliyor. Yüzme antrenörü Nurşel Kırabalı, dünyanın en büyük sodalı gölünün bulunduğu Van’da, milli sporcular yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Merkez İpekyolu ilçesine bağlı Seyit Fehim Arvasi Mahallesi'nde, 2012 yılında hizmete açılan, 50 metre uzunluğu, 25 metre genişliği, 3 metre derinliği ve 2,5 metrelik 10 kulvarı bulunan olimpik yüzme havuzunda, yaz boyu farklı okullardan öğrencilere yüzme eğitimi veriliyor. Dünyanın en büyük sodalı gölü ve 3 bin 712 kilometrekarelik yüzey alanıyla da Türkiye'nin en büyük gölü olma özelliğini taşıyan Van Gölü'nde daha rahat yüzülmesi ve burada zaman zaman meydana gelen boğulmalara karşı cankurtaranlık yapılmasına yönelik eğitimler veriliyor. 

KIZ ÖĞRENCİLER ÇOĞUNLUKTA

Havuza gelen 5 ile 12 yaş grubu arası, yaklaşık 2 bin öğrenciye haftanın 6 günü yüzme eğitimi veriliyor. 6 antrenör ve 3 cankurtaranın görev yaptığı olimpik yüzme havuzuna gelen öğrenciler arasında, kız çocuklarının yoğunlukta olduğu görüldü. Öğrencilerin, havuza balıklama atlayıp yüzmeleri, renkli görüntüler oluşturdu.

Lise 2'nci sınıf öğrencisi Berçen Ertaş, 4 yıldır katıldığı yüzme eğitimleri sonucu bu yıl Türkiye finallerinde Türkiye 2'ncisi olduğunu belirterek, "İstanbul’da yapılan yarışmalarda Türkiye'nin çeşitli illerinde 300'e yakın sporcu vardı. Bu sporcular arasında 50, 100 ve 200 metre sırtta derece yaptım. Amacım bu yıl daha iyi hazırlanıp milli takıma girerek kendi ilimi temsil etmek. Milli takıma girmek için elimden geleni yapıyorum. Çok faydalı bir spor" dedi.

'ÖĞRENCİLER İLGİ GÖSTERİYOR'

Yüzme antrenörü Nurşet Kırabalı ise 3,5 yıldır Van'da yüzme antrenörlüğü yaptığını, öğrencilerin yüzmeye karşı ilgilerinin olduğunu söyledi. Kırabalı, "Buradaki çalışma arkadaşlarımla amacımız, yüzme sporunu herkese sevdirmek. Bu yıl yapılan yüzme yarışmalarda Türkiye 1'inci, 2'nci ve 3'üncülüğümüz var. Biz bu başarımızı daha çok uluslararası boyuta taşıyıp, ülkemizi temsil etmek adına bu eğitimleri veriyoruz. Görevim sırasında burada gördüğüm ilgiyi Batı'da bile göremedim. Beni şaşırtan, doğuda böyle bir sporun bu kadar ilgi görmesi. Haftanın 6 günü bu eğitimleri veriyoruz. Yüzme bilen de var. Hiç bilmeyen gruplarımız da geliyor. 5 ile 12 yaş grupları arası çocuklarımız mevcut. 2 bine yakın çocuk burada yüzme eğitimi görüyor. Özellikle bu spor çocukların gelişimini çok çok etkiliyor. Doğudaki çocuklarımız kötü alışkanlıklardan ziyade ailelerimizin çocuklarını buraya getirip bu tür aktivitelerde bulunmasını istiyoruz" diye konuştu. 

'SPORCU SAYISINI ARTIRMAK İSTİYORUZ'

Van Gölü'nün, 'doğunun incisi' olduğunu dile getiren Nurşet Kırabalı, "Buradaki göle artık 'deniz' diyoruz. Batıdan gelen birçok kişi buradaki plajda yüzüyor; fakat ben şurada, şunu gördüm. Böyle güzel zenginlik varken, neden bu kadar yüzücü sayımız az? Neden sporcumuz bu kadar az? Bizim amacımız bu güzelliği değerlendirebilmek. Yani sporcu sayımızı artırarak, Van Gölü'nden insanların daha iyi yararlanabilmelerini istiyoruz. Önceliğimiz iyi sporcu yetiştirmek" dedi. 

Van'da 5 yıldır yüzme antrenörlüğü yaptığını belirten Şeyda Görücü de çocuklara yüzme ve yüzme temel eğitimi verdiklerini aktararak, "'Doğunun incisi' olan Van şehrinde yaşıyoruz. Van Gölü burası için çok büyük bir nimet. Denizle aslında çok da büyük bir farkı yok; ama boğulma vakaları oluyor zaman zaman. Bunun önüne geçmek için de sporcu yetiştiriyoruz" diye konuştu. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.