Site Rengi

HABER ÖZETİ
5 araca kaza yaptıran trafik teröristinin ehliyetine süresiz el konuldu!.
Milli Takım Bulgaristan’ı bozguna uğrattı..
Norveç İsrail’i 5 golle sahaya gömdü!.
Avrupa’ya girişlerde pasaport kontrolüne son..
Cumhurbaşkanı Erdoğan: GAZZE’YE ÖNCE BEN GİDECEĞİM SONRA SİZ..
18 yaş altı suç işleyen çocuklara Katlamalı Ceza geliyor..
Rekor üstüne rekor kıran gümüş piyasada bulunamıyor..
İsrail işbirlikçisi it ateşkes sonrası orta da kaldı!.
Hakkında soruşturma izni istenen Mansur Yavaş’tan açıklama..
Bitcoin de sert düşüş..
Yönettikleri belediyeleri b.k götürürken CHP heykel derdinde!.
Nobel Ödülü alan alçaktan akla zarar talep!.
Serdar Öktem cinayetinde 9 kişi tutuklandı!.
CHP’li Başkan 110 bin euro rüşveti boşluğuna geldiği için almış!.
Gazze’deki ateşkes’in tüm detayları..
Türk Barış Güçleri Gazze’de yer alacak mı…
Mescid-i Aksa’da yıllar sonra Sabah Namazı heyecanı..
Gazze’deki ateşkesin detayları belli oldu..
Yine CHP yine bavul dolusu para skandalı!.
İstanbul Altın Rafinerisi soruşturmasında 20 kişi tutuklandı!.
Gazze’deki ateşkes ile birlikte Refah Sınır Kapısı’da açılıyor..
ABD Başkanı Trump’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür..
Yeni düzenleme ile öğretmenlerin absürt kıyafetleri yasaklanıyor!.
Ateşkes sonrası yardım tırları Gazze’ye giriş yapmaya başladı..
Kapalıçarşı’da altın satışları durduruldu!.
Resmi ateşkese rağmen Kahpe İsrail Gazze’yi bombalamaya devam ediyor!.
Gazze’de ateşkes resmen başladı..
Trump 13 Ekim’de HAMAS’ın İsrailli esirleri serbest bırakacağını açıkladı..
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Gazze’deki ateşkes ile ilgili kritik açıklama!.
MHP’li Serdar Öktem cinayetinin arkasından çetelerin hesaplaşması çıktı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Başkan Erdoğan’a bindiği dalı kestirenler kimler!.

19.01.2021
A+
A-

Bir koronavirüs meselesidir aldı başını gitti!.

Beraberinde götürdüğü canlar kadar getirdiği felaketler de her geçen gün insanların hayatlarından bir şeyleri kemirerek adım adım bitirmeye devam ediyor ve sanırım son raddelerini yaşıyoruz birlik ve beraberliğimizin!.

Bilim Kurulu denen evlere şenlik bir gurubumuz var ki, görülmesi gereken tehlikeleri görmemezlikten geldiği gibi tehlike olmayacak şeyleri de milletin gözünde öyle büyüttü ki, vatandaş can korkusuyla hayatta kalma mücadelesi denen iki menem kavram arasında sıkışıp kaldı sayelerinde!.

Kafalarında canlandırdıkları ütopik korku senaryolarıyla her hafta Başkan Erdoğan’ın masasının etrafından toplanan bu gurup, pireyi deve yapma konusunda da oldukça mahir ve her ne hikmetse kurdukları o ütopik senaryoları da Erdoğan’a kabul ettirip bir genelge olarak yine Erdoğan imzasıyla millete karşı çok iyi kullanıyorlar!.

Özellikle kozmopolit yapılarından dolayı herkesin kendi düzenini kurup kendi beyliğini ilan ettiği metropol şehirlerde durum sanıldığından da daha zor bir hale gelmeye başladı her geçen gün!.

Şimdiye kadar CHP yönetimindeki İBB’nin toplu taşımalardaki rezaleti hakkında tek bir fikir beyan ettiklerine veya Erdoğan’a toplu taşımalar hakkında sıkı tedbirler önermesine hiç şahit olamadık daha çok şükür!.

