Site Rengi

HABER ÖZETİ
CHP’li Belediyelerde makamlar eşe dosta peşkeş çekiliyor!.
Erdoğan’ı kızdıran “Kent Lokantaları” çıkışı!.
Doğalgaz ve elektriğe Mayıs ayında zam yok!.
Merkez Bankası yıl sonu dolar ve enflasyon tahminini açıkladı..
Amerika yine kahpeliğini yaptı!. Filistin’in BM üyeliğini veto ettiler!.
Tanju Özcan’ın eşi Bolu Belediyesi’ni basıp protesto gösterisi yaptı!.
AK Parti’de Istakoz ve Maldivler skandalından sonra şimdi de Rolex krizi patlak verdi!.
CHP’li başkanın kızı Çankaya Belediyesi’ne başkan yardımcısı oldu!.
Ve beklenen oldu!. Kuduz Köpek İsrail İran’a saldırdı!.
Askeri üniforma ile servis yapan soysuz it tutuklandı!.
Tokat depremi sonrası uzman isimden dikkat çeken açıklama!.
Google İsrail’i eleştiren 28 çalışanını kapı önüne koydu!.
Seçimler bitti, zam yağmuru başladı!. Kırmızı ete yüzde 25 zam!.
Tokat’ta korkutan deprem!.
400 bin vergi kaçakçısına kaymaklı devlet kıyağı!.
Denizbank’ta yeni bir Seçil Erzan skandalı!.
Metin Akpınar-Duygu Nebioğlu skandalında ortalık toz duman oldu!.
Ticaret Bakanlığı’ndan komedi gibi ceza açıklaması!.
Aracını yanlış yere park eden AK Partili vekili şikayet eden vatandaşa hapis cezası!.
Selahattin Demirtaş’ın tahliye talebine ret!.
Meteoroloji’den Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı!.
Vatandaşların linç ettiği Uzman Çavuş cinsel tacizden tutuklandı!.
Ticaret Bakanı Bolat’tan fahiş fiyat açıklaması!.
Erdoğan’ın kıdemli yancısı Gezi Teröristlerine af çağrısı!.
Kahpe ABD’nin ikiyüzlülüğü!. “Gazze’de Soykırım” kelimesi yasaklandı!.
Hastane randevularında yeni döneme giriliyor…
Seçimler bitince açıklamalar netleşti!. Asgari ücrete ara zam yok!.
Hem Metin Akpınar’dan hem Uğur Dündar’dan çocuk yapan skandal kadın!.
Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu görevi bırakıyor…
Dünya Bankası Türkiye’ye 18 milyar doları ne karşılığı vereceğini açıkladı!.
DOLAR 32,5877
EURO 34,8539
ALTIN 2.496,12
BIST 9.657,76

Başkan Erdoğan’a bindiği dalı kestirenler kimler!.

19.01.2021
A+
A-

Bir koronavirüs meselesidir aldı başını gitti!.

Beraberinde götürdüğü canlar kadar getirdiği felaketler de her geçen gün insanların hayatlarından bir şeyleri kemirerek adım adım bitirmeye devam ediyor ve sanırım son raddelerini yaşıyoruz birlik ve beraberliğimizin!.

Bilim Kurulu denen evlere şenlik bir gurubumuz var ki, görülmesi gereken tehlikeleri görmemezlikten geldiği gibi tehlike olmayacak şeyleri de milletin gözünde öyle büyüttü ki, vatandaş can korkusuyla hayatta kalma mücadelesi denen iki menem kavram arasında sıkışıp kaldı sayelerinde!.

Kafalarında canlandırdıkları ütopik korku senaryolarıyla her hafta Başkan Erdoğan’ın masasının etrafından toplanan bu gurup, pireyi deve yapma konusunda da oldukça mahir ve her ne hikmetse kurdukları o ütopik senaryoları da Erdoğan’a kabul ettirip bir genelge olarak yine Erdoğan imzasıyla millete karşı çok iyi kullanıyorlar!.

Özellikle kozmopolit yapılarından dolayı herkesin kendi düzenini kurup kendi beyliğini ilan ettiği metropol şehirlerde durum sanıldığından da daha zor bir hale gelmeye başladı her geçen gün!.

Şimdiye kadar CHP yönetimindeki İBB’nin toplu taşımalardaki rezaleti hakkında tek bir fikir beyan ettiklerine veya Erdoğan’a toplu taşımalar hakkında sıkı tedbirler önermesine hiç şahit olamadık daha çok şükür!.

