Site Rengi

HABER ÖZETİ
İstanbul Valiliğinden Taksim ile ilgili 1 Mayıs kararı..
İBB’nin işlettiği Samandıra-Üsküdar metro hattı 27 saattir bozuk!.
AK Parti’den milletvekillerine “Görgüsüzlük” uyarısı!.
Sözcü Gazetesi’nden kin ve öfke dolu manşet!.
Altın fiyatlarında rüzgâr tersine döndü!.
Kahpe İsrail Gazze’yi ikiye bölmek için operasyon başlattı!.
İsmail Saymaz Adalet Bakanlığı sözcüsünü rezil rüsva etti!.
Türkiye-Irak arasında 20 milyar dolarlık anlaşma..
Son 3 ayda Kamu araçları için ödenen kira 880 milyon 765 bin TL!.
MHP Lideri Bahçeli’den çok sert DEM Parti çıkışı!. Kapatmak Namus Borcudur!.
Müşterisini tehdit eden ukala satıcıya tepkiler çığ gibi!.
Emekliler için 9 maddelik refah düzenlemesinin detayları belli oldu..
TBMM’nin bu haftaki gündemi Fahiş Fiyatlara yaptırım!.
İyi Parti’de istifa depremi devam ediyor!.
Erdoğan-HAMAS zirvesi dünya basınında..
DEM Parti’de yeni bir bayrak krizi daha patlak verdi!.
Kayyum yönetiminin Van Büyükşehir Belediyesi’ne bıraktığı borç dudak uçuklattı!.
Cumhuriyet Başsavcılığı AK Partili Alinur Aktaş’a dava açmaya cesaret edemedi!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan 12 yıl aranın ardından Irak’a gidiyor…
CHP’nin yönettiği İstanbul, İzmir ve Ankara’nın toplam borcu 300 milyar TL!.
Savaşların bitmesini istemeyen ABD’den İsrail ve Ukrayna’ya milyarlarca dolar hibe!.
ABD’den TikTok yasağına onay!.
CHP AK Parti’den devraldığı belediyelerin toplam 100 milyar borçları açıkladı!.
Uğur Dündar hakkında çıkan babalık haberleri ile ilgili yayın yasağı aldırdı!.
Hükümet inkâr etsede IMF ile görüşmelere başladı!.
Merkez Bankası faiz arttırımına gidecek mi?.
Restoran ve kafelerde fahiş fiyat boykotu bugün başlıyor!.
CHP’li Başkandan takdire şayan karar!. Çalışma ruhsatı bulunmayan Suriyelilerin dükkanları kapatılıyor!.
Tipik CHP zihniyeti!. Eş, dost, akraba, ahbap kim varsa yanlarına aldılar!.
Meteoroloji’den 45 il için Sarı Kodlu uyarı geldi!.
DOLAR 32,5748
EURO 34,8890
ALTIN 2.436,58
BIST 9.645,02

OTOM OLMOSOYDO KORODONOZ’DO GOZO BOLOMOZDONOZ!.

22.08.2020
A+
A-

Hepimizin hayatında defalarca yaşadığı sancısı keskin bir sindirim rahatsızlığı olan Gaz Sancısı’nın daha çok bebek ve çocuklarda görüldüğü zaman zaman da yetişkinlerin bu rahatsızlığa maruz kaldıkları bilinir!. Meret insanın karnına girdi mi fena halde de kıvrandırır!.

Tıptaki karşılığını dilim döndüğünce anlattım ama muhalefetteki karşılığını ve tarifini anlatmayı nasıl becereceğimi emin olun dünden beri düşünüyorum ama şuraya mantıklı bir biçimde nasıl yazacağımı iki gündür bulamadım Vallahi!.

Malumunuz; ülkemizi yöneten Cumhurbaşkanı geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada Cuma günü bir “Müjde” vereceğini ifade etmişti ve petrol araştırma gemilerimizin yoğun çalışmaları göz önünde bulundurularak kamuoyunda verilecek müjde üç aşağı beş yukarı tahmin edilmişti..