Ancak aynı Bilim Kurulu üyelerinin esnaflar hakkında beyan ettikleri ve kabul ettirdikleri o kadar saçma kurallar var ki, sanki sağlık için tedbir almıyorlar da esnafın isyan edip kendisini yakması için veya Erdoğan’a eski Türkiye’de olduğu gibi yazar kasa fırlatması için davetiye çıkarıyorlar gibi!.

Bir tarafta turizm beldelerindeki otellere, motellere, pansiyonlara, kayak merkezlerine, hınca hınç dolan alışveriş mağazalarına karşı sesini soluğunu çıkarmayan Bilim Kurulu var, diğer tarafta ise lokantalara, restoranlara, kafeteryalara, balık istifi gibi yolcu taşıyan toplu taşıma araçlarına karşı anlam verilemeyen bir tavırla yasaklar konulmasını dayatan bir Bilim Kurulu var!.

Vatandaş hınca hınç dolu bir toplu taşıma aracına binip saatlerce kucak kucağa yolculuk yaptığı zaman sorun yok ama aynı vatandaş masaları sosyal mesafeye göre özenle düzeltilmiş bir lokanta da karnını doyurduğu zaman çok büyük risk!.

Vatandaş bir otelde, motelde, pansiyonda yerli yabancı yüzlerce kişi ile birçok ortak alanı beraber kullandığı zaman sorun yok ama aynı vatandaş sosyal mesafeye göre düzeltilmiş bir restoranda, kafeteryada oturduğu zaman ölüm tehlikesi saçabilir!.

Yahu akıl var mantık var!.

Bir kıyafet mağazasında kıç kıça alışveriş yapanlar birbirlerine koronavirüs bulaştırmıyor da, bir lokanda da birbirlerine uzak masalarda kendi hallerinde yemek yiyen insanlar mı birbirlerine koronavirüs bulaştırıyor!.

Her gün defalarca balık istifi gibi doldurulmuş toplu taşıma araçlarında insanlar birbirlerine koronavirüs bulaştırmıyorlar da, bir mekanda masaları birbirlerine uzak mesafede olup çay kahve içenler mi birbirlerine koronavirüs bulaştırıyorlar!.

Yapmayın ağalar; kredi ödemeyen, borcu olmayan, kira vermeyen, eleman maaşı ödemeyen, tonla vergi yükünün altında ezilmeyen, ev geçindirip çoluk çocuk yetiştirmeyen esnaf mı var!.

Aylarca bu esnaf kardeşlerimizin ekmek kapılarını kapatmak yerine alınacak basit tedbirlerle sıkı bir biçimde denetleyerek ekonomik dengeyi bozmamak çok mu zordu!. Yada milyon dolarlık yatırımlarla lüks oteller açan para babalarına neden aynı kuralları koymadınız!.

Görünen o ki; binmişsiniz bir alamete gidiyorsunuz kıyamete!.

Aylardır borç üstüne borç ekleyen esnafı yaptığınız komik yardımlar mı ayakta tutacak sanıyorsunuz yoksa işyerini açar açmaz 1 ayda kendini toparlayarak borçlarını bitirip yine eski düzenini kuracağını mı zannediyorsunuz!.

Bu işin kazançlı çıkanı ve koronavirüs melanetini fırsatçılığa çeviren sadece zincir marketler oldu!.

Geçen yıl ki dolar krizini fırsatçılığa çevirdiği gibi koronavirüs meselesini de fırsatçılığa çevirip meydanı boş buldular ve  aylarca vatandaşı soydular!. Hala da soymaya devam ediyor!.

Aylardır esnaf saçma sapan yasaklar yüzünden bir kriz bataklığına sürüklenirken, A 101, BİM, ŞOK, HAKMAR gibi zincir marketler son 6 ayda sattıkları ürünlerin neredeyse tamamına yüzde 200’e varan zamlar yaparak adeta milleti soyup soğana çevirdi!.

Devletin sahip çıkmadığı esnafın derdine mi yanarsın, yoksa devletin sahip çıkmayıp zincir market sahiplerine göz göre göre soydurduğu zindir marketlerin haramiliğine mi yanarsın bilemedim!.

Umarım bu hoyrat gidişle 2001 krizindeki gibi derin bir uçuruma düşmeyiz!.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.