Ancak aynı Bilim Kurulu üyelerinin esnaflar hakkında beyan ettikleri ve kabul ettirdikleri o kadar saçma kurallar var ki, sanki sağlık için tedbir almıyorlar da esnafın isyan edip kendisini yakması için veya Erdoğan’a eski Türkiye’de olduğu gibi yazar kasa fırlatması için davetiye çıkarıyorlar gibi!.

Bir tarafta turizm beldelerindeki otellere, motellere, pansiyonlara, kayak merkezlerine, hınca hınç dolan alışveriş mağazalarına karşı sesini soluğunu çıkarmayan Bilim Kurulu var, diğer tarafta ise lokantalara, restoranlara, kafeteryalara, balık istifi gibi yolcu taşıyan toplu taşıma araçlarına karşı anlam verilemeyen bir tavırla yasaklar konulmasını dayatan bir Bilim Kurulu var!.

Vatandaş hınca hınç dolu bir toplu taşıma aracına binip saatlerce kucak kucağa yolculuk yaptığı zaman sorun yok ama aynı vatandaş masaları sosyal mesafeye göre özenle düzeltilmiş bir lokanta da karnını doyurduğu zaman çok büyük risk!.

Vatandaş bir otelde, motelde, pansiyonda yerli yabancı yüzlerce kişi ile birçok ortak alanı beraber kullandığı zaman sorun yok ama aynı vatandaş sosyal mesafeye göre düzeltilmiş bir restoranda, kafeteryada oturduğu zaman ölüm tehlikesi saçabilir!.

Yahu akıl var mantık var!.

Bir kıyafet mağazasında kıç kıça alışveriş yapanlar birbirlerine koronavirüs bulaştırmıyor da, bir lokanda da birbirlerine uzak masalarda kendi hallerinde yemek yiyen insanlar mı birbirlerine koronavirüs bulaştırıyor!.

Her gün defalarca balık istifi gibi doldurulmuş toplu taşıma araçlarında insanlar birbirlerine koronavirüs bulaştırmıyorlar da, bir mekanda masaları birbirlerine uzak mesafede olup çay kahve içenler mi birbirlerine koronavirüs bulaştırıyorlar!.

Yapmayın ağalar; kredi ödemeyen, borcu olmayan, kira vermeyen, eleman maaşı ödemeyen, tonla vergi yükünün altında ezilmeyen, ev geçindirip çoluk çocuk yetiştirmeyen esnaf mı var!.

Aylarca bu esnaf kardeşlerimizin ekmek kapılarını kapatmak yerine alınacak basit tedbirlerle sıkı bir biçimde denetleyerek ekonomik dengeyi bozmamak çok mu zordu!. Yada milyon dolarlık yatırımlarla lüks oteller açan para babalarına neden aynı kuralları koymadınız!.

Görünen o ki; binmişsiniz bir alamete gidiyorsunuz kıyamete!.

Aylardır borç üstüne borç ekleyen esnafı yaptığınız komik yardımlar mı ayakta tutacak sanıyorsunuz yoksa işyerini açar açmaz 1 ayda kendini toparlayarak borçlarını bitirip yine eski düzenini kuracağını mı zannediyorsunuz!.

Bu işin kazançlı çıkanı ve koronavirüs melanetini fırsatçılığa çeviren sadece zincir marketler oldu!.

Geçen yıl ki dolar krizini fırsatçılığa çevirdiği gibi koronavirüs meselesini de fırsatçılığa çevirip meydanı boş buldular ve  aylarca vatandaşı soydular!. Hala da soymaya devam ediyor!.

Aylardır esnaf saçma sapan yasaklar yüzünden bir kriz bataklığına sürüklenirken, A 101, BİM, ŞOK, HAKMAR gibi zincir marketler son 6 ayda sattıkları ürünlerin neredeyse tamamına yüzde 200’e varan zamlar yaparak adeta milleti soyup soğana çevirdi!.

Devletin sahip çıkmadığı esnafın derdine mi yanarsın, yoksa devletin sahip çıkmayıp zincir market sahiplerine göz göre göre soydurduğu zindir marketlerin haramiliğine mi yanarsın bilemedim!.

Umarım bu hoyrat gidişle 2001 krizindeki gibi derin bir uçuruma düşmeyiz!.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.