Cuma günü geldi ve Sayın Cumhurbaşkanı Karadeniz’deki sondaj çalışmalarındaki 9. deneme sonucu tam 320 milyar metreküp doğalgaz bulunduğunu, bulunan gazın oldukça kaliteli olduğunu ve çalışmaların hızlandırılarak 2023 yılına kadar da gazın milletin evlerine ulaştırılacağını müjdeledi sağolsun..

Tabii verilecek müjde bizde olduğu kadar yabancı basın yayın organlarında da bir hayli ilgi ve merak uyandırınca da tahminler peş peşe gelmeye başladı.. Kimi basın yayın organları özellikle telafuz edilmiş bir rakam olmamasına rağmen bulunan gazın 800 milyar metreküp olduğu yönünde bilgiler paylaşarak muhalefetin ucuz siyasi ayakçılığına zemin hazırladı, gazın 320 milyar metreküp olduğu açıklanınca da önceden rakamlar üzerinden açıklanan miktarın altında bir açıklama ortaya çıkıncada muhalefet dış basınla yaptığı danışıklı dövüşün meyvelerini toplama hayalleriyle 320 milyar metreküp doğalgaz rezervini diline dolamaya kalkınca içinde besleyip büyüttüğü vatan hainliğini dışa vurmak isterken beceriksizce sergilediği provakatörlüğünü yine yüzüne gözüne bulaştırdı!.

Bulunan 320 milyar metreküp doğalgazın hiç bir işe yaramayacağını savunan ezik vekiller mi dersiniz, gazın yerin çok altında olduğu için çıkarılmaya değmeyeceğini söyleyen aptal bürokratlar mı dersiniz, Venezuela’da bir bidon benzinin bir damak çikolataya eşdeğer olduğunu yazıp bulunan 320 milyar metreküp ganimetin para etmeyeceğini savunan gerizekalı ekonomi profesörü bozuntuları mı dersiniz, ilçe belediye başkan yardımcılığına başladığı zaman sırtında anasının ördüğü süeterden başka bir kıyafeti olmayan ama iki dönemlik başkan yardımcılığı sonunda milletten yürüttüğü paralarla 7 benzin istasyonu, 9 villa, 11 şirket, 400 daire sahibi olan bir at hırsızının gazın birilerine peşkeş çekileceğini ima etmesi mi dersiniz!.

Hangi telden yorum isterseniz vardı yani.. Kafaları pırıl pırıl olmuş beyinsiz bir takım, oturup sosyal medya üzerinden Doğu Akdeniz’de, Karadeniz’de dünyaya rest çekip 100 yıldır el süremediğimiz yeraltı kaynaklarımızı çıkarmaya kararlı hükümeti mercimek kadar akıllarıyla küçümsemeye ve milleti de aptal yerine koymaya kalkıyorlar!.

En orijinal yorum ise kendisini gazeteci zanneden bir süzme salağın müjdenin verileceği Cuma gününü diline dolamasıydı!. Bir ara hızını alamayıp Cuma gününü işaret ederek “Önce Açılışları Cuma Günü Üzerinden Yapıyorlar, Bir Sonraki Adımda da Şeriatı Getirip Bir Adamın 4 Kadın Almasının Önünü Açacaklar” falan demeye getirmeye kalktı sözü!. Şaka değil, Vallahi dedi Billahi dedi!.

Bir ara sosyal medyada, “Ulan Adam Damadını Sevdirmek İçin Karadeniz’in Dibine Gaz Depolayıp Sonra Bulmuş Gibi Yaptı Yaw” diye bir yazı bile okudum yani!.

Gavur dolar sopasıyla vurmaya kalktı, yaptırım tehditleriyle uslandırmaya kalktı, ekonomimizi çökertme zırvalarıyla alt etmeye kalktı, elinde ne koz varsa kullandı, en son başkanlık seçimlerinde muhalefetle işbirliği yapıp hükümeti yıkma vaadleri vererek seçmenlerinde oy alma hayallerine bile kapıldı ama tuttuğu bileği bükemeyince öpmek zorunda kalıp ardı ardına tebrik mesajları yolladı, gel gör ki bizim muhalefet gavur olup tebrik etmeyi bile beceremedi hasetinden!.

Hakkını yemeyelim; CHP’li Tuncay Özkan’ın “Karadeniz’de Gazı Ecevit Bulmuştu” açıklamasını beklerken yarım ağızla hükümeti tebrik etmesi ve İlhan Kesici’nin de “Hayırlı Olsun” demesi üzerimden atamadığım bir şaşkınlık hali olmadı dersem yalan olur!.

Memleketin ana muhalefet lideri sessizliğini hala korurken vekillerine de “Salağa Yatın, Duymamış Gibi Davranın” mesajını iletmiş ve şu saate kadar kendisinden bir açıklama henüz duyamadık!.

Anlayacağınız; Türkiye tarihinin en büyük doğalgaz rezervini çıkarıp dünyaya karşı hakim olduğu gücü en bariz bir biçimde gösterirken, biz işi gücü bırakıp okumuş kelli felli koca koca adamlara doğalgazın iyi bir şey olduğunu ve ülkemize sağlayacağı faydaları anlatmaya çalışıyoruz iki gündür!.

Gazın çıkmasına o kadar öfkelenmişler ki, bir ara “Acaba Sayın Cumhurbaşkanı Çıkıp 320 Milyar Metreküp Doğalgaz Buldukları için Çıkıp Muhalefetten Özür Dilese ve Ardından da Böyle Bir Terbiyesizlik Yaptığı İçin İstifa Ettiğini Açıklasa” falan diye düşündüm ama bu defa da istifa ettikten sonra dokunulmazlık güvencesi kalmadığı için asma ihtimallerinin yüksek olduğu kanaatine vardım!. Mamafih, Adnan Menderes örneği hala kabak gibi önümüzde!.

Gerçi deposuna benzin koymayı unuttuğumuz  için yerli otomobilimizin seri üretimi durduran, izinsiz uçtuğunu bahane ederek kendi uçak fabrikamızı içindeki uçaklarla beraber dibine dinamitler döşeyerek yere gömen, kendi mühimmatımızı ürettiği için kendi öz evladımızı fabrikasıyla birlikte havaya uçuran, 1 milyon 680 bin kilometrekare vatan toprağımızı çorak olduğunu düşünüp gavura peşkeş çekerek 780 bin kilometrekareye düşüren bir zihniyetin 320 milyar metreküp doğalgaz rezervine burun kıvırması çok şaşırılacak bir durum değil bence!.

Kendi iktidarları döneminde 1,5 kiloluk piknik tüpü için sabahtan akşama kadar sıra beklettikleri millete şimdi 320 milyar metreküp doğalgazın bir işe yaramayacağını söylemeleri de ayrı bir trajedi tabii!.

Keşke Sayın Cumhurbaşkanı Karadeniz’deki gaz rezervini bulduğunu açıklamadan önce “Sondaja Çalışmalarına Başladığımız Zaman Denizin Dibinde Dev Bir Atatürk Silüeti Görünce Gazın Orada Olduğunu Anladık ve Sondaja Başlayınca Gaz Tam Oradan Fışkırdı Adeta” deseydi!.

Partilerini kurdukları 1923 tarihten itibaren “Heykel, Daha Büyük Heykel, Daha Daha Büyük Heykel” vizyonundan başka hiç bir ileri görüşü olmayan zavallıları ancak böyle ikna edebilirsiniz!.

Hiç olmazsa böyle gerizekalıca itiraz etmek yerine ya “Gördünüz mü, Gazın Parasını Atatürk 100 Yıl Önce Ödemiş” derlerdi yada “OTOM OLMOSOYDO KORODONOZ’DO GOZO BOLOMOZDONOZ” derlerdi, onlar da biz de rahat ederdik..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.